Miért ad a kormány már ezer milliárdkat vállalkozóknak, ha ugyse adnak számlát?
"Sok olyat ismerek, amelyik sopánkodik, milyen sok megy el neki adóra, milyen nehezen jön ki a pénzből, bla-bla, stb...Közben luxus körülmények között él, nyaral, döglik naphosszat, a beosztottjait meg fizetés nélkül rúgja ki, azt bezzeg tudják, milyen támogatásokat lehet igényelni!"
Sokat? A vállalkozók közül nem sok ilyen, hanem mind.
Talán meg kellene próbálni vállalkozni a dühöngőknek, és utána ítélkezni, hogy milyen a vállalkozó élete.
Itt nem a milliárdos vállalkozókról beszélek, hanem akik saját munkájukkal, és eszükkel küzdenek a napi megélhetésért, ahelyett, hogy segélyért tátanák az arcukat.
Annyira egyszerű: ki kell találni, meg kell valósítani, dolgozni kell,és dől a lé. Vagy nem?
Doboszoli, mielőtt vállalkozna az ember, nyilván meggondolja, mi fér bele a vállalkozásába .Tehát, akinek nincs rá kerete, az legalább dolgozókat ne alkalmazzon!Nem kell ezeket a vállalkozókat úgy beállítani, mint az állástalanok megmentőjét, mert ezerből esetleg egy van olyan, aki tisztességes munkát és megélhetést nyújt.A többi feketén alkalmaz.És ezzel megkárosítja az államot is, a dolgozót is.Azt pláne!Hadd ne soroljam fel, hogy mi mindentől esik el a feketén dolgozó...
Ha már feltétlenül vállalkozni akar, akkor bőven elég, ha a saját kontójára ügyeskedik.
doboszoli 15:10
Micsoda megátalkodott ideológiája van magyarországon az adócsalásnak, magyarul a lopásnak, szégyen! Kilátsz te ebből??
Hát igen! Nálunk sikk, trendi adót csalni, míg a "jóléti" országokban olyan szégyen, mint a bolti lopás.
De feltételezve,(hiszen ugyan arról a homo sapiens fajról van szó)hogy a magyar ember sem rosszabb mint pl. a svéd, a hiba -szerintem- az adó kivetésének, megállapításának, mértékének hibájában keresendő.
Mire ez rendeződik, a jelenlegi helyzetnek is rendeződnie kell, és fel kell nőni 1-2-3 generációnak.
Nem tudom más ,hogy van vele ,de én azért váltottam ki működési engedélyt, pár év feketén dolgozás után,hogy nyugodt legyek. Abban a tudatban, tisztességes emberként , emelt fővel mert hozzáteszem a magam részét a közös kasszához.Ha megyek az úton vagy bárhol vagyok ne köthessen belém senki.
Csakhogy pont fordítva sült el a dolog .Mert amíg feketén dolgoztam a franc se törődött velem.De amint legális lettem az állami potyalesők siserehadánál kerültem képbe .Akik elvárják ,hogy tudjak az ő létükről és fölöttem történő fennhatóságukról.Mégcsak nem is mindig értesítenek, ha valami nincs rendjén ,csak küldik jól megkésve a büntetéseket jókora késedelmi pótlékokkal.
Ha rendesen mindet elkönyvelnék és mindent összeszámolok a nagyon nem könnyem kikapart jövedelmemnek kb 69-75%-át kellene elosztogassam köztük adó ,járulék ,nyugdíjalap,tb stb-nek becézgetett sarcok formájában.Ami után kb annyim maradna mint egy cociális segély.
Nálam nincs vasárnap ,nincs munkaidő hanem az van ,hogy nekem is érdekem,hogy minél hamarabb kiadjam a kész munkát és megkapjam érte a pénzt ami általában már el is van addigra előre költve.
Nekem alkalmazott nem kell, hogy aztán én tegyem az arcomat az ő gányolmánya mellé.Amit csak lehet egyedül oldok meg ,de van egy hónapban 4-8 nap amikor kénytelem vagyok keresni valaki segítséget akit úgy fizetek meg órabérre,hogy nekem se jön ki annyi átlagban ,ha számolok.
Nem tudom kik kapnak a milliárdokból (ezer nélkül) de ,hogy én vagyok "partner" az biztos .Pedig volna ötletem.De se bank se semmilyen intézmény számára nem vagyok elég.Vagy nem elég bársonyos a nyelvem:)
Viszont 2003-ban német befektető megtalált ,látván munkáimat és 150ezer eurót szánt volna rá,hogy felfejlesszek kb 15-20 alkalmazottig de kb egy hét számolgatás után mégsem mertem bevállalni se a feltételeit se a leenedő alkalmazottaim munkájának minőségét és mennyiségét és mindenféle nem kis felelősségel járó ügyesbajos nyavalyáit.
Az ország jó ha egy ötöde aktív adófizető amiből él többi (nyugdíjjas, segélyezett,állami alkalmazott , gyerek stb)
Attól ,hogy a maszek áfás számlát ad neked nem keres többet csak te fizetsz többet mert te fizeted és ő csak továbbítja az áfának becézgetett a semmire és a semmi ellenszolgáltatást nem nyújtó dézsmát.
Mit lehet ezen nem érteni?
De legyen úgy ahogy te akarod kérdező.Pusztítsuk el azt még meglévő idiótát is akik maszekként próbálnak valahogy túlélni és nézzük akkor mi lesz.
Valszeg azért kért az a másik arcátlan állat is másfél millát egy tetőért ,mert tudta ,hogy közel s távol nincs más aki megcsinálná.Egyébként kíváncsi vagyok arra tetőre, mert annyi pénzért az a minimum ,hogy repülni tud és a színét a gazda hangulatának megfelelően változtatja.
A vállalkozók viszont nem hordják be osztrákból dögivel a fűtőolajat üzemanyagnak vagy csempésznek cigarettát. Az nem adócsalás? Ezt lehetne oda-vissza játszani csak nincs értelme. Nem azzal megy el a sok pénz, hogy nem adnak egy 1500 Ft-os szemöldökszedésért számlát, hanem a csomó ÁFA csalótól, mint az a boxoló p.csa... És mennyi olyan ember van még, aki 100milliókat csal ki ezzel.
Styloo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!