Magyarország bóvli lett van még visszaút?
Nem tudom ki hány éves itt, és mit tud a közoktatásról. Nem csak az egyetemistákra gondoltam.
De pl. az én fiatalkoromban még volt olyan iskola, hogy szakközépiskola. Azaz 4 év alatt kapott egy szakmát meg egy érettségit a tanuló. Na, kb. 5 éve ez megszűnt. 4 év az érettségi, és 5 (!!!) év a szakmunkásképző. Amikor is az első 2 évben szakmát sem tanulnak. Szóval ha egy fiatal jelenleg szeretne egy szakmát és egy érettségit, akkor 23 éves koráig tanulhat. Ezt az MSZP hozta be, szerintem azért, mert nem tudtak a pályakezdő fiataloknak munkát adni. Szerintem azért ez erős túlzás!!! Aki nem akar diplomát, elmehetne nyugodtan 18 éves korában dolgozni. Már ha lenne hova, persze. De akkor az a megoldás, hogy 23 éves korra elhúzzuk a tanítást? Az is pénzbe kerül az államnak, nem kevésbe.
"A fiatalok legkorábban 23 éves korukban kezdenek el dolgozni, azaz adót fizetni, addig meg az ingyenes közoktatást veszik igénybe. Ez nem pazarlás?"
Ha lenne olyan munkahely, amit össze tudnék egyeztetni az egyetemmel és nem kell hozzá szakképzettség, akkor én lennék az első, aki mennék... Alkalmi munkákat tudok így elvállalni, azok általában meg "feketék", szóval az állam számára ez olyan, mintha nem dolgoznék (mivel nem termeltem semmit az államnak). Ha esetleg valaki tud nekem ajánlani olyan munkát, ami összeegyeztethető az egyetemmel és nem kamu állás (mlm, pénzügyi tanácsadó, stb.), és bejelentett munkahelyről lenne szó, akkor az bátran jelezze nekem! :D
ma 17:06
Na, még egy fájnensöl-közgazdász :). Árufeltöltő szakirányt válaszd.
Ha proli lennék nem tehetném meg, hogy a saját tanulmányaim finanszírozása mellett a te butaságaidat is finanszírozzam az adóforintjaimból. Te nem tudod mi az az adó, majd tanuljátok.
"Uram isten miért baj ha valaki tanul?
"
Ameddig a saját pénzéből tanul nem baj, de az állam finanszírozza a képzések legjavát. Több olyan szak is van, amit minden második egyetemen/főiskolán oktatnak, esetleg több karon is, évente kijön 10 ezer végzet (ÁLLAMILAG FINANSZÍROZOTT!) arra a 60 meghirdetett álláslehetőségre és utána sírnak, hogy mást kell dolgozniuk, a proli, ragasztószipogó, TANULATLAN(!) emberek mellett. Ez utóbbi mondatban az ő felfogásuk olvasható. Yú nó, ők fájnensöl szakemberek.......
"Magyarország bóvli lett van még visszaút?"
Pénteken kihisztizte magát a deviza- és tőkepiac, ma már viszonylagos nyugalom van.
A világvége, mint látható, egyelőre elnapolva.
Egy biztos: addig jó a GYK panaszkórusnak, amíg nem bukik ez a kormány. Mert ha bukik, akkor jön mondjuk Járai Zsiga a kezében egy "IMF-re hangolt" megszorítócsomaggal, és lesz nemulass.
Persze az országnak az nem tenne rosszat, és talán nekem is tetszene - de azok, akik most a legjobban gyűlölködnek a kormánnyal szemben és a legjobban drukkolnak, hogy legyen csőd, nagyon megjárnák.
"Persze az országnak az nem tenne rosszat, és talán nekem is tetszene"
Hát még az IMF-nek és a nemzetközi piacnak.
Miért van olyan érzésem, hogy ez csak nekünk nem lenne ilyen jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!