Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A rendszerváltás óta szerinted...

A rendszerváltás óta szerinted melyik volt Magyarország legjobban menő éve?

Figyelt kérdés
2011. nov. 24. 19:22
1 2 3
 11/21 Dick Esmen ***** válasza:
100%
2002-03 de ebbe bele hal lassacskán Magyarország...
2011. nov. 24. 20:28
 12/21 escrogar ***** válasza:
94%
attól függ, hogy nézzük. a féktelen hitelfelvevés és a deficit elengedése miatt valóban 2002-2006, de a háttérben itt már omlottak össze a dolgok. ha úgy nézzük, hogy növekedés, miközben fenntartható is, akkor 1995-2002
2011. nov. 24. 20:42
 13/21 anonim ***** válasza:
59%

A rendszerváltás előtt inkább, a honfoglalás alatt. Akkor sokat mentünk.

Styloo

2011. nov. 24. 21:02
 14/21 anonim ***** válasza:
73%
1997-2003. Ebben az időszakban volt Magyarország felzárkózási pályán eladósodás nélkül.
2011. nov. 25. 07:12
 15/21 anonim ***** válasza:
67%

Azért az MSZP kormányt ne vegyük már bele. Hitelekkel akartak mindent megoldani, akkor már elég rossz volt. Mi rosszabbul éltünk 2006-ban, mint mondjuk 2002-ben. Az adók már akkor is magasak voltak, de utána csak még nagyobbak lettek. Volt egy eltitkolt, jelentős mennyiségű költségvetési hiány, egy elhazudott választás. Hát aki aludt akkor, annak jó lehetett, de azóta már felébredhetett volna...

Ami viszont jó időszak volt, az a 2002-ig tartó évek, leszámítva a Bokros-csomagot. Ekkor lehetett növekedni, gyarapodni, és még nem kezdték el fújni az az államadósság-lufit, ami miatt ma ilyen a helyzet.

2011. nov. 25. 12:26
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok: Most azért kellett 50% alá lepontozni, mert leírtam, hogy a hitelre épülő gazdaság hülyeség? Meg Gyurcsány is mondta: "végighazudtok az elmúlt másfél-két évet". Amiben benne van, hogy az amit mi megéltünk 2004-'06 között, az azért volt lehetséges, mert elszabadították az államháztartási hiány. Ők a választások alatt, sőt előtte is tudták, hogy itt megszorítás lesz, mert a jelenlegi út tarthatatlan. Kérdem én: Nem jobb az olyan fejlődés, aminek alapja is van, és amit nem kell megfogni néhány év után azért, mert hitelre épült, amit vissza is kell fizetni?
2011. nov. 25. 16:21
 17/21 anonim ***** válasza:
19%
1989...onnan már csak lefelé mentünk, köszi nlked kapitalizmus. Szóval befelé a Munkáspárt 2006-ba!!
2011. nov. 25. 22:15
 18/21 anonim ***** válasza:
34%

"Mi rosszabbul éltünk 2006-ban, mint mondjuk 2002-ben."

Ez a Fidesz szövege volt a 2006-os választásokkor, mindezek mellé ugyanők a 14. havi nyugdíjat is beígérték. Szerinted?

"Volt egy eltitkolt, jelentős mennyiségű költségvetési hiány, egy elhazudott választás."

A Fidesz a 2010-es választást elhazudta, és a büdzsét hónapok alatt háromszor is módosította, mert tarthatatlan.

"Ami viszont jó időszak volt, az a 2002-ig tartó évek, leszámítva a Bokros-csomagot. Ekkor lehetett növekedni, gyarapodni, és még nem kezdték el fújni az az államadósság-lufit, ami miatt ma ilyen a helyzet."

Van egy rossz hírem: a Bokros-csomag éppen az adósság leépítését szolgálta, ebből tudott a Fidesz 1998-ban kormányra kerülve azonnal építkezni. Ez egészen 2001-ig ment, amikor is (még a Fidesz alatt) újra elkezdett nőni az államadósság. Ugyancsak Bokros érdeme, hogy Magyarország a befektetők számára vonzó célországgá vált, ami a gazdaság növekedéséhez alapvető feltétel. Az ő pénzügyminisztersége alatt kerültünk ki a bóvli kategóriából. Tudod, onnan, ahová a nagytudású Orbán és Matolcsy most visszalökték az országot.

2011. nov. 25. 22:53
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

"Mi rosszabbul éltünk 2006-ban, mint mondjuk 2002-ben."

"Ez a Fidesz szövege volt a 2006-os választásokkor, mindezek mellé ugyanők a 14. havi nyugdíjat is beígérték. Szerinted?"

Én azt mondom mi, vagyis a mi családunk. Csak tudom már, hogy a mi családunk, mikor hogyan élt. De azt én is tudom, hogy a Fidesz azt a kampányt elcseszte.

"Volt egy eltitkolt, jelentős mennyiségű költségvetési hiány, egy elhazudott választás."

"A Fidesz a 2010-es választást elhazudta, és a büdzsét hónapok alatt háromszor is módosította, mert tarthatatlan."

Könyörgöm, ki beszélt itt 2010-ről? Senki nem mondta, hogy a Fidesz akkor nem hazugsággal nyerte a választást. De ez nem mentesíti az MSZP-t 2006 alól.

"Ami viszont jó időszak volt, az a 2002-ig tartó évek, leszámítva a Bokros-csomagot. Ekkor lehetett növekedni, gyarapodni, és még nem kezdték el fújni az az államadósság-lufit, ami miatt ma ilyen a helyzet."

"Van egy rossz hírem: a Bokros-csomag éppen az adósság leépítését szolgálta, ebből tudott a Fidesz 1998-ban kormányra kerülve azonnal építkezni. Ez egészen 2001-ig ment, amikor is (még a Fidesz alatt) újra elkezdett nőni az államadósság. Ugyancsak Bokros érdeme, hogy Magyarország a befektetők számára vonzó célországgá vált, ami a gazdaság növekedéséhez alapvető feltétel. Az ő pénzügyminisztersége alatt kerültünk ki a bóvli kategóriából. Tudod, onnan, ahová a nagytudású Orbán és Matolcsy most visszalökték az országot."

Bokrosról mielőtt elkezdenénk isteníteni, azt tudni kell, hogy a Bilderberg-csoport tagja. Én is elismerem, hogy a csomagának voltak érdemei, és hogy csökkent az államadósság. Az ő nevét azért emelem ki, mert - akármilyen célból is hozzák - egy megszorítás mégis csak kellemetlen. Ismétlem, itt a megszorításon volt a hangsúly. Az első Orbán-kormány végére az államadósság a GDP 53%-át tette ki (körülbelüli adat). Ezt aztán Medgyessy és Gyurcsány ugrasztotta meg rendesen.

Végül: te azt vetted ki a szavaimból, hogy fideszes vagyok. Pedig ez nem igaz. Attól még nem leszek fideszes, mert nem szeretem az MSZP-t. Mint ahogy felételezem, te sem vagy MSZP-s, mert nem szereted Orbánt. Persze lehet, tévedek, de ezt neked kell tudni.

2011. nov. 26. 11:20
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
2006ban még nem volt válság, Magyarország nagyon jól járt volna 2002-2006ban egy Fidesz kormánnyal, a válság negyed ennyire nem érintene.
2012. ápr. 12. 09:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!