Csak én érzem úgy, hogy Budapest egy fejlett, nyugat-európai szintű/színvonalú nagyváros, míg a magyar vidék nagy része teljesen elmaradott, kelet-európaias?
persze, én is szeretnék nagyobb városban élni, akár Pesten, de ha oda is fogok költözni, azt úgy teszem, hogy tisztában vagyok a város előnyeivel és hátrányaival, valamint az emberek beállítottságával, ami lehet, hogy nem igaz minden egyes egyénre, de mégis jó metszetet ad.
és én is szeretem Budapestet (egy bizonyos szintig), de ez nem azt jelenti, hogy hőseposzokat zengek róla, hanem azt, hogy tudom, még mit kéne javítani ahhoz, hogy a főváros valóban megállja a helyét a nyugati városok sorában.
Adod itt még mindig a sértődöttet, kérdező, holott Te vagy az, aki egy darab statisztikai adat (GDP) alapján leszóltad az ország többi részért. Azért ez nevetséges.
Talán a borsodi putrifalvakat nem az ötödik kerület frissen felújított részével kéne egybevetni, hanem mondjuk a nyócker közös wc-s körfolyosós ősmaradványaival például. Hasonlítsd a központot más városok központjaihoz, legalább ugyanannyira "civilizált". Újépítésű kertvárost az újépítésű kertvárossal: dettó. És lehet, hogy a tömegközlekedés a központban nagyszerű, de én mondjuk Kecskefalváról érdekes módon mégis majdhogynem gyorsabban érek be az egyetemre, mint más mondjuk Észak-Budáról. Ha autóval vagyok, akkor nem majdhogynem, hanem tényleg.
Apropó, az az 1,7 millió 2 fölött is volt már, ezek szerint mégiscsak elég sokan gondolták úgy, hogy inkább mégis a szerinted "fejletlenebb" részeken lenne jó lakni...
22:48
"Megint szinte csak ezek a negatív gondolkodású emberek, ez már kezd nagyon idegesítő lenni. A saját hazátok"
A mijük?
"Te vidéken szeretsz élni (és még nagyon sok ember), 1,7 millió ember Budapesten. "
Azért vonjuk le azokat akik csak azért vannak ott, mert munkát csak itt találtak, meg itt van az egyetem.
"De most komolyan egy olyan várost általánosítasz, ahol 1,7 millió ember él? "
te pedig az ország többi részét általánosítod a kérdésben, kb 8M ember lakóhelyét.
valóban a kérdezővel egyet értek, de ez kb. mindenhol így van, a vidék mindig is fejletlenebb lesz és ennek gazdasági okai vannak...
viszont, h BP balkáni... hát igen sok európai országban jártam, múlt hónapban épp a balkánon, Szófiában, BP ehhez képest Párizs vagy Milano hidd el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!