Ha nyomtatnánk magyar forintot, akkor azt külföld elfogadná fizetőeszköznek? Úgy értem a világ bármely pontján, be tudnák váltani fontra, vagy dollárra?
Egy új magyar fizető eszközről beszélek, amit nem külföldön nyomtatnak, és ezért nincs rajta kamat, h használjuk.
A Magyar Állam törvénybe hozhatná h visszaveszi a pénzgyártás jogát az Európai Banktól? És az új bank fölött lenne hatalma, meg nem a bank diktálná a pénzügyi törvényeket?
Úgy értem a világ bármely pontján, be tudnák váltani fontra, vagy dollárra?
Tegyük fel, hogy nem, akkor csak belföldön vásárolhatnánk vele, belföldi árukat, ami a magyar termelést nagyon!!!!!!!megdobná! Egy csomó adó folyna be, lenne pénz az államnak takarékra, feljesztésre, kutatásra, meg egészségügy, oktatásra is.
Viszont külföldön nem fogadnák el azt a pénzt, akkor az energiát, meg amiket külföldről veszünk azt is euróban, dollárban, fontban kellene fizetni, és a növekvő infláció mellett képtelenség.
Ennek ellenére a külföldi cégek szeretnék itt eladni a termékeiket, legyen az zöldség, gyümölcs, élelmiszer, bármi. Kellene nekik a magyar bevétel, vagyis a magyar profitról nem mondanának le, mert az nagy pénzkiesés!
Akkor csak megtalálnák a módját hogy idehozzák, max akkor cserekereskedelem, pl ők hoznak technikai felszerelést, gyógyszert, mi meg adunk mezőgazd termékeket.
Mit szóltok ehez?
Szerintetek mennyire lehetne az Eu-t bef*satni, ha azt mondanénk, h nem expotrálunk nekik mezőgazd termékeket, és nem vesszük meg a sz*r termékeiket, nem leszünk nekik piac?
„Nézzetek utána!”
Persze, simán.
Te nézz utána kedves kérdező, mert alapvető dolgokkal nem vagy tisztában! Nem a külföld vette fel a hiteleket, hanem MI, vagyis a volt kormányok sora. A forinton nincs semmilyen IMF kamat, mert csak az MNB-nek van joga forintot nyomtatni. Ezt bizonyítja, hogy az MNB szabályozza az inflációt, azaz a pénzmennyiséget a gazdaságban. Tehát, ha többet nyomtat nő az infláció, ha visszatartja a pénzt, akkor csökken.
Az MNB-nek vannak jelentései, ahol már évek óta jelezte, hogy probléma lesz a nagyszámú hitel miatt, a lakosság körében. A kutya sem bagózott rá. Most már viselni kell a következményeket. Sajnos ez van.
még azzal nem is lenne baj ha ilyen megfordulna a fejedbe, de hogy minket küldesz el hogy nézzünk utána...
gondoltam kikeresem neked, hogy ne kelljen utána nézned, mer még a végén valami kétes hírforrásra hivatkozol itt nekem..
2001. évi LVIII törvény A Magyar Nemzeti Bankról
Az MNB alapvető feladatai
4. § (1) Az MNB a nemzeti fizetőeszköz értékállóságának védelme érdekében meghatározza és megvalósítja a monetáris politikát.
(2) Az MNB kizárólagosan jogosult bankjegy- és érmekibocsátásra. Az MNB által kibocsátott bankjegy és érme a Magyar Köztársaság törvényes fizetőeszköze....
ez a ma is hatályos törvény.. és szerintem itt vége is a mesédnek.
Amúgy megpróbáltam utána nézni hogy te honnan szeded ezt a sok baromságot és kb egy ilyen színvonalú oldalon találtam hasonlót:
az utolsó "érdekességet".. na, ha ilyen oldalról szedted, akkor nagyon gyorsan verd ki fejedből...
(többieknek meg ajánlom hogy nézzétek meg, leestem székről nevetéstől..)
ma 10:40
Juj, ez a magyar birodalom link tényleg nagyon durva! :D Asszem 2(!) olyan kijelentést találtam, ami részben(!) igaz :D
Azért összeesküvés-elméletben európai szinten szerintem mi vezetünk! :))))
Nézzetek ebbe bele!
0:40 perctől nézzétek!
A kérdező kommentje:
Nézzetek ebbe bele!
0:40 perctől nézzétek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!