Megérné a jobb élet reményében Romániába költözni, de Magyarországon dolgozni?
Magyarországon aránylag nem lehet rosszul keresni, viszont elég magasak az árak, ezért nem sok marad meg ebből a relative magas keresetből. Romániában viszont sok minden sokkal olcsóbb, mint Magyarországon, különösen a rezsi és az élelmiszer.
Nagyon kötődöm Magyarországhoz és Kelet-Európához, töltöttem már el hosszabb időket Nyugaton, ahol valóban magas az életszínvonal és a kereset, de annyira más volt minden, hogy nem éreztem jól magam, nagyon hiányoztak az itteni dolgok, hiába voltak az anyagi életkörülményeim jók.
Romániában is jártam már időnként, ott jól éreztem magam, mert nagyon hasonlít Magyarországra.
Arra gondoltam, hogy átköltöznék Romániába, egy határhoz közeli városba, ahol relatíve sok magyar él (mondjuk Nagykárolyba) és onnan beingáznék dolgozni Magyarországra.
A magasabb magyarországi keresetből jobban meg tudnék élni az olcsóbb Romániában.
Mit gondoltok erről az ötletről, szerintetek érdemes belevágni?
Tudom, hogy a legegyszerűbb dolog a Nyugatra költözés lenne, de mit érne a magasabb anyagi életszínvonal, ha nem érezném jól magam?
"Arra gondoltam, hogy Nagykárolyban élnék és Mátészalkán dolgoznék"
Voltál már Szalkán vagy csak kinézted a térképről? Dolgozni kb. a Zeissben lehet meg a tescoban csak az őslakosok is verekednek érte és ennyi a város. Szánalom. Nincs ott semmi csak kocsmák meg cigányok.
Ja, ismerősöm most keresett munkát ott több mint fél év alatt kettő helyet talált, az egyiken annyit fizettek volna,hogy az ágyból ki kelni se éri meg érte, a másikon meg látástól mikulásig kevésért még kevesebbre bejelentve dolgozik most. Mások is igy járnak, ha nem jut hely a "menő gyárban" ahol szintén szart se keresel, akkor mehetsz robotolni, ha SZERENCSÉD van, de sokkal kevesebbre jelentenek be szabadságról ne is álmodj és igy tovább.
A "rendes" helyek meg elkelnek valakinek a valakije kerül oda, mert az tényleg olyan kis hely, hogy mindenki ismer mindenkit és úgyis beprotezsálják egymást még azelőtt, hogy kivülálló egyáltalán rájönne hogy lesz egy szabad hely.
"Voltál már Szalkán vagy csak kinézted a térképről?"
Ja, onnan származom, csak pár éve felköltöztünk Pestre a szüleimmel, mert a végzettségéhez megfelelő munkát itt talált jobban apám.
Ha szerinted Szalkán csak "kocsmák és cigányok" vannak, akkor el lehet gondolkodni rajta, melyikünk ismeri jobban azt a várost...
Pl. tudhatnád, hogy a Szalkán flangáló cigányok nagyrésze nem szalkai, hanem faluból jöttek fel seftelni meg szórakozni...
Nekem is vannak ott ismerőseim, és helyi munkahelyek közül abszolút nem csak gyári munkát meg tesco-t találtam ahová "beprotezsálnak", hanem mindenféle új alapítású cégek keresnek számítógép-felhasználókat, pénzügyi tanácsadókat stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!