Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok hozzá, hogy...

Mit szóltok hozzá, hogy kiderült, hogy a multik direkt rossz minőségű termékeket árulnak a volt keleti-blokki országokban?

Figyelt kérdés
Most láttam a HírTV-n, hogy a multik Magyarországon fűrészporízű csokikat, rosszul mosó mosószereket, egészségtelen bébiételeket és szivárgó pelenkákat árulnak. Összevetették az Ausztriában, Franciaországban és más nyugati országokban árult termékekkel, amik sokkal jobbak voltak.
2011. nov. 2. 18:29
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Miért árulna egy bolt kimondottan rossz terméket? Ha vásárlók észreveszik nem vesznek ott! Annyira nem bolond a Tesco hogy ott vannak mellette a másik szupermarketek akkor ilyet csináljon?Nem értem némelyik hozzá szólót nem tudja hány cég van magyarországon? Azok a nyugati márkás termékek meg amiket horribilis áron lehet kapni nem a mi pénztárcánknak való!Ma voltam a tescoban van Nescafé 1000Ft-ért és 2500-ért is! Nekem megfelel az 1000Ft-os!Óriási a választék midenből aki a drágát akrja venni megteheti!
2011. nov. 2. 19:57
 12/22 anonim ***** válasza:
Én se értem, nekem szoktak hozni kintről és egyáltalán nem jobb. Sok műszaki cikkünk is kintre lett gyártva, mivel csak nyugati nyelvű menük vannak rajta, de az is elromlik.
2011. nov. 2. 20:08
 13/22 anonim ***** válasza:

Én is éltem évekig Olaszországban, Amerikában, és még sok helyen megfordultam, nem csak pár napra. Nekem is az a benyomásom, hogy Magyarországon sokkal rosszabb minőségű minden, és az ár is kedvezőtlenebb. Persze nyilván van itt-ott kivétel, de általában igaz, hogy kint a felvágott húsból van, a kenyér lisztből, a sajt meg tejből. Na most ehhez képest Magyarországon jobb, ha nem tudjuk miből van. Itt is felbukkan itt-ott eredeti olasz vagy francia sajt, de az ottanihoz képest dupla áron. Az az elképesztő gagyi (párizsi, vizes zsemle, trappista sajt stb.), ami nálunk olcsóbb, az külföldön egyszerűen nincs, mert a kutya nem enné meg. És nem csak tőlünk Nyugatra, de Keletre és Délre sincs.

Na most az ebbe az igénytelen környezetbe becsöppenő multi nyilván érzékeli a helyzetet, és ennek megfelelően reagál. Teljesen reális, hogy ugyanabba a zacskóba itt mást tesz. Biztos van szubjektív elem az összehasonlításban, de példaként hoznám a Colgate fogkrémet. Nekem az amerikai változat rendszeres használat mellett tényleg kezdte fellazítani, leszedni a fogköveket, az itthoni nem. Meg valahogy éreztem is a számban, hogy a magyar nem ugyanaz, mint amit Amerikában megszoktam.

2011. nov. 2. 20:22
 14/22 nem dávid ***** válasza:
annyit szeretnék hozzátenni hogy a silány terméket UGYAN OLYAN ÁRON VESSZÜK mintha jó terméket vennénk. Ausztriába kb. ugyan ennyi a kaja de sokkal jobb minőségű.
2011. nov. 2. 21:08
 15/22 anonim ***** válasza:

"Igen, pl. Angliában a Tesco saját márkás termékei kifejezetten "

A Tescó általában az adott ország termékeit forgalmazza. Angliában az angol terméket, Magyarországon meg a kínait, mert az még nem annyira szar, mint a mienk. Gondoljatok csak a saját magunk által megmérgezett "hírös kalocsai paprikára". Ti Angliában megvennétek ilyen szemetet? Akkor már inkább jöjjön a kínai....

2011. nov. 2. 21:29
 16/22 anonim ***** válasza:
Én Olaszországban találkoztam magyar mézzel. Először, mint legolcsóbb termék, utánanyúltam, de mikor láttam, hogy magyar, gyorsan visszatoltam. Sehol ennyi cukorral hamisított, hormonszennyezett méz nincs, mint nálunk.
2011. nov. 2. 22:03
 17/22 anonim ***** válasza:

Mondjuk az ilyesmi nem országfüggő. Termelőtől függ, de nyilván mindenki a termékei jobbik felét a hazai piacán adja el...

A német is meg a magyar is.

2011. nov. 2. 22:57
 18/22 anonim ***** válasza:
80%

Mi történt emberek ?

Néhány hónapja egy ilyen kérdéseket simán lesöpörték. Képzelődés, összeesküvés elmélet, miért lenne érdeke a multinak itt rosszabb minőséget árulni ? Ezek voltak a válaszok.

Eltűntek a liberális bértollnokok ? Netán öntudatára ébred a nép ?

Azt a húst amit a német még a kutyaeledelbe sem rak bele, itt simán eladják akciózva és a vásárló még boldog is, hogy milyen jó üzletet csinált.

2011. nov. 2. 23:13
 19/22 anonim ***** válasza:

Én is azt tapasztalom a britteknél nagyobb a választék, jobb a minőség! És a cégek sokféle terméket gyártanak.

A zöldségeket meg gyümölcsöt Hollandiából importálják.

Szerintem a magyar élelmiszerek azért rosszak, mert tele vannak vegyszerekkel, mesterséges anyagokkal!

A britteknél rá van írva majdnem minden zacskóra h no color, no artifical...no preservatives

2011. nov. 3. 01:58
 20/22 anonim ***** válasza:
Jó, tudjuk, és hogyan tovább? Ha csak szart árulnak kénytelen vagyok azt megvenni. Valamit enni kell.
2011. nov. 3. 11:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!