Mit szóltok hozzá, hogy kiderült, hogy a multik direkt rossz minőségű termékeket árulnak a volt keleti-blokki országokban?
Én is éltem évekig Olaszországban, Amerikában, és még sok helyen megfordultam, nem csak pár napra. Nekem is az a benyomásom, hogy Magyarországon sokkal rosszabb minőségű minden, és az ár is kedvezőtlenebb. Persze nyilván van itt-ott kivétel, de általában igaz, hogy kint a felvágott húsból van, a kenyér lisztből, a sajt meg tejből. Na most ehhez képest Magyarországon jobb, ha nem tudjuk miből van. Itt is felbukkan itt-ott eredeti olasz vagy francia sajt, de az ottanihoz képest dupla áron. Az az elképesztő gagyi (párizsi, vizes zsemle, trappista sajt stb.), ami nálunk olcsóbb, az külföldön egyszerűen nincs, mert a kutya nem enné meg. És nem csak tőlünk Nyugatra, de Keletre és Délre sincs.
Na most az ebbe az igénytelen környezetbe becsöppenő multi nyilván érzékeli a helyzetet, és ennek megfelelően reagál. Teljesen reális, hogy ugyanabba a zacskóba itt mást tesz. Biztos van szubjektív elem az összehasonlításban, de példaként hoznám a Colgate fogkrémet. Nekem az amerikai változat rendszeres használat mellett tényleg kezdte fellazítani, leszedni a fogköveket, az itthoni nem. Meg valahogy éreztem is a számban, hogy a magyar nem ugyanaz, mint amit Amerikában megszoktam.
"Igen, pl. Angliában a Tesco saját márkás termékei kifejezetten "
A Tescó általában az adott ország termékeit forgalmazza. Angliában az angol terméket, Magyarországon meg a kínait, mert az még nem annyira szar, mint a mienk. Gondoljatok csak a saját magunk által megmérgezett "hírös kalocsai paprikára". Ti Angliában megvennétek ilyen szemetet? Akkor már inkább jöjjön a kínai....
Mondjuk az ilyesmi nem országfüggő. Termelőtől függ, de nyilván mindenki a termékei jobbik felét a hazai piacán adja el...
A német is meg a magyar is.
Mi történt emberek ?
Néhány hónapja egy ilyen kérdéseket simán lesöpörték. Képzelődés, összeesküvés elmélet, miért lenne érdeke a multinak itt rosszabb minőséget árulni ? Ezek voltak a válaszok.
Eltűntek a liberális bértollnokok ? Netán öntudatára ébred a nép ?
Azt a húst amit a német még a kutyaeledelbe sem rak bele, itt simán eladják akciózva és a vásárló még boldog is, hogy milyen jó üzletet csinált.
Én is azt tapasztalom a britteknél nagyobb a választék, jobb a minőség! És a cégek sokféle terméket gyártanak.
A zöldségeket meg gyümölcsöt Hollandiából importálják.
Szerintem a magyar élelmiszerek azért rosszak, mert tele vannak vegyszerekkel, mesterséges anyagokkal!
A britteknél rá van írva majdnem minden zacskóra h no color, no artifical...no preservatives
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!