Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Női kvóta a választási törvény...

Női kvóta a választási törvényben?

Figyelt kérdés
Egyetértenél azzal, ha az az új választási törvényben szerepelne, hogy csak olyan listát lehet bejelenteni, hogy kettőnél több azonos nemű nem jöhet egymás után? Légyszi nemet, és életkort is írj!
2011. okt. 25. 08:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Én nem értek egyet az előttem szólókkal. Alapvetően szerintem a nők is szeretnének észt venni a közügyek irányításában, de ez hazánkban egy "férfi szakma" , így elrettennek tőle. Ráadásul rendkívül alacsony a magyar politikusok között a nők aránya. Valójában a nők egészen más aspektusból képesek látni bizonyos politikai kérdéseket, mint a férfiak ezért hasznos a jelenlétük a politikában. Egy faszi egészen másképp kezeli a szociális kérdéseket, az oktatási kérdéseket stb... Lehet, hogy az új felsőoktatási törvénynek ez lenne az egyetlen pozitív pontja. :D 22 F
2011. okt. 30. 22:15
 12/18 anonim ***** válasza:

Azoknak, akik azt mondják hogy ez "negatív diszkrimináció a férfiakkal szemben": minden pozitív megkülönböztetésnek van negatív oldala, ez még nem minősíti az adott döntést.

Ha két beosztott fizetésemelést kap, az egyben negatív megkülönböztetés a másik harminccal szemben, akik nem jutnak több pénzhez. És akkor mi legyen, senki se kapjon fizetésemelést?

A női kvóta azzal indokolható, hogy a nők sokkal nehezebben kerülnek döntéshozatali pozícióba, mint a férfiak, főleg a még mindig jelen lévő előítéletek miatt. Pedig a politikai pályán (ami nem igényel komoly fizikai megterhelést) nőknek és férfiaknak egyenlő esélyekkel kéne indulniuk. Az arányokon lehet vitatkozni, de az ötlet jó.

Ezzel a kvótával ellensúlyozni tudják a nőket érő munkahelyi megkülönböztetést. 21/F

2011. okt. 30. 23:04
 13/18 anonim ***** válasza:
Az, hogy a nőket kevésbé érdekli a politika, egyszerűen nem igaz. Csak meg kell nézni az egyetemünk politológia szakát. Pont.
2011. okt. 30. 23:05
 14/18 anonim ***** válasza:

Egyszerűen marhaság .Mindenki indíthat jelölteket és a legszimpatikusabbakat megválasztják.

Felesleges bármi ilyenféle kvóta.Mellesleg mitől félnek a nők ?Állítólag 10 évvel tovább élnek nálunk és 4%-al többen vannak mint a férfiak.

Így leszavazni se igazán tudják a férfiak őket.

Előző ez a Józsi bácsi féle reprezentatív felmérés ?

A szomszédba is mindenki Jobbikos /Mszp-s stb... mégse ők kormányoznak 2/3-ddal ,Biztos manipulálják a szavazatokat,mert én aztán mindent tudok.......

Mellesleg az igen tisztelt politikusaink közül hánynak van politológiai végzettsége?

2011. okt. 31. 09:54
 15/18 anonim ***** válasza:

"Alapvetően szerintem a nők is szeretnének észt venni a közügyek irányításában, de ez hazánkban egy "férfi szakma" , így elrettennek tőle. Ráadásul rendkívül alacsony a magyar politikusok között a nők aránya. Valójában a nők egészen más aspektusból képesek látni bizonyos politikai kérdéseket, mint a férfiak ezért hasznos a jelenlétük a politikában."

Ott van például Lendvai Ildikó. Mégis mennyivel különb, mitől jobb mint egy férfi politikus? A javarészét übereli hazudozásban, ostoba viselkedésben, pánik keltésben, képmutatásban, nácikolásban és a saját választóik hülyére vevésében. Akkor miről is beszélünk? A politikusnak igazából nincs neme, minden politikus politikus. Ígérgetnek, hazudoznak, mondják amit a választóik hallani szeretnének tőlük, nincs itt semmi szerepe a nemeknek!

Egyéni induulás esetén teljesen értelmetlen bármiféle kvótát bevezetni. Pártlistán való indulásnál talán már lehetne ennek helye, de én nem féltek egyetlen politikust sem, akkorsem ha nő! A politika része, hogy saját karrierjét a párton belül is tudja igazgatni.

Egyébként meg akkorsem lenne jobb a világnak, ha csupa női politikus lenne. A politikusi pálya már csak ilyen.

2011. okt. 31. 10:43
 16/18 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de elég ostoba választ adtál. Ennyi erővel ott van szíjjártó péter , aki önmagának is ellentmond, ha úgy kívánja a helyzet, ne legyenek férfiak a politikában! Egyébként pedig egyetlen valós érvet nem írtál...
2011. okt. 31. 15:50
 17/18 anonim ***** válasza:

Mert tudjuk a nők tökéletesek:)

most Fideszes példaként lehetne Hoffmann Rozit hozni ,hogy az ő egyéni látószöge miatt hova jutott/hat az oktatás....

A politika [már] egy nemtelen hivatás elméletileg lehet akármennyi nő és férfi.

Szerintem ez olyan állás mint a segédmunkás egy építkezésen ,a nőket nem vonzza túlságosan.

A nők [egy része] igen csak szeretik ha szeretik őket,a politikusra általában ez nem jellemző.Így nem vonzza vagy csak nem érdekli a politikusi pálya.

ha ezt bevezetik ,az esélyegyenlőség nevében vezessük be azt is minden harmadik nő legyen kőműves nő.

2011. okt. 31. 17:50
 18/18 anonim ***** válasza:
jav:-nő a végéről
2011. okt. 31. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!