Ki a budapesti cigányvajda?
Bocs, akkor kik tartoznak a CIGÁNYvajda alá, ha nem a CIGÁNYOK? Biztos nem jártam elég magyarórára...
A rendőrségnek meg aztán szólhatok. Kezdjük ott, hogy fel sem veszik a telefont. Mire kijönnek, a cigó elmegy, egyéb esetben meg szerintem amúgy sem mer ellene sokat tenni...
De nem tartozik alá senki, mert ez egy névleges cím... Az angol királynőnek sincsenek már hűbéresei...
Állj be polgárőrnek...
Ja lehetnél, már csak 260 vént kell meggyőznöd róla.
Ez csak egy szépen hangzó cím! Ha minden településen be akarná tartatni a cigány törvényeket,akkor még a nap 24 órája sem lenne erre elég.
Városunkban még a háború után is sokáig a cigánytelepen éltek a vályogvető cigányok. A putrijaik is vályogból voltak. Nagyon ritkán fordult elő,hogy valahol tyúkot loptak,vagy besurrantak lopni. Ha ilyesmi előfordult,akkor a rendőrök a vajdát keresték fel,és ő cigány törvények között megbüntette a vétkest. Az is előfordult,hogy elűzte a városból.
Ma már elképzelhetetlen,hogy akkor WC-pucolásra,kert ásásra cigányokat hívtak. Vagy az asszonyokat meszelés utáni nagytakarításhoz,padlósúroláshoz,vízhordáshoz.
Senki nem félt,hogy lopnak nála.Igaz,a pénzt nem tartottuk az orruk előtt.
Amikor megszüntették a telepet,a vajdát is megfosztották a tisztségétől,és egyre több gond lett velük.
A mai helyzetben nem tudom elképzelni,hogy az országos vajda ilyen hatékony legyen,mint a régi volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!