Lesz-e narancsos bukta 2014-ben?
Utálom a narancsos buktát.
De amire te gondolsz, az jó lenne.
"Lesz. És az utánuk kovetkezok is ugyanugy bukni fognak."
Leírtad amit én is gondolok. Szerintem nem igazán látják ezt az emberek. Ugyanúgy mennek majd tüntetni valami okból akkor is, ugyanúgy panaszkodnak valami miatt(nincs demokrácia, rossz a gazdaság, nincs jólét) mindegy ki lesz kormányon...
Nem. Ahhoz ellenzék is kellene.
Legfeljebb összejön egy Orbán-Vona kormány :(
Valami olyasmit akartam írni, mint covenant. Csak megakadt a szemem ezen a kirobbantás szón. Ezt Debreczeni József finomabban úgy fogalmazta meg, hogy a FIDESZ-t csak drámai körülmények között lehet leváltani.
Azért egy pici esélyt mégis látok a választási úton való leváltásukra is. Ha kialakul egy általános fideszellenes közhangulat (ami azért alakul), akkor a győztes túlnyerésére épülő választási törvényük esetleg vissza is üthet. A másik cikis pont a FIDESZ szempontjából, hogy elhiszik a saját hazugságukat. A közvélemény-kutatás ugyan még mindig a masszív többségüket mutatja, de az én valós tapasztalataim meg nagyon nem. Konkrétabban, bárkivel beszélek, nekem úgy tűnik, mindenki rühelli a FIDESZ-t. Csak egy közvélemény-kutatónak már nem merik megmondani. Így volt már 2002-ben, bár akkor még nem ennyire mint most, de már akkor is félni kellett tőlük. Akkor is az egyértelmű győzelmüket jelezte előre minden közvélemény-kutató, aztán mégse győztek. Mert már akkor is sokan nem a valóságot mondták a közvélemény-kutatóknak. Szerintem ez a jelenség most még sokkal erősebb.
És akkor még egy szempont van, hogy lesz-e kire leváltani a narancsosokat. A Jobbik szemmel láthatóan nagyon erősödik, meg a baloldalon talán a tegnap megalakult Szolidaritás Mozgalom vagy más is feljöhet. Az MSZP biztos, hogy soha többé nem győz már le senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!