Miért nincsen egységes nemzettudat?
Miért van az, hogy többé-kevésbé változatlan formában ugyanazt a történelmet tanulja itt minden generáció már hosszabb idő óta. Elvileg ugyanazokra a nemzeti hősökre kellene büszkének lennünk, stb.
Mégsem tudunk semmiben egy oldalon állni, az egész történelmünk a megosztottságról, a testvérharcról szól.
A jelenlegi napi politika is ilyen.
Ha közösek a gyökereink, akkor miért létezik ilyen hatalmas nézetkülönbség szinte bármilyen tekintetben?
"Ha közösek a gyökereink"
Egy tiszta magyar sem létezik már.
20:48
Kedves barátom, neked még rengeteget kellene ahhoz fejlődnöd, hogy eljuthass arra pontra, hogy bárkit megsérthess.
Sajnos te sem tudod, hogy a kultúra öltöztet. Ha tudnád nyilván nem élnél meztelenül a világban... :)
Nálunk kicsivel több dolog történt, mint mondjuk Amerikában. Azt pedig hozzá kell tenni, hogy mi most alakulunk át "nyugativá", ami nem lehet egységes. Pl. Franciaországban nincs olyan nagy szakadék a pártok között, ezért nagyobb az egyetértés, ráadásul a francia lobogó a liberalizmus egyik szimbóluma, ami mögött könnyebb felsorakozni.
Nálunk mindenhez kapcsolódik egy eszme, amit értelemszerűen más emberek elutasítanak. Én például hiába vagyok magyar, nem hiszem, hogy nemzetiszínű ruhában kimennék, mert az a jobbikosokra jellemző.
21:16
Finomkodást tőlem ne várj, nem én vagyok kegyetlen, hanem az élet az.
Ezzel együtt ha oktalanul megsértettelek volna, úgy most én kérek elnézést.
"Miért nincsen egységes nemzettudat?"
mert a 40 év kommunizmus lerombolta a magyar emberekben az egészséges hazaszeretetet és magyar identitás tudatot.
A turáni átok miatt, a magyarok soha nem tudnak összefogni.
A magyar, mióta megalakult Magyarország, azóta szüntelen testvérharcokban, pártharcokban veszti a vérét.
Soha nem volt egy példa arra, hogy a magyarok mind egy zászló alatt sorakozzanak fel.
Még:
Szent István
Szent László
Nagy Lajos
Mátyás Király
II. Rákóczi Ferenc
1848-as forradalom
Ezek/alatt voltak a magyarság legfelemelőbb pillanatai, de Rákóczinak ott voltak a labancok, az 1848-as forradalomban meg nem csak németekkel,románokkal és horvátokkal álltunk szemben, hanem bizony magyarokkal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!