Mi a különbség a "patriotizmus", és a nacionalizmus között?
A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:06
Benne van a tórában és? Benne van az ószevetségben is! És? És azt tudod, hogy a zsidók 90%-a ateista, tehát irreleváns a vallási maszlag?! A keresztényeknél dettó, innen már kezd eltűnni az az ősrégi sivatagi vallás. De ezt nem mondhatod el a muszlimokról! Még, hogy nem utálnak mindenkit?! Ja, hogy a szerencsenmosdatókat, azaz a fajtád nem gyűlölik? De aranyos! Így jutnak itt Európában hatalomhoz! Amúgy is épp itt a gyk-n vitatkoztam annó egy magyar muszlimmal, ő bizony bevezetné a halálbüntetést a mohamedet szidalmazókra.
17:34 Ez komoly? :))
Most megmosolyogtattál, kb mintha azt mondtad volna, hogy a Blikkben olvastál egy tuti hírt HEHEHE:) A gyk-n beszéltél egy magyar muszlimmal aki be halállal büntetné a mohamedet szidókat... ez elsőrangú, öcsém :P.
Te se tudod használni az internetet.
"A gyk-n beszéltél egy magyar muszlimmal aki be halállal büntetné a mohamedet szidókat... ez elsőrangú, öcsém :P."
Most mennyivel lett volna másabb, ha Theo van Gogh halálára hivatkozok? A muszlim mindenütt muszlim. Tisztelet a kisebbségben lévő normálisabbjának.
Elég naiv vagy, ha azt hiszed, hogy 60 év masszív elnyomás nem keltett gyűlöletet a palesztinokban a zsidókkal szemben. Sőt az egész arab világban jelen van ez (marokkóikat ismerek és rühellik a zsidókat).
Egy példa volt csak, a palesztinok első sorban azért tüntettek hogy elfogadja az ENSZ a kérelmüket,és ismerje el az államukat hivatalosan is. Persze ezzel az izraeliek ellen tüntettek hiszen azokpont ennek az ellenkezőjét akarják. De a jobbikos tüntetők meg egyedül a zsidók ellen tüntettek. A jobbikosok nagyrészének arab barátsága nem onnan jön hogy de jó fejek az arabok, hanem onnan hogy ők is utálják az izraelieket.
"A Tórában meg az van benne, hogy a gójokat kell megölni, még a legjobbjaikat is"
Ez ordas hazugság. Megnézném, hogy ki fordította és mi alapján állítja, hogy ez így van, mivel a zsidók maguk is vitatkoznak a Tóráról.
A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:10
Neked címeztem, ha nem érted, nem az én bajom...
A válasz írója 58%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:34
Sajnos ott a pont. :)
Kérdező ha a nacionalizmust hozod szóba, elkerülhetetlen, hogy szóba kerüljenek a zsidók is. Habár most tényleg teljesen elvándorolt a téma efelé.
A patriotizmus és a nacionalizmus szerintem ugyanaz, mondjuk definíció szerint a patriotizmus a hazát a nacionalizmus meg a nemzetet védi, mivel az USA egy keverékország ezért ott helyesebb a patriotizmus szót használni, itthon viszont gyakorlatilag mindegy, mégha árnyalatnyi külömbségek itt is vannak.
Szerintem a "patriotizmust", lelehet választani a "sovinizmusról", ha a nacionalizmusról nem is egyészen (bár a nemzetállamok koráig lényegében igen).
Szükséges is lenne leválasztani, és külön meghatározni, mert éppen az "egészséges" nemzeti érzésformálódását akadályozza meg az örökös agressziv, ellenséges nacionalizmus amelyik nem épít, hanem örökké "ellenségképeket" keres magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!