A magyarság mikor fog végre szembenézni a múltjával és elismerni, hogy bűnös nemzet?
Büszkék vagyunk arra, hogy milyen jól hátranyilaztunk, de közben milyen portyákat is rendeztünk...
Jó, ekkor még nem volt államalapítás, de az őseink voltak, és a mai napig büszkeséggel beszélünk a "dicső harcosainkról".
"S nyögte Mátyás bús hadát Bécsnek büszke vára"
Akkor, amikor a török invázió fenyegette Európát, Mátyás, az igazságos éppen terjeszkedni akar Bécsben, Lengyelországban...
Elég sok dolog van, amire másként emlékszik a köztudat, és másként a mai közerkölcs, ha csak a tényeket néznénk.
És igen, ott van a 20. század is.
sziasztok.
én sem mondanám hogy bünös nemzet.
mert biztos itt is voltak ojan emberek akik megprobálták esetleg rejtegetni és voltak aki meg felnyomták öket.
és az amerikaiak mikor fogják ezt mondani magukrol hogy igen mi ki irtuttuk az indiánokat.vagy hogy elöbb feltalálták a koncentrácios táborokat mint a németek.
még az afrikai rabszolgák ellen.ez sosem egy nemzetröl szol hanem emberekröl.
nem hiszem hogy pl én abban az idöben háborus bünös lehettem.
persze ez nincs kizárva sajnos jo döntés nem létezik max jobb.
abban az idöben nem tudhatjuk mijen morális hejzet volt.
nem tudhatjuk hogy vajon mi lett volna ha ellen álunk.
lehet nagyobb lenne az ország? lehet nyertünk volna?ez már mindegy. inkább azon kéne dolgozni hogy ez megváltozzon és nem a multba méjedni és nem is a jövötöl várni a megoldást.csak is a jelen létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!