A "Fidesz" most azt gondolja, hogy megáll a népesség fogyása, vagy a munkaerő elvándorlása?
Tegnap 01:23
Miután előttem leírtak mindent, ami a kommentedet illeti, csak annyit: ezért kár volt ilyen sokáig ébren maradnod.
06:48
"Nem mindenki baloldali,aki nincs megelégedve a megszorításokkal"
Aki ellenzi a megszorításokat, az az eladósodásból való rövid távú fogyasztás híve.
Azaz kádárista. Baloldali.
Ami a részvényeket illeti, amihez nem értesz, arról ne okoskodj. Olyan kifejezéseket is fölösleges használnod, amiket nem értesz (pl. "ad hoc", "befektető"). Sajnos nagyon látszik, hogy ellesel ugyan paneleket a rádió- vagy tévéműsorokból ("meginogabefektetőkbizalma" stb.), de nem érted őket.
"Az egykulcsos adó 4-500 milliárd hiányt okoz a költségvetésben."
Adó hiányt okoz? :)))
Ennek fussál neki mégegyszer :)))
08:34
"Sok nyugat Eu s országnak sokkal magasabb adóssága van, úgy hogy nem is értem hogy mi ez az adósságon lovaglás."
Hülyeség. Pl. Németországnak ugyan a GDP-jéhez képest kb. akkora az adóssága, mint Magyarországnak, de:
- az alacsonyabb kamatszint miatt ez sokkal kevesebb kamatkiadást jelent, és
- a külső finanszírozási helyzetük amúgy is összehasonlíthatatlanul jogg.
Olyasmiben próbálsz "szakértő" lenni, amihez sajnos analfabéta vagy.
"A Fidesz nem visszafizetni akar, hanem mindenáron és gyorsan."
Nem értem. Az egyik héten azon vinnyogtok, hogy túl gyors a visszafizetés, a másik héten azon, hogy nem látszik még mindig a visszafizetés. Most akkor mi a baj? Nagy a káosz a baloldaliak fejében :)))
"Viszont minden Ft amivel a szükségesnél gyorsabban törlesztünk, azt a reál gazdaságból kell kivonni."
Azt hittem, fán terem a pénz :)))
Hú, de okosakat tudsz mondani.
De akkor lehetett volna okos a kedvenc kormányod is. Amikor felvette ezt a rengeteg hitelt 2004 és 2009 között, akkor a nagyokos Gyurcsány és Bajnai is gondolhatott volna a "reálgazdaságra". Miért nem tették, ha állítólag akkora szakértők?
"Az az, feláldozzuk azt a kevés önálló gazdaságunkat is ami még létezik."
Ezt meg hogy kell érteni? Van egy céged, amit az állam el akar venni és oda akar adni egy külföldinek? Nem érthető, amit mondasz, zagyvaság.
"Nem értem miért személyeskedel minden válaszodban?"
Miért ne személyeskedjek? Nem érdekel, hogy megsértek-e egy baloldalit.
"Aki nem ért egyett a Fidesszel az már csak proli és alul iskolázott lehet?"
Aki jelenleg a baloldalt támogatja, az vagy aluliskolázott proli, vagy birkaértelmiségi (pl. publicista), vagy a baloldali elit üzletfele, vagy nosztalgiázó nyugdíjas.
"Kit nevezel" Kádárista kisembernek"?"
Azokat, akik azt hiszik, hogy csak eleget kell sírni, és akkor majd lesz pénz segélyre. Azokat, akik még mindig 1980-ban szeretnének élni, azt akarják, hogy az állam adjon munkát, lakást stb.
"De ne is értem hogy milyen baloldali vívmányokról beszélsz!"
Segélyek, kamu rokkantnyugdíjazás, aránytalanul magas nyugdíjak stb.
"Pontosan az aktív és céloktól vezérelt és azért tenni is hajlandó tevékeny, kreatív,réteg aki elmegy."
Frászt. A leggyakrabban azok mennek el, akik nem tudnak elhelyezkedni az alacsony végzettségük miatt, viszont angliai gyümölcsszedésen, német gyárakban stb. össze tudnak gürizni annyi pénzt, amennyiből itt venni tudnak egy viskót valahol vidéken. Nagyon jó, hogy erre lehetőség van.
Második leggyakrabban azok mennek külföldre, akik valamilyen okból (pl. divat) utálják az országot. Tőlük nagy szerencse, hogy megszabadulunk.
"Az az, az arányok az aktívak és az inaltívok között csak egyre romlik. "
Ja, ezt is hallottad a tévében, csak a konkrét arányokat nem tudod.
"Vsak hogy nem ők mennek el, hanem a tettrekész és a saját jövőjükért tenniakaró fiatalok"
Aki "tettrekész és jövőjéért tenni akaró fiatal", az rendszerint elvégez egy rendes iskolát és nem nagyon van gondja az elhelyezkedéssel. Ők elég ritkán is vándorolnak ki.
09:11
"a néhányezer kivándorló az kicsit több."
Akkor kicsit több. Na és? Mit ér egy ilyen szám, hogy "kicsit több"? Kicsit több meg nagyon sok egyenlő tűrhetően sok? Ez valami újfajta matematika feltalálásának első lépése? :)))
"Nem a képzetlenek fognak kivándorolni"
Honnan tudod? Miért egy mérnök vándorolna ki, aki itthon is fényesen meg tudod élni? Miért nem inkább a segédmunkás vándorol ki, aki Angliában össze tud gürizni egy csomó pénzt eperszedéssel is, míg itthon nem kap munkát? Van valami adatod arról, hogy több a kvalifikált kivándorló, mint az eperszedő?
"Nem tudom, hogy ha elmegy azokról az osztályokról még pár nővér, ahol eddig is 50% os létszámhiány volt, az miért előny például."
Az nem előny. Viszont ez sem valamiféle katasztrófa. Majd létrejönnek a magánkórházak, nyugati fizetésekkel, és akkor nem megy el minden orvos.
"A bevándorló pedig szintén nem hülye, ha eljött otthonról idáig, akkor már mindegy neki az a háromszáz kilométer ide vagy oda, nem fog ottt maradni, ahol rekord magas az adó, és legkisebb a fizetés. Akkor nyugodtan odébbmegy egy házzal."
Odébbmegy egy házzal, valóban. E vaslogika alapján mivel London a világ leggazdagabb gazdasági régiója, ezért már az egész világnak Londonban kellene pincérkednie :)))
"Azt meg értem, hogy kivándorlás híve vagy, mert akkor javul a hangulat. Végül is, ha rajtad kívül mindenki kimenne az országból, és neked jó a hangulatod"
Sem a barátaim, sem a rokonaim között egyetlen nyavalygó, kivándorlásról álmodozó ember nincs. Persze főleg mérnökökről, programozókról, tanárokról stb. van szó. Lehet, hogy ezért? Csak tippelek.
07:43
Kösz a hatásos érvelést, meggyőztél! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!