A hungaristák miért képzelik azt, hogy mindjárt itt a harmadik világháború?
14:47
""Ha meglenne mindened, ami fontos, akkor egyáltalán nem fórumoznál."
Ezt kifejtenéd? Nem igazán értem."
Csupán azt mondtam, amit mondtam.
Ha meglenne mindened, akkor nem érnél rá fórumozni, mert elfoglalna a nőd/gyerekeid/unokáid/jachtod/vadászat/szőlőbirtok/regényed/festményed.
Befutott, sikeres emberek nem fórumoznak. Én is csak azért fórumozok, mert még gépnél dolgozom, azaz nem futottam be.
Tehát elég sok "lúzer" (magyarul vesztes, de maradjunk menők, ugye?) él ma a világon. A Közel-Kelet ma a világ puskaporos hordója. Irán és az USA folyamatosan egymás bajszát rángatják, és bár Irán nem tűnik túl komoly ellenfélnek, ott áll mögötte India, Indiának pedig nagyon közeli barátja Oroszország.
A másik időzített bomba Észak-Korea. Fél éve kis híján háború tört ki néhány déli ember halála miatt, amit az északi hadsereg okozott. Azóta másról sem hallani, mint hogy az USA és Dél-Korea újabb nagyszabású hadgyakorlatra készül Korea partjainál. Ugyanakkor Észak (ami feltehetőleg atomhatalom) mögött ott áll egy igazi nagyhatalom, Kína is. Valahogy nem látom a világbékét ebben a puskaporszagú helyzetben... Pedig egy szikra is elég a világháborúhoz.
Szerintem senki se akar harmadik világháborút (és nem világvégét, mert a kettő rohadtul nem ugyanaz), mégis bekövetkezik, ilyen az emberi természet...
"ott áll mögötte India, Indiának pedig nagyon közeli barátja Oroszország."- India az USA legnagyobb szövetségese a térségben, illetve Izraellel is baráti a viszonyuk. India mindig is az iszlám ellen volt, ami nem is meglepő, tekintve, hogy az átlag indiai nem csípi a muszlimokat.
"Ugyanakkor Észak (ami feltehetőleg atomhatalom) mögött ott áll egy igazi nagyhatalom, Kína is."- Kína és Amerika egymásra vannak utalva, de inkább az USA van előnyösebb helyzetben. Egyébként a kínaiak is elhatárolódtak az északiaktól.
Szerintem a diktatúrák előbb-utóbb megbuknak és viszonylagos világbéke lesz.
ma 16:10
Egyik ilyen helyi csetepatéból sem lesz világháború.
Mondom: azok fantáziálnak világháborúról, vagy más esetekben gazdasági válságról, akik azt remélik, hogy "új osztás" lesz, nulláról kezdődik az élet és jóvá tehetik az elrontott életüket.
"nekem elég ha egy kis ország onnan eltűnik végleg) "
Most akkor az a baj, ha Izrael létezik és az is baj, ha nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!