Mit jelent az, hogy a Gyed idejének csökkentése a "már megszületett gyerekek szüleire nem vonatkozik"? És mi lesz azzal aki jövöre tervezi a harmadik babát, most Gyeden van?
Akinek már megvan a baba és kapja a gyedet arra a változtatás előtti ideig kapja a gyedet. A következő gyerek után már a rövidített időszak alapján kapja a gyedet.
Legalábbis szerintem.
A gyes, gyed eddigi 3 éves teljes időtartamát 2 évre csökkentik. A jogosultsági korhatárt 23-ról 20 évre csökkentik. „Nem azonnal”-jelentette ki Bajnai Gordon. Mint fogalmazott: hagynak időt, és úgy tervezik, hogy 2012-re kerülhetnek a bölcsődébe azok a gyerekek, akikre ez már vonatkozik.
Ezt olvastam, de nem nagyon értem!!!
Kedves 23:23-as levéliró!
Köszönöm,hogy válaszoltál,tényleg uyanolyan helyzetben vagyunk. Nekünk 3és fél éves és 8 hónaposak a gyerekeink és a "szivem szakadna meg,ha nem lennének hároman" és bár nem élünk túl jól,nem adnám bölcsibe 2 évesen,pszichológusok,óvónők szerint is kb.4 éves koráig anya mellett a gyerek helye. 3és fél éves
lányom sem jár még oviba és igy jó neki és az egész családnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!