Ma is a FIDESZ-re szavaznál? Miért igen vagy nem?
Számomra az a legdurvább, hogy Orbán Viktor véres szájjal szidta, "harcolt" az egypártrendszer ellen, és most mi a helyzet? A 2/3-os többséggel, az ellenzéki pártok semmibevevésével egypártrendszerre rendezkedik be.
Nem érdekes?
"Ma is a FIDESZ-re szavaznál? Miért igen vagy nem?"
Igen. Még mindig nincs alternatíva, és még mindig a legkisebb rossz.
"Majd olyan választási törvényt írnak, amiben csak ők lehetnek a nyertesek. Meg lehet oldani."
Mindegy mit írnak. Az ország nem a fideszé és nem is lesz az soha. A nép eltörli minden törvényük ha kell erőszakkal is és a fidesz megszűnik létezni.
"Igen. Még mindig nincs alternatíva, és még mindig a legkisebb rossz."
Meg kellene alakítani neked fidesziát és életed végéig száműzni oda.
"Meg kellene alakítani neked fidesziát és életed végéig száműzni oda."
Tedd azt. De felőlem, nagyokoskám, olyan pártot is alapíthatsz, ami alternatíva. Jahogy annyira mégsem?
Eredetileg sem rájuk szavaztam, de komolyan csalódást sem okoztak, hiszen nem vártam tőlük semmit. (bár a nyugdíjpénztári vagyon visszaállamosítása, alkotmány bírák kinevezése még nekem is okozott meglepetést.)
Az első olyan pártra leszavaznék, aki azt mondja:
- fizetős felsőoktatás
- fizetős egészségügy (és nem zsebbe hálapénz)
- vagyonadó bevezetése (ingatlan, autó, hajó, repülő stb.)
- többkulcsos progresszív adórendszer (de a felső kulcs sem több 30%-nál)
- áfa 25% (ne legyen kedvezményes kulcs)
- alanyi jogon járó szociális juttatások megszüntetése. (pl. családi pótlékot felesleges olyannak fizetni ahol a havi jövedelem meghaladja br. 200E / főt)
stb. stb.
Jah, hogy ilyen párt nincs, és egyik se akar megszorítani, reformokat bevezetni. Akkor egyetlen lehetséges párt a Kétfarkú Kutyapárt.
@13.03
tedd csak fizetőssé a felsőoktatást, aztán bejut egy csomó hülyegyerek, mert apucinak van pénze, a rossz körülmények között élő tényleg odavalók meg mehetnének kapálni.
nagyon jó gimnáziumba járok, jól tanulok, de nem élünk jól, ha fizetős lenne a felsőoktatás, nem tudom mit csinálnék.
ez csak olyan országban működik, ahol az emberek többsége jól él. itt nem.
a kérdezőnek:
nem vagyok álszent, bevallom, h én is hittem a FIDESZ-nek (persze sejtettem, h nem fenékig tejföl-mennyország fog jönni, de azért mégis...). hatalmas csalódás. az a baj, h van 1 kemény mag, ami tűzön-vízen át követi Orbánt, mégha az szét is szedi az országot.
Én annak idején megosztottam a szavazatom a Fidesz és Jobbik között, de mindkettőben csalódtam.
Azt tudom, hogy üres az államkassza, éppen ezért nem is vártam osztogatást a Fidesztől, viszont a 2 éves Audik lecserélése (oké, hogy "csak" 6-7 milliós Skodákra, de akkor is undorító, annak fényében, hogy Viktor mennyire ígérgette, hogy se kocsi, se bútor, amíg csődben van az ország; közben a mentők szolgálati idejét 13évre kitolják), "deviza lakópark" építése annyi pénzből, amennyiből 5x annyi családnak ki lehetne fizetni a teljes hitelét, és még költözni sem kellene (csak ugyebár, haver a könnyűszerkezetes házakban nyomul) eléggé visszatetsző. Külön idegesít "két hét alatt rend lesz" lesz demagógia, de a cigányok még mindig érinthetetlenek mindenki számára; a kamurokkantnyugdíjasok még mindig élősködnek az emberek nyakán, Lakatos Szandokán pedig továbbra is havi 500ezret kap a 10 purgyéra 0perc munkaviszonnyal, míg Kolompár "Kamatospénz" Aléhándró továbbra is 7-es BMW-vel jár a szoc-segílyért.
Akkor is kinyílik az ember zsebében a bicska, amikor IMF-hitelből MOL-részvényeket vettek 4 közvetítőn keresztül, akik fejenként több milliárd jutalékot szedtek le, ráadásul a részvények már sokkal kevesebbet érnek (és azt mindenki tudta, hogy még lehetnek nagy esések a tőzsdén, mivel még tart a válság).
Az sem fair, hogy az "adócsökkentés" azokat érintette, akik 300ezer felett keresnek, a kisember és az államkassza pedig szívott. De mondhatnám még a "chipsadót", amit eszük ágában sincs az EÜ-re fordítani, holott eredetileg arra lett kitalálva...
Ráadásul nem érzem, hogy lenne bármilyen kiforrott koncepciójuk az ország rendbetételére (holott lett volna rá 8 évük, hogy felkészüljenek a kormányzásra), inkább az jön le, hogy ebben és a következő ciklusban megpróbálják megszedni magukat, az ország jövője pedig le van sz@rva. Apropó jövő, kíváncsi vagyok, hogy hogyan fognak a most beszedett és elszórt nyugdíjpénzek visszakerülni a helyükre...
ma 07:49
Mennyi pénzt vettek ki a zsebedből? Tettél feljelentést?
Neked meg se kellett volna szólalnod! Biztos nem voltál magánnyugdíjpénztár tag..ha egyáltalán dolgoztál:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!