Szerintetek milyen lenne a világ ha Magyarország szövetséget köt a törökökkel?
"... és nem régiben a finnugor elméletet cáfolták, még a finnek is. "
Nem cáfolták sem a finnek, sem mások. A magyar NYELV a finnugor nyelvcsaládba tartozik. Pont.
"A reneszánsznak semmi köze a törökökhöz."
Én ezt egy történésztől hallottam bocs... :)
14:26
Na fuss neki, még egyszer, mit is írtam.
A magyar NYELV a finnugor nyelvcsaládba tartozik.
genetikai vizsgálatok(antropológia) kimutatták, génkészletünk 90 valahány százaléka azonos a turáni népekével, ja és a kettőshonfoglalás nem a szélsőjobb találmánya, régészeti leletek igazolják.
a törökök tényleg testvérekként tekintenek ránk( ott is megoszlik a közvélemény mikor isztanbulban voltam és megemlítettem hogy magyar vagyok gondolkodtak térképen is megmutattam, és erre azt válaszolták, dehiszen te török vagy!)
iránról meg annyit, hogy attól még hogy iszlám köztársaság és az usa orra alá borsot tör attól nem maga a sátán! az iráni emberek már belefásultak ebbe a demokráciaféle harcba őket nemérdekli az egész, csak az hogy béke legyen jólét és biztonság, és ezzel semmi rosszat nem követnek el csak az imperialista usa szemében bűn az, ha nem támogatják őket.
kérdés irán meddig marad még független, mikor szabadítják rá a demokráciának nevezett(valójában demokrata köntösbe bújtatott diktatúra) veszedelmet. irán még tartja magát. még.
az is érdekes hogy pl. franciaországnak milyen jogon jár az atomfegyver és iránnak miért nem? milyen jogon érzik a franciák felsőbbrendűnek magukat? vagy az amerikaiak? ők sokkal szörnyűbb háborús bűnöket, ha nem genocídiumot követtek el (irak afganisztán, és most líbia)
az usa egy agresszor állam és irán önvédelmi mechanizmusa aktiválódik nincs ebben semmi fundamentalista, meg sátáni
Mikor ajánlottak szövetséget?
Az I. világháborúban Magyarország és Törökország egy oldalon állt, kvázi szövetséges volt.
Amúgy meg érdekes módon ez a rokonság nem jött szóba akkor, amikor a törökök meg a tatárok a 16-17. században itt tanyáztak nálunk és rendre gyilkolták a "gaz gyaur magyarokat".
Akkor miért nem volt olyan fú de nagy barátság?
azért ne úgy képzeljük, hogy módszeresen kezdték írtani a magyarságot, ez nem így történt csupán az ottomán imperializmus áldozatai( a török janicsárok számottevő része nem török volt hanem a balkánról elrabolt szerb, bolgár, horvát, és magyar katonák)
másrészt az 1440 es évektől kezdődő "magyar" hadjáratban is rengeteg törököt gyilkoltak le. ekkoriban még azonban nem beszélhetünk nemzetállamokról tehát kár erre a síkra terelni a kérdést, ugyanis a törökök(akik ugye nemazok voltak) nem azért szálltak meg minket mert magyarok voltunk, nem gyűlöletből csupán imperialista, birodalmi érdekből, de sohasem kezdtek módszeres népírtásba egyetlen meghódított területen sem
Persze hogy nem gyűlöltek minket.
De ettől függetlenül nem lelkesedtek a nagy török-magyar egymásnyakábaborulásért és ugyanúgy gaz gyaurnak tartottak minket, mint bárki más keresztényt.
Nem volt módszeres népirtás, persze. A korabeli ideológiát nézve nem is lett volna sok értelme.
De attól még, ha egy akkori töröknek azt mondod, hogy a magyarok rokonok és barátok, kiröhögne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!