Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Más országban is ennyire...

Más országban is ennyire pártatlan a köztársasági elnök?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 16. 05:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
60%
Pártatlan lenne Sólyom??? Te hol élsz? Olyan Fideszes, hogy az csak na!!!
2009. ápr. 16. 05:28
 2/11 anonim ***** válasza:
55%
A Vándorsólyom és a pártatlanság? Mint az ördög meg a tömjénfüst!
2009. ápr. 16. 07:11
 3/11 anonim ***** válasza:
42%

Hát ti akkor sem ismeritek fel az iróniát, ha az szembeköp titeket? ;)

Amúgy szerintem országa válogatja. Van, ahol igen, van, ahol nem. Teljes mértékben hely- és emberfüggő.

2009. ápr. 16. 08:16
 4/11 anonim ***** válasza:
53%
Igen. A Köztársasági elnöknek politikailag függetlennek kell lennie, viszont mindenek felett a nemzet érdekeit kell szem előtt tartania. Arról nem tehet, hogy az mszp és az szdsz teljesen nemzet és családellenes politikát folytat. A Fidesz sokkal nemzetibb politikát folytat (bár ők sem hozzák az elvárható szintet), ezért tűnhet úgy, hogy a KE a Fidesszel szimpatizál.
2009. ápr. 16. 09:03
 5/11 anonim ***** válasza:
55%

Nálunk mit csinál egyáltalán az elnök úr?

Arra sincs ereje, hogy oda menjen az új miniszterelnökhöz gratulálni. A miniszterelnök felmegy a díszpáholyba: "jó napot elnök úr, azért jöttem, hogy gratuláljon a kinevezésemhez". Jót nevettem a tévé előtt.

A két szál "mezeipitypang" jogaiért ki tud állni, ami egyébként a környezetvédők dolga lenne.

2009. ápr. 16. 09:37
 6/11 anonim ***** válasza:
48%
Nem vettem észre, hogy pártatlan lenne, de jobb lenne, ha a köztársasági elnökök azok lennének. Nehéz a pártatlanság ilyen pozícióban, ezt be kell látni, de legalább törekedni kellene rá.
2009. ápr. 16. 13:21
 7/11 anonim ***** válasza:
44%
Kár, hogy csak a pártpolitika szemszögéből tudjátok nézni a dolgokat. Azért volna elfogult, mert rámutat, hogy egy demokráciában nem szokás elsumákolni a választásokat a választópolgárok többségének (Sonda Ipsos szerint is 54%) határozott akarata ellenére? Vagy az lenne elfogultság, hogy az új minielnökhöz nem szalad le gratulálni a hivatalos protokoll ellenében? Nevetséges válaszok.
2009. ápr. 16. 17:02
 8/11 anonim ***** válasza:
61%

Na hát ebben az országban sajnos a közt. elnök szerepe is olyan csak végül is mint maga az ország, azaz egy horror.

Hát igen ... a párttatlanság kérdése ..., azért más országok tudod (elég sok) képesek normálisan működni, normális közt.elnökkel és normális min.elnökkel, na de attól mi még messze vagyunk. Jelenleg egyik se több, mint egy bohóc, aki játssza a szerepét, igazából érdemi ügyei nincsenek.

2009. ápr. 16. 17:49
 9/11 anonim ***** válasza:
55%
Már miért lenne pártatlan? Parlamenti pártok választották meg. Úgy emlékszem, a Fidesz, mert az MSZP-SZDSZ ahhoz is hülye volt, hogy parlamenti többség birtokában saját jelöltet válasszon. A közt. elnök sehol sem pártatlan, a "pártatlan politikus" olyasmi, mint a kerek négyszög.
2009. ápr. 17. 04:36
 10/11 anonim ***** válasza:
33%

Tegnapelőtti 17:02-es!

Milyen szép magyar szó: "protokoll"! :)) (Te még az ősnyelvről nem is hallottál?)

Ha neked pl. gyereked születik akkor elviszed az összes ismerősödhöz, hogy gratuláljanak? Vagy ha névnapod, vagy születésnapod van akkor megkéred a barátaidat, hogy gratuláljanak neked? Gondolom, van néhány diplomád; különben nem lennél ilyen okos! Kb. a "Show-s Mónika" szintjén vagy; amit a szádba adnak azt veszed be és mondod ki, és azt hiszed magadról, hogy érdemes volt tanulni, különben nem lehetnék ilyen ostoba (nagy hülye)! Menjünk ki együtt a "mezeipitypang"-hoz! Én segíteni foglak, hogy lánccal kikösd magad, de a lakat kulcsát én fogom eldobni!

2009. ápr. 18. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!