Kelet Magyarország tényleg annyira elmaradott, hogy aki átjön a Dunántúlra, azt hiszi Ausztriában van?
tényleg sok cigány van dunántúlon férni sem lehet tőlük
Ha a nagyvárosokat hasonlítjuk,szerintem Debrecen az egyik legkultúráltabb kelet-m.o.-i város, így a Debrecen-Győr viszonylatnál nem olyan feltűnő a dolog. E helyett mondanám inkább a Miskolc-Győr, Békéscsaba-Győr, Nyíregyháza-Győr összevetést, mert ott már szembetűnőbb a különbség.
Vidéken, falvakban ezek a különbségek még nagyobbak, és valóban ha átmegyünk autóval pl Fertődön, (bár ez már egy 3400 fős kisváros) és egy keleti hasonló kisvároson, pl a Mátrában Bátonyterenyén, valóban azt gondolhatjuk, hogy nem ugyanabban az országban járunk.
Szerintem ebben az is szerepet játszik a gazdasági helyzet mellett, hogy ezekben a nyugati kisvárosokban van közösségi élet, és figyelnek egymásra az emberek, segítik egymást, és nem azt nézik kinek a fűnyíróját lehetne még ellopni..
Ebben szerepe van-e az etnikumnak? Szerintem nagyon is, a tények ezt mondják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!