A fidesz miért akarja elvenni a túlóra pénzünket?
"Miért lenne jó, ha túlóra helyett szabadnapot adnának?"
Bizonyos munkahelyeken időszakos, hogy mikor van sok munka és mikor kevesebb. Két megoldás lehet: az egyik, hogy amikor sok a munka, sokat dolgoztok, majd amikor kevesebb, akkor kapsz helyette pihenést. A másik, hogy eleve kevesebben dolgoztok, annyian, amennyien a kevés munkát is el tudjátok végezni. Aztán ha sok a munka, akkor 3 alkalmi munkás próbaidőre, aztán őket el lehet küldeni. A mostani, hogy túlórára túlórapénz, később pedig láblógatásra normál pénz, az termel "némi" veszteséget a munkaadónak. Igen, többet kell esetleg dolgozni ugyanazért a pénzért. A túlóra helyett kiadott szabadnak fizetett szabadnap.
"amikor kevesebb, akkor kapsz helyette pihenést."
Ez eddig is létezett, nem ezzel van a baj!!
"Ez eddig is létezett, nem ezzel van a baj!!"
Akkor viszont nem értem mi a problémád, ha eddig is pihenőidőt kaptál túlóra esetén.
"Akkor viszont nem értem mi a problémád, ha eddig is pihenőidőt kaptál túlóra esetén."
Mit nem értesz? Olvasni tudsz?
Honnan vetted, hogy pihenőnapot kaptam eddig? (szövegértelmezés egyes alá)
Ezt írtam:
"Ha a cég és a dolgozó akarta, eddig is lehetett pihenőnapért túlórázni."
Tehát: HA AKARTA, és nem kötelezően!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!