Fenyíthessék a munkaadók a munkavállalókat?
Az új Munka Törvénykönyve tervezete ezt is tartalmazza. Fél évi fizetésig terjedő pénzbírság és a munkaadó által kitalált egyéb szankciók lesznek alkalmazhatók a munkavállaló eddig is meglevő kártérítési felelősségén túl.
"Az új Munka Törvénykönyve tervezete ezt is tartalmazza. Fél évi fizetésig terjedő pénzbírság és a munkaadó által kitalált egyéb szankciók lesznek alkalmazhatók a munkavállaló eddig is meglevő kártérítési felelősségén túl."
Nem lesznek.
Jól érzem a kormány munka tervét: 1. év: alkotmányosság megszüntetése, az erős kormány látszatát mutató intézkedések megtétele
2. év: gazdagoknak, munkaadóknak kedvező törvények alkotása (ezek gyakorlatilag a képviselők, meg a bandájuk), munkavállalók kizsigerelése és ellehetetlenítése
3.-4. év: bele se merek gondolni
"3.-4. év: bele se merek gondolni"
Nem is kell. Nem lesz 3-4 év, nyugodj meg. :)
A fenyítést komolyan kell venni, ennyinél nem is fognak megállni. Olvastam, hogy a derest is vissza fogják hozni, és aki a munkahelyén a főnökével tiszteletlenül beszél, vagy nem veszi le a sapkáját előtte, azt deresre is húzhatják.
Az elrettentés fokozására a derest narancssárgára kell mázolni, valamint minden vasár- és csütörtökön a legrosszabbul teljesítő dolgozónak rá kell állnia, és Szijjártó beszédeit kell hangosan felolvasnia fél órán keresztül.
Aki nem hiszi, annak utána járunk!
Pedro
"Fenyíthessék a munkaadók a munkavállalókat?"
Ok nélkül nem tehetik meg most sem és a tervezet szerint sem. Azt nem értem én, hogy miért kell egy munkavállalónak OKOT adni arra, hogy fenyíthető legyen? Miért nem lehet egyszerűen csak megcsinálni a rád bízott feladatot? Oké, értem én, hogy dehát ennyi fizetés és társai. Nyugaton talán lehet szart csinálni munka közben?
"Utoljára ilyet a Kádár-kor szabályozása tartalmazott, ezt hozza vissza a javaslat, elődjénél is kíméletlenebb és veszélyesebb kivitelben.
"
A fideszesek sose hiszik el mikor azt mondják visszatérünk a kommunizmusba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!