Támogatnád, hogy a nem itt élő, de magyar állampolgársággal (is) rendelkező emberek fizessenek adót a jövedelmük után Magyarországon is?
Nem támogatnám! Ez teljesen abszurd, így is rengeteg az adó. Adózzon mindenki ott, ahol él, ennyi. Aki külföldön él, az nem is veszi igénybe azokat a dolgokat, amik az adóból lettek.
Na meg ne keverjük a szezont a fazonnal. Az adó egy köteles dolog, fizetni kell, de cserébe megkapjuk az ellenértékét. Pl. utak, rendfenntartás, stb. Az adomány önkéntes, amiért semmit nem kapunk cserébe.
Legyen akkor egy "Magyarország számla", amire tetszőleges adományt utalhatnak a külföldön élők. De ne hívjuk adónak.
Amúgy a külföldinek is ingyenes az oktatás, hiszen besétálsz az egyetemre, és bármelyik előadásra beülhetsz.
Szerintem adóztassunk meg bárkit, aki belép az ország területére!
Ha adót vetek ki, akkor azt valamilyen jövedelem alapján tehetem.
Ha azt a jövedelmet nem tudom ellenőrizni, ami alapján az adót megállapítom, akkor nem tudom kivetni sem.
Honnan lehetne tudni egy ausztráliai vagy amerikai stb. jövedelmét??
Ha támogatni akarja az országot, azt csak önkéntességi alapon teheti, lásd Soros György meg még jó néhány.
Szavazati jogot meg csak Magyarországon élő adóalanyoknak adnék. Ebben benne vannak azok is, akik nem fizetnek nem létető jövedelmük után, de bármikor fizetőkké válhatnak. (Fel lehet ezen háborodni, mert tudom kire lehet gondolni, de talán még van demokrácia. Ennek a kérdésnek a megoldása nem a szavazati jog körébe tartozik, de tény, hogy kellene valami hatásosat csinálni. Talán az 1 millio munkahely lesz a megoldás, de ez nálam, látva a fejleményeket egyre inkább vízió, mint több más is.))
Itt az alapokkal van a probléma.
Nem kell magyar állampolgárságot, Magyarország jövőjére kihatással bíró szavazati jogosultságokat adni olyan embereknek, akik nem élnek életvitelszerűen Magyarországon.
Innentől kezdve "senki nem tartozik senkinek, semmivel", - nemhogy adókkal meg hasonló badarságokkal.
Aki itt él, az viszont adózzon becsülettel a magyar állampolgárságának okán is!
Még egy gondolat hogyan szedjünk ki más zsebéből pénzt.
Ökörköri
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!