Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnád, hogy a nem itt...

Támogatnád, hogy a nem itt élő, de magyar állampolgársággal (is) rendelkező emberek fizessenek adót a jövedelmük után Magyarországon is?

Figyelt kérdés
Tehát: aki magyar, az éljen bárhol a világon, segítse a hazáját adójával.
2011. júl. 24. 09:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
87%

Nem támogatnám! Ez teljesen abszurd, így is rengeteg az adó. Adózzon mindenki ott, ahol él, ennyi. Aki külföldön él, az nem is veszi igénybe azokat a dolgokat, amik az adóból lettek.

Na meg ne keverjük a szezont a fazonnal. Az adó egy köteles dolog, fizetni kell, de cserébe megkapjuk az ellenértékét. Pl. utak, rendfenntartás, stb. Az adomány önkéntes, amiért semmit nem kapunk cserébe.

Legyen akkor egy "Magyarország számla", amire tetszőleges adományt utalhatnak a külföldön élők. De ne hívjuk adónak.

2011. júl. 24. 09:59
 12/19 anonim ***** válasza:
34%

Amúgy a külföldinek is ingyenes az oktatás, hiszen besétálsz az egyetemre, és bármelyik előadásra beülhetsz.

Szerintem adóztassunk meg bárkit, aki belép az ország területére!

2011. júl. 24. 09:59
 13/19 De Puta Madre ***** válasza:
37%
Ennél nagyobb hül.yeséget még nem hallottam. Ez most csak saját ötlet??
2011. júl. 24. 10:07
 14/19 anonim ***** válasza:
90%

Ha adót vetek ki, akkor azt valamilyen jövedelem alapján tehetem.

Ha azt a jövedelmet nem tudom ellenőrizni, ami alapján az adót megállapítom, akkor nem tudom kivetni sem.

Honnan lehetne tudni egy ausztráliai vagy amerikai stb. jövedelmét??

Ha támogatni akarja az országot, azt csak önkéntességi alapon teheti, lásd Soros György meg még jó néhány.

Szavazati jogot meg csak Magyarországon élő adóalanyoknak adnék. Ebben benne vannak azok is, akik nem fizetnek nem létető jövedelmük után, de bármikor fizetőkké válhatnak. (Fel lehet ezen háborodni, mert tudom kire lehet gondolni, de talán még van demokrácia. Ennek a kérdésnek a megoldása nem a szavazati jog körébe tartozik, de tény, hogy kellene valami hatásosat csinálni. Talán az 1 millio munkahely lesz a megoldás, de ez nálam, látva a fejleményeket egyre inkább vízió, mint több más is.))

2011. júl. 24. 10:08
 15/19 anonim ***** válasza:
87%
Ha itt lesz szavazati joga, akkor pengessen a közösbe.
2011. júl. 24. 15:19
 16/19 anonim ***** válasza:

Itt az alapokkal van a probléma.

Nem kell magyar állampolgárságot, Magyarország jövőjére kihatással bíró szavazati jogosultságokat adni olyan embereknek, akik nem élnek életvitelszerűen Magyarországon.

Innentől kezdve "senki nem tartozik senkinek, semmivel", - nemhogy adókkal meg hasonló badarságokkal.

Aki itt él, az viszont adózzon becsülettel a magyar állampolgárságának okán is!

2011. júl. 24. 15:28
 17/19 anonim ***** válasza:
53%

Még egy gondolat hogyan szedjünk ki más zsebéből pénzt.

Ökörköri

2011. júl. 26. 17:17
 18/19 anonim ***** válasza:
60%
Nyilván behajtani úgyse tudnák, de amúgy támogatom az ötletet, nyilván nem annyit, mint az itteniek, de legalább valami jelképes összeget fizessenek. Ha már szavazati jogot, meg az állampolgársággal járó egyéb előnyöket megkapják. TB-ből is legalább az 5100 forintot fizesse be, ha egészségügyi ellátást akar Magyarországon. Ja, és csak az kapjon ellátást, aki már fizet egy bizonyos ideje, nem ám az, hogy ha hirtelen valami baja lesz, akkor kezdi el fizetni. Az adónál is inkább valami elviselhető fix összeg kellene, azt elég nehéz lenne ellenőrizni, hogy külföldön mennyi a jövedelme. Mondjuk lehetne ez is kb. 4-5000 forint havonta. Ennyit aztán igazán fizessen be, akinek kellenek határon túliként a magyar állampolgársággal járó előnyök. A határon túli magyarok is magyarok, és testvéreink, de akkor igenis támogassanak ők is minket, ha abból indulunk ki, hogy egy nemzet vagyunk, akkor mindenkinek, aki ebbe a nemzetbe tartozik, kötelességei is vannak, a terheket is közösen kell viselni.
2011. júl. 27. 12:41
 19/19 anonim ***** válasza:
Nem.
2011. júl. 27. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!