A kormány azt hiszi, hogy ezzel többen maradnak itt?
Kint még így is többet kapnak. És nem is olyan sok embernek jár. A másik meg, hogy a kormány megígérte, hogy mindenben egyeztetni fognak. Ahhoz képest valamit elfelejtettek.
"Az orvos nem szakma, hanem hivatás."
Oké hivatás, de neki is meg kell élnie. NYugaton is hivatás ez de ott megfizeti őket.. itt miért nem . Miért nincs pl angliában olyan, hogy hálapénz? AZÉRT MERT MEGFIZETIK.
Ez vagy urban legend, vagy hülye az a doki. Miért nem marad kint végleg, ha ilyen jól fizetnek?
Én 2-3 ilyen orvost is ismerek a közvetlen közelemben.
Egyenlőre azért nem megy ki, mert így élhetőbb idehaza is a helyzete vagy az egyik családtagja tartja vissza.
Konkrét példát írok, hogy tiszta legyen.
Pénteken reggel 8-kor vége az ügyeletnek. Az angol cég I. osztályú repüőhelyet foglal a dokinak, leszervez mindent. 5 csillagos szállodában szállást foglalnak neki, kialussza magát, másnap megy dolgozni 12 órában. Utánna szálloda, ismét alaposan kialussza magát, pihenten bemegy letol 12 órát és hazautazik és megy idehaza ismét a beosztásába. És igen annyit kap ére, amennyi idehaza a fizetése. És Ő minimum 10 éve a szakmájában dolgozik.
Az illető, akit jól ismerek, személyesen nekem a szemembe mondta el mindezt, hogy hogyan működik. Amég idehaza tű és érzéstelenítő hiány meg gumikesztyű probléma van, ezen nem kell csodálkozni. A veszélyes anyagokkal dolgozó egészségügyis lehúzza a havi 170 óráját és a hó végén 58ezret kap készhez. én szó szerint dobtam egy hátast, amikor a barátom ezt elmondta nekem. A megyei kórházban dolgozik. Mondják, hogy nincs pénz, megszorítás, nem vesznek fel havi 58 ezer nettóért beteghordót, aztán a vezetői réteg a kórházba meg betolja a havert havi nettó másfél milláért. Most akkor mivan?! A rokonságom, barátaim, ismerőseim tele vannak kórházi dolgozókkal. Éppen pár hete dobbantott az egyik Angliába, mert idegbetegek voltak azért, mert nem tudtak normálisan megélni a 12 órázásokból, EÜ diplomával, közép és felsőfokú angollal.
"Oké hivatás, de neki is meg kell élnie. "
Kb a magyar átlagkeresetet kapják. Ebből nem tudnak megélni? Főleg, ha - lásd fent a hozzászóló - úgysincs idejük elkölteni?
"Miért nincs pl angliában olyan, hogy hálapénz? AZÉRT MERT MEGFIZETIK."
Mondjuk nincsenek hozzászoktatva. Amikor úgy kezdődik a szülés, hogy 'A' orvosnál 50 az alap, 'B' orvosnál 90? Ha meg nem adod oda, akkor az asszonnynál a kivert kutya is jobban érzi magát?
Háborgók és irigykedők: be lehet iratkozni az orvosira, el lehet végezni (ha van hozzá eszetek) és ki lehet próbálni az itthoni helyzetet.
Azon se csodálkozz, hogy 10 év múlva a műtőasztalról a tepsire kerülsz és csak 40 éves voltál.
Inkább most azon gondolkodj, hogy az a sok léhűtő politikus, akik a javaslatot feladták és meghozták, miért keresnek másfél milliót és miért nem mennek el kapálni, hiszen az sokkal eredményesebb lenne.
Az orvos sokkal hasznosabb, mint a politikus - cserélni kellene a fizetésüket!
"Háborgók és irigykedők: be lehet iratkozni az orvosira, el lehet végezni (ha van hozzá eszetek) és ki lehet próbálni az itthoni helyzetet. "
Az ésszel nem volna baj. Csak még ahhoz is van, hogy úgy döntsek, hogy neki se kezdjek. Az élősködés meg nem az én műfajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!