Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Na megint kit fog sújtani a...

Na megint kit fog sújtani a chipsadó? Na kit?

Figyelt kérdés

Hát a magyarokat! Ezt miért nem látja senki, tök egyszerű:

Megáll a vevő a chipspult mellett, mert hát csak megkívánja az ember néha, még én is.

Látja a megnövekedett árakat:

1. Az átlag chipsfogyasztó továbbra is lepakolja a külföldi chipset a kosarába, mert még mindig 200 forint alatt van.

2. Aki megszokásból magyar chipset venne, elgondolkozik, hogy ad e érte 400forintot, vagy megkóstolja a szlovák chipset, ami ugyanolyan jó, csak a "vedd a magyart, sz.r a lengyel" marketingfogások miatt tévhit alakult ki kis hazánkban. Rájön, hogy ugyanolyan jó a lengyel is, és arra vált.

3. A nagy elszánt "magyar vagyok, magyart veszek" emberek is elgondolkodnak, hogy adjanak e érte 400 forintot, és másra így nem futja majd...

(én az 1. típus vagyok )

Konklúzió:

Kevesebb magyar terméket veszek az emberek, kevesebb haszon a magyar cégeknek, csődbe menő magyar chipadóval sújtott vállalkozás és így tovább, és így tovább ...

Ezt miért csak én látom, és Orbán nem !? Lehet, hogy helyet kéne cserélnünk?

2011. júl. 12. 16:50
1 2
 11/17 escrogar ***** válasza:

17:24:

azt hiszed, hogy manapság az ilyen tömegtermékekből az emberek 80%-a nem a legócskább, legolcsóbbat veszi?

2011. júl. 12. 21:33
 12/17 anonim ***** válasza:
Hát szerintem nem 80, maximum 60%. aki tényleg olyan csóró, az nem is vesz. De így akiknek fontos volt a minőség, jópáran inkább a pénztárcájuk szerint döntenek majd.
2011. júl. 12. 21:46
 13/17 anonim ***** válasza:

Emberek, veszek valami vékonyan vágó ételgyalut, fogom a krumplit, megpucolom, vékonyra vágom, olajban kisütöm, és kész is a házi chips. És nem kell akkor boltban vennem. Na mégis ki lehet játszani ezt a hülye szabályt. ;)

Ez igaz, de a sarc neve

NÉPEGÉSZSÉGÜGYI TERMÉKADÓ, NEM CHIPSADÓ , mint a népies neve, sok más termékre is vonatkozik, amit otthon nem tudsz megcsinálni.

2011. júl. 13. 13:07
 14/17 anonim ***** válasza:

Utolsó: Jó, jó, de azért jó ötlet, nem?

Hambit is lehet otthon csinálni amúgy.

2011. júl. 13. 14:02
 15/17 anonim ***** válasza:
Még, hogy a lengyel vagy szlovák van olyan jó mint a magyar. :DDDDDD Szerinted mitől olcsóbb?
2011. júl. 13. 14:43
 16/17 anonim ***** válasza:
Utolsó: a vállalkozásokat érintő elvonások jóval kevesebbek. Talán a felhasznált krumpli minőségét lehet kifogásolni, de nem biztos. Nézz utánna mennyivel rosszabb az itthon vállalkozók élete, mint más országokban.
2011. júl. 13. 17:00
 17/17 anonim ***** válasza:

A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 14:02

Ha elovastad a válaszom, akkor láthatod, hogy nem az ötleted kifogásoltam, én is csináltam régebben "rosejbnit", most a szalmaburgonyára álltam át, de a gyerekeim neskakaóját mivel pótoljam?

Ja és a hamburger MÉG kimaradt.

2011. júl. 14. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!