Na megint kit fog sújtani a chipsadó? Na kit?
Hát a magyarokat! Ezt miért nem látja senki, tök egyszerű:
Megáll a vevő a chipspult mellett, mert hát csak megkívánja az ember néha, még én is.
Látja a megnövekedett árakat:
1. Az átlag chipsfogyasztó továbbra is lepakolja a külföldi chipset a kosarába, mert még mindig 200 forint alatt van.
2. Aki megszokásból magyar chipset venne, elgondolkozik, hogy ad e érte 400forintot, vagy megkóstolja a szlovák chipset, ami ugyanolyan jó, csak a "vedd a magyart, sz.r a lengyel" marketingfogások miatt tévhit alakult ki kis hazánkban. Rájön, hogy ugyanolyan jó a lengyel is, és arra vált.
3. A nagy elszánt "magyar vagyok, magyart veszek" emberek is elgondolkodnak, hogy adjanak e érte 400 forintot, és másra így nem futja majd...
(én az 1. típus vagyok )
Konklúzió:
Kevesebb magyar terméket veszek az emberek, kevesebb haszon a magyar cégeknek, csődbe menő magyar chipadóval sújtott vállalkozás és így tovább, és így tovább ...
Ezt miért csak én látom, és Orbán nem !? Lehet, hogy helyet kéne cserélnünk?
17:24:
azt hiszed, hogy manapság az ilyen tömegtermékekből az emberek 80%-a nem a legócskább, legolcsóbbat veszi?
Emberek, veszek valami vékonyan vágó ételgyalut, fogom a krumplit, megpucolom, vékonyra vágom, olajban kisütöm, és kész is a házi chips. És nem kell akkor boltban vennem. Na mégis ki lehet játszani ezt a hülye szabályt. ;)
Ez igaz, de a sarc neve
NÉPEGÉSZSÉGÜGYI TERMÉKADÓ, NEM CHIPSADÓ , mint a népies neve, sok más termékre is vonatkozik, amit otthon nem tudsz megcsinálni.
Utolsó: Jó, jó, de azért jó ötlet, nem?
Hambit is lehet otthon csinálni amúgy.
A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 14:02
Ha elovastad a válaszom, akkor láthatod, hogy nem az ötleted kifogásoltam, én is csináltam régebben "rosejbnit", most a szalmaburgonyára álltam át, de a gyerekeim neskakaóját mivel pótoljam?
Ja és a hamburger MÉG kimaradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!