Hamburgeradó helyett az egészséges élelmiszerek árának csökkentése?
"a felvásárlók előállítási ár alatt akarták átvenni a gazdáktól a terméket."
Nem a gazdáknak kellene kevesebbet fizetni, hanem a boltok hatalmas árrését és sápját kellene megnyirbálni. Az árakkal pedig tökéletesen tisztában vagyok, mint fogyasztó, mindennap járok vásárolni, mint más is. És itt nem a nyári zöldségek áráról van szó, mert az természetes, hogy nyáron minden olcsóbb.
nem tudom hol élsz te. A boltok árrését sem a kormány határozza meg. szabad piacgazdaságban élünk.
Ha a termelőtől vásárolsz akkor kikerülheted a kereskedőt. De a kormány nem szólhat bele.
Akkor miről? Igazából szerintem mindenki tudja, hogy ha olcsón akar vásárolni, ahhoz ki kell menni a piacra, nem pedig a hipermarketbe. Most akkor vegyük le a hipermarketek hasznát, csak mert az emberek lusták elballagni a piacig?
Még az is lehet, hogy kivonulnának, na akkor lenne kőkemény szívás itt. Például azzal, hogy kizárólag teszkóban vásárolok (meg ugye piacon), egész emberi színvonalon meg tudok élni. De ha nem lenne, és kis boltban kéne megvennem az ételeket 30-50%-kal drágábban, akkor már nyomorognánk.
Nem divat persze ilyet mondani, de alapvetően a hipermarketek pont a szegényebbeknek kedveznek, hiszen a legtöbb termékük olcsó. Én egyébként a sajtokat sem drágállom, okos beosztással juthat az is az asztalra. Egyedül a zöldségek drágák, de mint már elmítettem, azért el lehet menni a piacra. Sőt: tele lehet nyáron pakolni velük a fagyasztót!
Mert??? Szerinted a magyar tulaj odaadná árrés nélkül a termékeket? Ne vicceljünk már...
Mellesleg nézd meg a magyar tulajdonú üzleteket, pl. cba. Koszos és piszok drága. Pedig adhatná olcsón... esélytelen azt remélni, hogy egy magyar olcsón adná a termékeit, elvégre ő is meg akar élni.
Annyiban járnánk jobban, hogy elmondhatnánk, hogy magyar tulaj akasztja le a nagy lóvét. De ugyanannyi forintot hagynánk ott neki is.
"Hamburgeradó helyett az egészséges élelmiszerek árának csökkentése?"
De, lehetne. Csak úgy kevesebb lenne a bevétel. Az meg nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!