Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ebadóról mi a véleményetek?

Gauldoth kérdése:

Az ebadóról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
2011. júl. 3. 23:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%
És ugyan, hogy fokozza? Nektek teljesen elmentek otthonról, vagy csak azért vagytok negatívak, "mert hát Fideszes Zoli az csak rossz lehet". Az emberek nagy többsége NEM éhezik, és a család kedvencét sem dobnák ki, ha fizetni kellene utána évi 2000 forintot, de egy rohadt chipet meg lusták belövetni a bőre alá.
2011. júl. 4. 08:36
 12/19 anonim ***** válasza:
61%

A tervek szerint kutyánként 2000-3500 forint közötti összeget kellene fizetniük ebadó címén a tulajdonosoknak az új állatvédelmi törvény tervezete szerint - írja a Népszava.

Csak azok mentesülnének, akik ivartalanítják és chippel látják el állataikat vagy menhelyről visznek haza kutyát.

Illetve háztartásonként egy eb után kérelmezhető az önkormányzatnál a fizetési kötelezettség alóli felmentés.

A hím kutyák ivartalanítása 12 ezer, a szukáké 18 ezer forintról indul.

Az ebek chipezésének piaci átlagára - regisztrációval együtt - 5-6 ezer forint.

Mindenképpen olcsóbb az ebadót fizetni, de ez csak az egyik vonatkozása a dolognak.

Nálunk a nőstény tacsit műtettük meg ami 20 ezerbe került de amikor egy éjszakai vihar során kiszökött a kis buta és három hétig kerestük mire megtaláltuk, hát azt nem kívánom senkinek.

Mázli kutyust az utcáról szedtük össze mert a gyerekeknek nagyon tetszett. Őrá elméletileg nem vonatkozik a szabály.

De mivel ki tudom szorítani az árát beadatom mindkettőnek a chipekket.

Gondolom lesznek olyanok akik kicsapják a kutyát mérgükben. Az ilyeneknek nem is való kutya.

És lesznek olyanok is akik megvárják a felszólítást mert anyagi okokból nem tudják fizetni az adót.

Szóval sokféle vonulata lesz a dolognak.

Igazából nem tartom lehúzásnak inkább rendezni próbálja a jogalkotó a dolgokat, hogy milyen sikerrel azt majd az élet eldönti.

Ökörköri

2011. júl. 4. 09:55
 13/19 anonim ***** válasza:

"És lesznek olyanok is akik megvárják a felszólítást mert anyagi okokból nem tudják fizetni az adót."

Nehogy már a kutya élelmezését megtudják oldani, de 2000ftot nem tudnak kifizetni. Az első kutya után sem kell fizetni, akkor az már rögtön két kutya élelmezése és oltása. Nehogy már drága legyen 2000ft.

2011. júl. 4. 09:59
 14/19 anonim ***** válasza:
Több önkormányzat ad támogatást a chipekhez, de különben is az csak egyszeri költség, nem értem miért lenne drágább, mint az adó.
2011. júl. 4. 11:34
 15/19 anonim ***** válasza:
Hidd el, sokaknak lesz a lapátnyél olcsóbb, mint az ebadó... A háromezer forintos chippelés meg mese habbal.
2011. júl. 4. 18:01
 16/19 anonim ***** válasza:
Szánalmas ember, aki évi 3500 forint miatt kidobja vagy megöli a kutyáját.
2011. júl. 4. 18:10
 17/19 doboszoli ***** válasza:

Szálljunk le a földre.

Én is elítélem, aki a "feleslegessé vált" kutyáját kidobja.

Ha mindenképpen meg kell szabadulnia tőle, altassa el orvossal, vagy lövesse agyon.

Ám az emberek esendők. Tapasztaltam éveken át, hogy kutyaoltás előtt a határban a kóbor kutyák száma ugrásszerűen megnőtt, többszörösére. Miután a vadállományban pokoli károkat okoznak, hetekig hajkurásztuk, lődöztük őket.

Tapasztalat, nem Fidesz-fóbia. A számomra értelmesnek tűnő intézkedéseiket elismerem. Ez nem azok közül való.

2011. júl. 5. 05:59
 18/19 anonim ***** válasza:
Nade minek vállal kutyát az olyan, aki nem tudja aztán eltartani? Én amikor eldöntöttem, hogy beszerzek egyet, akkor előtte hetekig tájékozódtam, hogy milyen járulékos költségekkel fog ez járni, oltások, kutyakaja, stb. és csak azután vettem egyet.
2011. júl. 5. 11:54
 19/19 doboszoli ***** válasza:

Minek házasodik, aki képtelen az együttélésre?

Miért vállal gyereket aki alkalmatlan a nevelésére?

Miértek, válasz nélkül.

2011. júl. 5. 16:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!