Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kell mindennek más...

Miért kell mindennek más (elmebeteg) nevet adni?

Figyelt kérdés

Szentendrei HÉV => H5

Moszkva tér => Széll Kálmán tér

Köztársaság tér => II. János Pál pápa tér

Ferihegy => Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér

Ki a rák volt az a Széll Kálmán? Moszkvát mindenki tudja, hogy mi.

2011. júl. 1. 19:46
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Szörnyű hogy ennyire nem érzitek át hogy miért lett Széll Kálmán Moszkva helyett.
2011. júl. 1. 22:59
 22/30 A kérdező kommentje:

Kedves 21.42. Megkérdezném tisztelettel, hogy ki is a bunkó??? Csupán érdekelt, hogy miért kell mindennek más nevet adni, ha a régivel nem volt semmi baj. Azt gondolom, elég jól ismerem a történelmet, mert érdekel és szoktam olvasni. Nem mellékesen, a feleségem történelem tanár. :) (Ő tudja, kiről van szó, de nem érti, hogy miért favorizálják ennyire). Magyarból, töriből 5-ösre érettségiztem. Ha nem hiszed, gyere el és nézd meg. Apámnak meg semmi köze a munkásőrökhöz.

Ha valaki valamit nem ért, nem tud, az egyből tapló paraszt, kár volt taníttatni és fizessen vissza minden költségét?

2011. júl. 1. 23:01
 23/30 anonim ***** válasza:

Nem kell ennyire a szívedre venni mindent, - Kérdező, - "a farönköt hiába locsolod, úgysem fog kirügyezni"!

Engem az a része háborít fel ennek az egésznek - azon túl, hogy a "szülőfalumban" eltévednék HA NEM SZ@RNÁM LE AZ EGÉSZET (mert nekem az marad az összes átkeresztelt hely, ami gyerekkoromban volt - akkor is, ha a tarlós-félék bekapják a pisztoly csövét), - hogy takarékosság, államadósság csökkentése címén nézik hülyének az egész magyar lakosságot, de idétlenségekre mindig és vég nélkül "előkerül valahonnan" az éppen aktuális pénzösszeg.

Aki pedig azt mondja, hogy ezt nem az adófizetők fizetik, az egy az egyben hazudik,- mert így vagy úgy, de a végszámla "nekünk jön ki"!

2011. júl. 2. 07:17
 24/30 anonim ***** válasza:

Sőt!

A Moszkva-tér eddig is IMP., - Illegális MunkaerőPiac - volt számomra, most alkalmazkodtam az "új kihívásokhoz:

Bélgáz Géza Húgykőbarlang lett a neve.

- Ha jobb így a Tarlóséknak, legyen!

2011. júl. 2. 07:26
 25/30 anonim ***** válasza:

Kérdező!

A Moszkva tér II. világháború előtti neve Széll Kálmán tér volt. A komcsik nevezték át Moszkva térré. Cak visszaállítják törvényes, legitim nevét. Szakítani kell a komcsi szimbólumokkal és nevekkel.

A Ferihegy átnevezésével nem értek egyet. Teljesen fölösleges.

Ja, és ha nem tudod, ki az a Széll Kálmán, ne légy lusta, keress rá a neten vagy egy lexikonban!

2011. júl. 2. 12:51
 26/30 Vadmeggy ***** válasza:

A nagymagyar szittyáknak miért fáj a moszkva tér?

60 évig ez volt a neve, szerintem mostmár senkit nem zavart, hogy ez valójában a kommunizmus elnyomását fejezte ki.

A mérnököket meg ne szidjad te büdös paraszt, mert ők többet tesznek az országért, mint a nagy hugnarista haverjaid összesen.

2011. júl. 2. 13:43
 27/30 anonim ***** válasza:
Miért fáj a komcsi Moszkva tér elnevezés? Azért, mert törvénytelen, és anakronisztikus. Bármilyen komcsi dolog Szent István országában, a Szent Korona országában egy törvénytelen, illegitim dolog!
2011. júl. 2. 18:58
 28/30 anonim válasza:

Anyám orosz származású, felakasszam???

Egyébként jártam Moszkvában többször is, és nekem tetszett. Látni a Kreml-t élőben felejthetetlen élmény! Kérdem én, hol volt ez a sok hős magyar, amikor szükség lett volna rájuk? Így a kommunisták, úgy a kommunisták, de csak a szájuk nagy. De ha a Moszkva tér elnevezés nem tetszett valakinek, miért pont Széll Kálmán tér lett? Kimondani nehezebb. És nem volt egy jelentős személy, ha nem is tanítják. Szerintem voltak sokkal híresebb és jelentősebb személyek is a történelemben. Ennyi erővel Szódás Ferenc tér is lehetett volna, mert ő is rendes ember volt. De ott a többi. H5??? Ez alapján tájékozódjak?

2011. júl. 2. 19:20
 29/30 anonim ***** válasza:
Egy szóval se mondtam, hogy akaszd fel anyádat, mert orosz származású, és semmi bajom Moszkvával, és semmi bajom az oroszokkal, ott a kommunizmus már csak a múlt. De az elnevezés még a kommunista rendszerből származik. Ha a Lenin körutat vagy a Vörös hadsereg útját nem nevezték volna át, téged az nem zavarna?
2011. júl. 2. 19:47
 30/30 anonim ***** válasza:

"Ha a Lenin körutat vagy a Vörös hadsereg útját nem nevezték volna át, téged az nem zavarna?"

Na, azért ne kavard már ide ezeket. Moszkva egy város neve.

Moszkva nem egyenlő a ideológiával, egy történelmi eseménnyel.

2011. júl. 3. 20:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!