Miért szeretnék a Magyarok, hogy dolgozzanak a romák?
Én komolyan nemértem,miért lenne az jó,hogy: a munkahelyen beszólogassanak,csicskáztassanak,meglopjanak,megverjenek.Kinek jó ez?
Szerintem mindenki szeretné,hogy dolgozzanak csak ne az ő munkahelyén.
Nem gondolom, hogy a munkehelyen tobb kart tennenek.
Orszagos szinten meg mindenkepp Mindenkinek hasznos lenne.
Ott van ~1.000.000 kisebbseg akik ki vannak ehezve a tarsadalom elismeresere. Teljesen eletszerutlen, hogy egy kapott lehetoseget ugy szalasztananak el, hogy lopnak meg verekednek a melohelyen.
Ez csak egy fikcio a kerdezo fejeben szerintem...
Es egyetertek: A Romakat is illett volna nagy betuvel irni...
"Sok ember nem erti meg, hogy nem a szarmazasa miatt lett ilyen, hanem a rossz eletkorulmenyei miatt? Az IS a gond a tarsadalmunkkal, hogy a romaknak 2-szer annyit kell teljesiteni ugyanahhoz az elismereshez, mint egy magyarnak. Es tegye csak fel a kezet, aki kepes NEM FELADNI a sorozatos kudarcok utan. Kepzeld el, hogy lejjebbrol indulsz, rosszabb cipoben es mas borszinnel es az elejen kuzdesz/tanulsz, de a vegen valoszinu megkapod azt a pofonod, amire nem szamitottal. Mert "hatulrol" jon am."
Ez azért nem igaz, mert rengeteg magyar is rossz körülmények között él, mégsem jár lopni/gyilkolni. Te miről beszélsz? Örülnék, ha a cigányok fele annyit teljesítenének, mint az átlag magyar, nemhogy 2x annyit. Mellesleg a legtöbb roma életében nem dolgozott, úgyhogy kérlek ne fogd a romák munkakerülését az őket ért folyamatos munkahelyi kudarcokra. Ez enyhén szánalmas.
12:06
Próbáld ki,és rájösz miről beszélek.A volt melóhelyemre felvettek 8 cigót,még aznap kb:30an felmondtak.Én egy héttel később amikor jól szétvertek :(
Te meg nem erted meg, hogy nem a szarmazas az amitol valaki jo vagy rossz feher vagy fekete!!! Ugyanolyan kis gernyokent szulettel te is, mint barmelyik Roma vagy Feka vagy Sarga vagy Magyar! Az eddig megtanult/magszerzett tudassal sokkal inkabb osszhangban van a mostani teljesitmeny es munkaero ertek. Ez az amiben a szegnyek (legnagyobb reszben Romak) el vannak maradva. A kerdes hogy "miert vannak elmaradva:" Az a helyes kerdes? (Es arra nem az a valasz, hogy mert romanak szuletett, hanem inkabb az, hogy mert szegenynek szuletett.)
Nezz meg egy kertet. Lehet gyonyoru es lehet elvadult.
A szepsege attol fugg, hogy mennyit torodnek vele es nem attol, hogy fekete vagy sarga novenyekkel rakod tele. Fogod? Tehetsz bele fekete tulipant vagy barmit, ha magara hagyod. Csuny gazos lesz. Meg fergek is lesznek benne. Es akkor itt az ujabb jogos kerdes? A tarsadalom a romakat magukra hagyta illetve hagyja meg ma is nap, mint nap? Nem csoppet. (Ugyhogy valamilyen szinten fogom a partjukat, meg akkor is ha jo parszor en is kaptam toluk.)
Hitler is ezen az allasponton volt, mint te es lattuk mi lett a vege.
Es szanalamas a te gondolkodasmodod... Illetve inkabb buta. Radasul lusta is. A lusta emberek nem gondolnak bele a miertekbe. Inkabb megmagyarazzak egy sztereotip f@szsaggal.
"Mellesleg a legtöbb roma életében nem dolgozott"
Forras???
"Örülnék, ha a cigányok fele annyit teljesítenének, mint az átlag magyar"
Forras???
Gondolom van hivatalaos fuggetlen forrasod, ha ilyeneket kijelentesz es az remelem nem a fejed vagy az Aktiv cimu musor?
Es ha mar a teljesitmenynel tartunk. Te hanyszor dicsertel meg Romat a munkajaert mondjuk? Vagy csak azert mert meg kiskoraban egy verset jol elmondott... Mert ez is a baj gyokere. Hidd el...
Jajjj hagyuk már ezt a nevelés kérdése dolgot :)
Ezt olyannak meséld be aki ismeri a cigányokat.
Akármennyire is erőlteted, igenis számít a származás. A romák viselkedését nem lehet egyszerűen a szegénységre fogni (akármennyire próbálják ezt a hazai politikusok is). Nagyszüleim a háború után olyan szegények voltak, mint a templom egere, mégis tisztességes dolgozó ember lett belőlük. De ugyanígy volt ezzel több millió másik magyar.
Itt feltehetnénk a kérdést, hogy a romák miért szegények. Nem kapjuk meg ugyanazon feltételeket az oktatásban? De igen, és ne állítsd az ellenkezőjét, mert ugyanazokkal a feltételekkel indulnak az iskolában, mint bárki más. Itt az a baj, hogy ha hazamennek az iskolából, akkor azt látják a cigánygyerekek, hogy a két szülő otthon ül egész nap, éjjel meg eljár lopni. Persze hogy nem fog így a gyerek tanulni, ha otthon ezt a példát látja. A szülők (meg persze a tanárok) dolga lenne az, hogy folyamatosan motiválják a gyereket a minél jobb teljesítményre. Viszont a roma szülők nem akkor dicsérik meg a gyereket, ha jó jegyet hozott haza az iskolából, hanem amikor minél többet tudott lopni (anyám tanítónő, hallottam már egypár történetet). És ez nem szegénységfüggő dolog.
A társadalomnak már kicsit elege van abból, hogy a cigányokat pátyolgassa, miközben ők ezt nemhogy meghálálnák, pont ellenkezőleg, terrorizálják a többségi társadalmat. Érdekes a cigányság 600 év alatt nem tudott beilleszkedni, miközben ez minden más népcsoportnak sikerült. Ja hogy emiatt is mi vagyunk a hibásak? Tudom, a cigányság soha nem tehet semmiről.
Hülyeség hivatalos forrásokat követelned ezzel kapcsolatban. Itt élek Magyarországon (ellentétben veled), tudom mi a helyzet.
Ne haragudj, de rosszul irod.
A torveny tisztelese erosen fugg az egyen anyagi/tarsadalmi helyzetetol. Miert menne el barki lopni, ha normalis munkabol meg tudna elni? Teljesen logikatlan...
Es nem! Nem kapjak meg ugyanazokat a jogokat. Lehet kezdeni, hogy mi volt elobb a tyuk vagy a tojas, de nem kapjak meg ugyanazokat a jogokat.
Lasd a kerdezot: "6 roma bement dolgozni, 30 magyar kilepett." Ez aztan nem sugall semmilyen rasszizmust es antiszemitizmust. Teljesen normalis reakcio mindenfele eloitelet nelkul. Ugyanolyan jogokkal es tisztelettel bantak veluk, mintha 6 magyar jott volna.
Es azt neked kell erezned, hogy azert nem kapjak meg ugyanazon jogokat, mert romak vagy azert nem, mert nem elnek a tarsadalom merceje szerint. Te azt mondod, hogy azert, mert nem elnek a tarsadalom merceje szerint. Ok meg azt mondjak, hogy mar az iskolaban elkezdodik a kulonneveles. Vagyis, hogy letrehoznak egy "kulonleges" osztalyt.
Egszerre kellene mind ket oldalnak engednie. Kulonben soha nem lesz a ket halmaz kozos tartomanyban...
Es egysegben az ero szarmazastol fuggetlenul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!