Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Pontosan milyen termékekre is...

Pontosan milyen termékekre is vonatkozna majd a chips adó? Úgy tudom a cúkrozott termékekre pl: űditők, colák akkor a sűteményekre is?

Figyelt kérdés
2011. jún. 28. 19:53
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
79%

Valószínűleg semmi és a pénztárcád sem fogja észrevenni, csak annak, aki megeszik napi 5 zacskóval (mert csak 60 Ft) és 45 évesen szarrámegy az érrendszere.

Valószínűleg ez az adó egységnyi termék cukortartalma alapján egy bizonyos értéken felül fog működni. Szinte minden termék hátulján megtalálható a 100ml-ben vagy 100g-ban található cukor mennyisége, kalóriaszáma, zsír és szénhidrát tartalma. Ezek alapján nem mondhatja bármire, viszont teheti a mércét indokolatlanul alacsonyabra, ami nagyobb intervallumot eredményez.

Styloo

2011. jún. 29. 13:50
 22/28 doboszoli ***** válasza:
100%

Lehet itten pro-és kontra érvelni felebarátim, nem más ez, mint újabb lehúzás, az egészséges életmód köntösébe csomagolva.

Ugye, milyen árnyaltan költői voltam?

MEGINT HÜLYÉRE VESZNEK B+!

2011. jún. 29. 16:39
 23/28 anonim ***** válasza:

A válasz írója 57%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:50

Itt nem erről van szó, az államnak mi köze hozzá, hogy mit eszem?

Mivel én is fizetek adót, így az nem jó érv, hogy majd rám költik, ha megbetegszem...

2011. jún. 29. 17:29
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Úgy gondolom, és látom nem vagyok egyedül, ez mindenképpen egy sima,szimpla lehúzás és ez nem egyedi eset ebben az országban.

Cukoradó és sóadó. Ahhhh....

Együnk füvet...láttál te már elefántot. Azt mondják az úszás jót tesz...láttál te már bálnát...

Hát ki akar úgy kinézni...:-)))

Kövéradó igen ez rendbe hozza GDP-t és a vérnyomásomat.

Jó lenne ha bevezetnék a Hülyeségadót.

Ökörköri

2011. jún. 29. 17:40
 25/28 anonim válasza:
100%

Az egy dolog, hogy a chipset, a gyors éttermekben kapható hamburgereket és a tényleg írtó egészségtelen Colát adóztatják meg. De a kakaó mióta egészségtelen? Nem beszélve arról, hogy ezek után a teljes mértékben egészséges ételeknek (pl. teljes kiőrlésű liszt) az árát nem viszik le.

A másik az, hogy nagymamám rákos beteg és nem marad meg semmi a gyomrában, de amióta elkezdett chipset enni és colát inni, azóta nem hány folyamatosan. Lehet, hogy egészségtelen, de az még egészségtelenebb ami az egészségügyben folyik. Szinte minden második kórházat bezárnak, de akkor mondják már meg, hogy hol fogják ellátni az embereket? SEHOl

Ebből az országból menekülni kell. Szégyen ami itt folyik manapság.

2011. jún. 29. 19:07
 26/28 Anyomika ***** válasza:
Azt mondtátok hogy ha vki egésségtelenül eszik hamarabb meghal szóval a nyugdíját megkapja az állam. Akkor minek adóztatják meg a káros dolgokat. Én nagyon szeretem a kólát van hogy naponta meg tudok inni 1 L-t de attól még nem vok egészségtelen. Ez megint hülyeség hogy megkopasszanak.
2011. júl. 9. 14:29
 27/28 anonim ***** válasza:
én úgy tudom, hogy olyan élelmiszerekre lesz hatálya, amelyek az egészséges határértéknél több cukrot illetve sót tartalmaznak.. a másik az amit a többiek írtak, hogy adóztassák meg a kövér embereket, ami önmagába is egy vicc... ilyet manapság EUrópában nem lehet csinálni, amúgy is milyen lenne már, hogy valakit azért adóztatnak meg, mert kövér (az viszont igaz, hogy rájuk az egészségügy többet költ)? sokkal egyszerűbb az élelmiszerre kivetni, bár így sem fognak szerintem sokat elérni, aki eddig zabált, az ezután is fog, ugyanúgy mint a dohányosok is a cigivel
2011. júl. 14. 17:07
 28/28 anonim ***** válasza:
És magát a cukrot vagy a sót is megadóztatják? Mert előre is van csomagolva, meg több cukrot/sót tartalmaz a megengedettnél (100%)
2011. júl. 14. 17:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!