Maximum 6 ora utazas a kozmunkahoz, felette mar adnak szallast. Ez normalis?
"Teljesen ledobbentett, hogy-jobb esetben-havi 40 ezerert, elvarjak, hogy akar napi 6 orat is utazzon egy kozmunkas. "
Engem az döbbent le teljesen, akit ez ledöbbentett..
Az állam elvileg nem jótékonysági intézmény.
Erdélyben az emberek több száz kilométert utaznak, csak hogy legyen miből enni a gyerekeiknek.
nyilván lesz valami kedvezmény az utazásra, de az is lehet ,hogy nem.
"ki az az eszetlen b.rom aki ezt kitalalta."
Rendszerváltáskor ez is benne volt a pakliban. (magas munkanélküliség)
Mondjuk tényleg nem ártana felülvizsgálni, hogy hova kellene irányítani a közmunkásokat. Mindenhol lenne tennivaló kb.
nem hat óra, hanem maximum három ("oda-viszza max.3 óra")
valamint az "utazást ingyenesen a munkáltatónak kell biztosítania"
Olvasd már el mielőtt kritizálsz valamit.
Ez felháborít mindenkit...aki segélyből él!
Na nehogy már az én adófizető pénzemből élősködjenek.
Kedves Kérdező,
nézz utána kicsit és gondolkodj! Maximum 3 óráról van szó, másfél oda, másfél vissza. Teljesen normális.
Viszont az nem normális, hogy hangulatot keltesz valótlan állítással. Persze ez is lehet a célod.
"Maximum 6 ora utazas a kozmunkahoz, felette mar adnak szallast. Ez normalis?"
Inkább ne adjanak szállást? Vagy mi a bajod?
"Teljesen ledobbentett, hogy-jobb esetben-havi 40 ezerert, elvarjak, hogy akar napi 6 orat is utazzon egy kozmunkas. Igy az is lehet, hogy maga az utazas tobb, mint a munka, napi 12 ora osszesen, ehberert."
Értem, akkor inkább munka nélkül járjon az a pénz.
"Csak engem haborit fel?"
Nem, mindenki mást is felháborít, aki az adófizetők pénzéből szeretett volna munka nélkül megélni "szociális" alapon.
Disztingváljunk már, kérem, disztingváljunk!:-)
A kérdező nem azt kifogásolta, hogy a "lógósoknak", akik eddig segélyből, így közvetetten az adófizetők pénzéből éltek, dolgozniuk kell. - Ez alapon szerintem is korrekt dolog, nem támogatom az ingyenélést.
A kérdező problémája az utazással töltött idő, csak félreértette, így neki napi 3 helyett napi 6 jött ki. Az vesse rá az első követ, aki még soha nem tévedett.
Azután már lehet vitatni, hogy ez a napi 3 óra sok vagy nem, de ehhez több összetevőt kell figyelembe venni, úgyhogy szerintem csak egyénileg bírálható el a kérdés, általánosítva nem. Akinek nincs más vagy jobb lehetősége, az kénytelen ezzel élni, akinek meg van, az nem, és pont.
És valóban, remélhetőleg jó szervezéssel nem lesz akkora probléma, mint ahogy most látszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!