Ez már az új fideszes választási rendszer előszele?
Mezőkomáromban megválasztották az egyedüli jelöltként induló polgármestert. Azt nem találtam sehol, hány %-ot kapott. Gondolom 98 % körül, mint a régi szép időkben. De talán az új világ is ez lesz...
ez csak egy kis település.. -.-"
Ekkora gondot csinálsz ebből?
Komolyan mondom ilyen embereket.. :S
Hát nem tudom. Én jócskán éltem a Kádár-rendszerben is, és egyre több dolog emlékeztet arra az időre. Akkor Demszkyéket vitték be március 15-én a rendőrségre, hogy ne tudjanak tüntetni, most a tibetieket rendelték be és tartották gyakorlatilag fogva a kínai miniszterelnök látogatásakor ugyanezért.
Aztán ott van a közszolgálati média, ahol ugyanabban az alázatos modorban teszik fel az előre sokszorosan egyeztetett kérdéseket mint a 70-es években. Az EU-elnökséggel kapcsolatban pl. ma a Duna Tv-én ilyesmiket kérdeztek: Mi volt az elnökség legnagyobb sikere? (Az eleve fel se merülhetett, hogy nem volt sikeres.)
És hát még sorolhatnám az elmúlt egy év "élményeit". De lehet, hogy nem ugyanabban az országban éltünk...
Szerintem eltúlzod a dolgokat.
Ha éltél a Kádár-rendszerben (szerintem nem, vagy már szenilis vagy), akkor tudhatnád, hogy le sem írhattad volna ezt a kérdést, abban a rendszerben. sehol. max szamizdatokban.
"Aztán ott van a közszolgálati média,"
A közszolgálati média mindig is párts*ggnyaló volt.
A Kádár-rendszerben is, a rendszerváltozás után is.
"De lehet, hogy nem ugyanabban az országban éltünk..."
Az lehet. Szerintem te külföldön élsz vagy/és csak és kizárólag baloldali médiából tájékozódsz.
UI: nem vagyok Fideszes
Talán megakadályozta valaki, hogy más is induljon ezen a választáson? Gondolom nem, mert abból óriási botrány lett volna. Akkor meg mi is a probléma?
Tibethez meg annyit, hogy szerintem az országnak rendkívűl fontos, hogy a világ vezető hatalmával létre tudjon jönni egy ilyen gazdasági megállapodás. Érthető, hogy nem túl jó ötlet ezt akármennyire is kockázatni.
Kérdező! Te ugye butapesti vagy? Sosem jártál még kisebb településen, maximum nagyon átutazóban? És abszolút nem ismered az ottani körülményeket?
Tudod ahol nincs az önkormányzat rogyásig töltve pénzzel, ott nem szívesen vállalják a polgármesteri szerepkört, mert gyakoraltilag csak a többoldali b@szogatással jár, egyáltalán nem kellemes munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!