A Jobbik anti-kapitalista?
Nem vagyok Jobbnxik, de szerintem nem.
Egyszerüen képesek megérteni hogy a globalizált nagytőkés világ, a kis és tőkeszegény országoknak nem jó.
Hogy a multikat ha azzal csábítjuk hogy olcsó a munkaerőn, akkor két dologgalkell számolnunk.
1, Addig maradnak amíg olcsók vagyunk és adó kedvezményeket adunk nekik, és utánna odébb állnak.
Az sz, mesterégesen le lesznek húzva a bérek.
2, Mivel export import ra vannak beállva , az isten sem képes őket ellenőrízni, nem hogy az adóhatóság.
A kermultikról nem si beszélek, mert azok csak viszik a pénzt és nem hozzák, illetve leépítik az alvállalkozói szférát, nem gyarapítják.
"ezért nem bírják a jobb közép könzervatívok."
A szociális piacgazdaságban hisznek, és az alulról növekedő fogyasztás okozta fenntartható növekedésben.
A neoliberalizmust, " ami csak a tőkével rendelkező társadalmaknak jó,teljesen elutasítják.
Ezért nem bírják a balíbek őket!
Kb ennyi.
Persze inkább nacionalisták, mint internacionalisták
"A jobbik a terrorizmust éltetik."
Gratulálok, értelmes mondat volt!
Szerintem is antikapitalista. Nem nézik jó szemmel, hogy a multik hogy szívják a vérünket és hogy zsákmányol ki a spekulatív karvalytőke.
Nem kell mindjárt kommunizmusra gondolni. A kapitalizmus ellentéte a szocializmus. Van nemzeti szocializmus is.
Marx mondta: a kapitalizmus saját maga alatt fog összeomlani.
És tényleg! Nekem sem jött be ez a szabadkapitalizmus. Jöhetne már a csere.
Nem, a Jobbik nem antikapitalista.
A Jobbik a kis és középvállalkozásokat preferálja, legalábbis ezt mondják.
A külföldi vállalatoknak sem olyan elszánt ellenségei, csak ha azok nyugatról jönnek, a kelettel szemben már egész másmilyen viszonyban vannak - ami mondjuk nem is rossz hozzáállás, hisz egy keleti váltás valóban gyengíthetne jelenlegi függéseinken.
A Jobbik nem szerei a TESCO és a többi nagy kereskedelmi multit, de más nagyvállalatokról nagyokat hallgatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!