Jövőre 5 munkahelyből 4 közmunka lesz, elmagyarázná valaki ez, hogy fog gazdasági növekedést hozni? Mivel ez nem termelő munka.
Igazad van kérdező, sajnos az én észrevételem is hasonló, bár nekem van főiskolai diplomám angol felsőfokúm, német középfokúm és pályakezdőként 5 hónapig munka nélkül voltam. Mondták, ha nem lesz munka, igényelhetek szoc. segélyt, és adnak munkát, ami "ápoló" =azaz pelenkázhatok, vagy utca seprőmester lehetek. :D
Persze nem igényeltem!
Szerintem totál ciki, hogy minden embert le akarnak nyomorítani a közmunkájukkal. Lassan már mindenki utcát seper és pelenkázza a tatákat, mert egyszerűen alig van munka!
Szerencsére kaptam recepciós állást, de az egyik srác ismerősöm sajnos ilyen "ápoló" meg van egy csaj, aki virágokat ültet, kapál a tűző napon, azt hiszem 60 ezerért.
De állítólag ez a közmunkaprogram sem úgy megy mint tavaly...
27N
Ez növekedést fog hozni az állambácsi és a munkáltatók zsebének.Rájöttek ugyanis, hogy "normál"munkaerő helyett ,sokkal jobban megéri a fizetés töredékéért alkalmazni ingyen rabszolgákat.Így sem az államnak, sem a munkahelynek nem kell a teljes fizetést kiperkálni, ugyanis közösen állják, ráadásul most már négy órában alkalmazzák a közmunkást, hogy csak a minimálbér felét kelljen összedobniuk a szerencsétlen dolgozónak.Persze, hogy arra törekszenek, hogy a legtöbb embert ilyen formában alkalmazzák.
Eljutunk majd oda, hogy a vezetők az irodában maradnak egyre jobban dudorodó zsebbel, a többi meg mind közmunkás.Nem lesz gazdasági növekedés és semmiféle fejlődés, mert az sem a kormánynak, sem a munkáltatónak nem érdeke, ez csupán az érdekük, hogy tulajdonképpen ingyen legyen a termelés.Nem kéne ezt hagyni, nagyon nem!
A közmunka másik célja az, hogy megnyugtassák a segélyre szorulók ellen hőbörgőket, hogy tessék-lássék, adnak nekik munkát.Örül is a hőbörgők pofája, amíg nem kerülnek oda ők is.
Amúgy röhej, hogy milyen munkákat tudnak nekik kitalálni...Múltkor kiküldtek a lakótelepünkre egy csapat közmunkást, kb 10-en voltak,egy kb 5(!)méter hosszú, 1m széles "járdaszegélyt" kellett felkapálniuk, bevetniük fűvel és faragott kis bizbaszokkal körül keíteni.Ehhez kellett tíz ember, meg egy rabszolgahajcsár, aki csak a seggét meresztette egész idő alatt és leste őket,meg néha telefonált.Gondolom, dupla annyi fizetésért, mint a melósai.A legnagyobb vicc benne az, hogy a fene nagy szépítgetést egy olyan helyen kellett megvalósítani, ahol tulajdonképp a kutyát nem érdekli, mert szinte senki nem jár arra, ablakok sem néznek arra felé.Szóval, adtak a szarnak egy pofont.Szerintem a társadalom számára olcsóbb lett volna, ha inkább otthon maradnak segélyen.
Természetesen elmagyarázom:
Sehogy, az orbán kormány az ország és a magyar történelem legnagyobb szégyene. Nekik sikerült az ami évszázadokon át senkinek:
Teljesen ellehetetleníteni a magyar népet.
"Jövőre 5 munkahelyből 4 közmunka lesz"
Forrás?
ma 18:10
Te tényleg fogyatékos vagy és mindenhol csak forrásért pofázol. Nézz utána és ha meg tudod cáfolni írd ide, hogy nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!