Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jövőre 5 munkahelyből 4...

Jövőre 5 munkahelyből 4 közmunka lesz, elmagyarázná valaki ez, hogy fog gazdasági növekedést hozni? Mivel ez nem termelő munka.

Figyelt kérdés
2011. jún. 23. 15:28
1 2
 1/19 Gauldoth ***** válasza:
23%
Ez igaz is így???
2011. jún. 23. 15:32
 2/19 anonim válasza:
83%

Igazad van kérdező, sajnos az én észrevételem is hasonló, bár nekem van főiskolai diplomám angol felsőfokúm, német középfokúm és pályakezdőként 5 hónapig munka nélkül voltam. Mondták, ha nem lesz munka, igényelhetek szoc. segélyt, és adnak munkát, ami "ápoló" =azaz pelenkázhatok, vagy utca seprőmester lehetek. :D

Persze nem igényeltem!

Szerintem totál ciki, hogy minden embert le akarnak nyomorítani a közmunkájukkal. Lassan már mindenki utcát seper és pelenkázza a tatákat, mert egyszerűen alig van munka!

Szerencsére kaptam recepciós állást, de az egyik srác ismerősöm sajnos ilyen "ápoló" meg van egy csaj, aki virágokat ültet, kapál a tűző napon, azt hiszem 60 ezerért.

De állítólag ez a közmunkaprogram sem úgy megy mint tavaly...

27N

2011. jún. 23. 15:55
 3/19 anonim ***** válasza:
82%
Mindenki csak négy órát dolgozik,havi 32000ft-ért.Most is így van. A közmunkásoknál. A gazdasági növekedés nem számít,mert így legalább azt mondhatják hogy csökkent a munkanélküliek száma Magyarországon.De hogy milyen áron, az senkit nem érdekli.
2011. jún. 23. 15:59
 4/19 anonim ***** válasza:
71%

Ez növekedést fog hozni az állambácsi és a munkáltatók zsebének.Rájöttek ugyanis, hogy "normál"munkaerő helyett ,sokkal jobban megéri a fizetés töredékéért alkalmazni ingyen rabszolgákat.Így sem az államnak, sem a munkahelynek nem kell a teljes fizetést kiperkálni, ugyanis közösen állják, ráadásul most már négy órában alkalmazzák a közmunkást, hogy csak a minimálbér felét kelljen összedobniuk a szerencsétlen dolgozónak.Persze, hogy arra törekszenek, hogy a legtöbb embert ilyen formában alkalmazzák.

Eljutunk majd oda, hogy a vezetők az irodában maradnak egyre jobban dudorodó zsebbel, a többi meg mind közmunkás.Nem lesz gazdasági növekedés és semmiféle fejlődés, mert az sem a kormánynak, sem a munkáltatónak nem érdeke, ez csupán az érdekük, hogy tulajdonképpen ingyen legyen a termelés.Nem kéne ezt hagyni, nagyon nem!

2011. jún. 23. 16:01
 5/19 anonim ***** válasza:
76%

A közmunka másik célja az, hogy megnyugtassák a segélyre szorulók ellen hőbörgőket, hogy tessék-lássék, adnak nekik munkát.Örül is a hőbörgők pofája, amíg nem kerülnek oda ők is.

Amúgy röhej, hogy milyen munkákat tudnak nekik kitalálni...Múltkor kiküldtek a lakótelepünkre egy csapat közmunkást, kb 10-en voltak,egy kb 5(!)méter hosszú, 1m széles "járdaszegélyt" kellett felkapálniuk, bevetniük fűvel és faragott kis bizbaszokkal körül keíteni.Ehhez kellett tíz ember, meg egy rabszolgahajcsár, aki csak a seggét meresztette egész idő alatt és leste őket,meg néha telefonált.Gondolom, dupla annyi fizetésért, mint a melósai.A legnagyobb vicc benne az, hogy a fene nagy szépítgetést egy olyan helyen kellett megvalósítani, ahol tulajdonképp a kutyát nem érdekli, mert szinte senki nem jár arra, ablakok sem néznek arra felé.Szóval, adtak a szarnak egy pofont.Szerintem a társadalom számára olcsóbb lett volna, ha inkább otthon maradnak segélyen.

2011. jún. 23. 16:11
 6/19 anonim ***** válasza:
53%

Természetesen elmagyarázom:

Sehogy, az orbán kormány az ország és a magyar történelem legnagyobb szégyene. Nekik sikerült az ami évszázadokon át senkinek:

Teljesen ellehetetleníteni a magyar népet.

2011. jún. 23. 16:36
 7/19 anonim ***** válasza:
67%

"Jövőre 5 munkahelyből 4 közmunka lesz"

Forrás?

2011. jún. 23. 18:10
 8/19 anonim ***** válasza:
Szerintem ne keresd az összefüggést, mert mi magyarok átírjuk a társadalmi törvényeket is. Nem is lenne nagy baj, ha kirukknánk valamit avval a fene nagy agyunkkal, de legyen látszatja ne csak a papiron, hanem a zsebünkben is.
2011. jún. 23. 18:28
 9/19 anonim ***** válasza:
Ebben az a legszebb, hogy pont a segélyekből élő réteget nem célozza meg a program. Azok egy percet nem dolgoztak, csak beszerezték havertól a papírt, hogy "ők mán dóugoztak, ezé jogosútak a segílyre", aztán indulhat a fejés.
2011. jún. 23. 18:43
 10/19 anonim ***** válasza:
34%

ma 18:10

Te tényleg fogyatékos vagy és mindenhol csak forrásért pofázol. Nézz utána és ha meg tudod cáfolni írd ide, hogy nem igaz.

2011. jún. 23. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!