Dolgozni akaró munkanélküliek részt vennétek egy munkát követelő demonstráción?
"Ha nem tetszik Magyarországon ahogy veled bánnak a "csúnya hr-esek" akkor nyugodt szívvel mehetsz bármelyik eu-s országba. Hiszen szabad az út!"
igen, igen, tudom, "el lehet menni"
nos, én nem fogok elmenni (max dolgozni, ha nem lesz már), de én már csak ilyen kis naiv maradi vagyok, hogy azon agyalok inkább hogy hogyan lehetne jobb világot csinálni a magyaroknak, nem pedig jobb világot csinálni magamnak. Sok ötletem egyenlőre nincs, bevallom, csak az, hogy próbálom felnyitni a szemeteket, meg ha van valami demonstráció akkor elmegyek. Most még kevesen vagyunk, de egyre többen leszünk, de a létszámunk sose fog megnőni ha nem állok be a sorba már most.
Közbe még egy dolog eszembe jutott, azt mondjátok, hogy "azt kell mondani, amit hallani akarnak"
tudjátok mi a baj? az, hogy ez jól hangzik, de miután felvettek, utána azt kell csinálnotok is, amit mondanak nektek. rabszolgák vagytok, és tönkre teszik veletek a világot.
„Kérdező fel a fejjel ezért ilyen sz@rok a munkakörülmények, bérek mert birka a magyar. lásd a hsz eket. legalább tükörbe tudsz nézni és ez nagy kincs ebben az elferdült világban!!!! Kitartás!!!!!!”
Köszi a biztatást, nagyon jól esett, hogy nem vetted le, hogy én is is HR –es vagyok. Ebből is gondolom, hogy nem az „elfajzott” önző mindenkin áttaposó ember vagyok, igaz én nem az „új világi” nagy mellényű ifjú vagyok (46 éves MŰEgyetemi diplomával és egy másik diploma „boldog” tulajdonosa vagyok) Egyszerűen egy ember vagyok, aki dolgozni akar, lehetőleg a szakmájában, de ha nincs más mindent elvállalna, amit fizikailag megtud tenni.
"Nem értem, miért mindenki erre az egy állásinterjúra hegyezi ki a válaszát. Sok interjún voltam, de nem akartak."
Azért nem arra hegyezzük ki a dolgot, mert téged legalább behívnak, nem úgy, mint másokat. Az, hogy ők nem akartak, az nem a te hibád.
Az viszont, hogy nekiálltál okoskodni egy interjún, és gyakorlatilag kirúgattad magad róla, azt te k.rtad el, a te hibád, és sajnálom, de ezzel csak azt bizonyítottad, hogy habár lehetne most is melód, te nem éltél ezzel a lehetőséggel. Ezért én személy szerint megvetlek, és inkább azokat sajnálom, akik hasonló helyzetben gondolnak a jövőjükre, a gyerekeik jövőjére, és jól válaszolnak.
Te egy szánalmas flótás vagy, ha azt hiszed, majd mész valamire az okoskodásoddal, meg a becsületeddel. De mondjuk nem zavar, mert valszeg így lehet, hogy egyszer majd én kapok meg helyetted egy zsíros állást, amivel biztosítani tudom a jövőmet, neked meg marad a siránkozás.
Válasz neked : A válasz megírásának időpontja: ma 14:54
Nem okoskodom, csak HR-es vagyok és ismerem a törvényt, az előző munkahelyemen tiszteletben tartottuk és BETARTOTTUK !!!!
„ mondjuk nem zavar, mert valszeg így lehet, hogy egyszer majd én kapok meg helyetted egy zsíros állást, amivel biztosítani tudom a jövőmet, neked meg marad a siránkozás.”
Legyen így, kapd meg a zsíros állást ha van két diplomád és 27 év szakmai tapasztalatod és nincs olyan kollegád, akit neked kellett kirúgnod és nem tudtál neki legalább érzelmileg segíteni, aki ne ellenségként nézett rád mert megértette, hogy nem vele van baj személy szerint hanem a körülmények, és évek múltán is felhív!!!
"A munkákat meg ha megnézitek, nagy részük teljesen felesleges: ügyvédek, filmesztéták, rabszolgahajcsárok (HR/PR), emberek akiknek az a dolguk hogy elhitessék más emberekkel hogy szükség van az ő munkájukra (marketingesek), a pénzügyi szakemberekről nem is beszélve
"
Fogalmad sincs a gazdaság működéséről
... de persze a legnagyobb kárt a bankok, meg a multicégek vezetői okozzák. azon dolgozik rengeteg ember, hogy hogy b*ssza át, használja ki, hogy szívja le a többi embert.
Volt egy ember, aki ugyanezeket mondta. Neve Vlagyimir Iljics, talán rémlik... Ő is megpróbált másfajta gazdasági rendszert kiépíteni, és látod az milyen sikeres lett
.
"Ez csak addig megy így, amíg az emberek ezt hagyják. "
Forradalomra fel! Munkásököl vasököl, oda csap ahova köll!
"Fogalmad sincs a gazdaság működéséről"
abban a hitben élsz, hogy minden véletlenül alakul ki, minden teljesen természetes, láthatatlan közgazdasági szabályok vannak, amikre csak később jövünk rá, a multicégeket és a gonosz bankárokat csak úgy kitermeli a civilizáció, és vagy ez, vagy a sötét középkor/félelmetes önkényuralom. Te ezt választod, mert ügyesen elúszkálsz a középrétegben, kis szerencse, néhány fontos kapcsolat, és tök jól megállod a helyed, eltartod a családod, önerőből hiszen jajde okos-ügyes vagy, aki hülye/szerencsétlen, az meg haljon meg.
amit nem látsz, az az, hogy ez egyáltalán nem természetes, ez egy nagy terv része, persze, van néhány érdekes összefüggés a gazdaságban, de akkor döntenek be egy országot, akkor vásárolják fel az egészet, amikor csak akarják.
A másik dolog meg az, hogy nem látod hogy ez hova fog vezetni. Persze a gyerekeidnek tudsz kaját adni, de majd ők tudnak az ő gyerekeiknek kaját adni? A középréteget egyre inkább lenyomják, de ezt nem vesszük észre, mert még mindig jobb az életünk mint a buta alsó rétegnek, és van iphone, van egy szép autóm, meg a mekibe kajálok, meg külföldön nyaralok... aztán már majd a középréteg alsó része se lesz elég ügyes és életrevaló, úgyhogy ők is lesüllyednek, de nembaj a felső-középréteg még mindig megtudja majd venni az autóját.
Na ha tényleg úgy van akkor kérlek szépen magyarázd el nekem hogy működne egy marketinges szakemberek nélküli világ.
Honnan tudnád hogy mit gyártani, mit kell fejleszteni, milyen áron adod el a szolgáltatást/ terméket.
Hr-esek nélkül ki intézné a munkavállalókkal kapcsolatos adminisztrációt? Kihez fordulnának panaszokkal? Ki venné fel az új munkavállalókat, ki döntené el hogy alkalmas e munkára vagy sem?
Ha valaki jó lenne valamiben, akkor azt felvennék. Nem kéne 60 ember közül válogatni 1 helyre.
Ha egy termék jó lenne, akkor kezdetben az ára lenne előállítási költség+valami jelképes összeg, és vinnék mint a cukrot. Ezután az ára felmenne, ha nagyobb rá az igény, mint amennyit elő tudnak állítani, így összejönne a pénz egy nagyobb gyárra/mégtöbb embert lehetne felvenni.
Nem kéne nagyon ravaszkodni a reklámokkal, meg a kis cégek felvásárlásával meg az ellehetetlenítésével, nem kéne alámenni a másiknak caskazért hogy azt ott tönkretedd, stb.
A mostani marketing arról szól, hogy a középréteget azon dolgoztatják hogy hogyan szívjanak el mégtöbb lét, ami persze aztán a felső réteghez megy. Tehát minél drágábban eladni, minél kevesebb konkurencia ellen, minél olcsóbb munkerővel termelni, minél olcsóbb anyagokból.
Ez egy szép álomnak hangzik, tudom. A valóság nyilván eközött a szép álom között, és aközött a rémálom között lenne, ami most van. Mert ez egy rémálom, és ebből fel lehetne ébredni, csak a multikat kellene szétverni, és a hátulról irányítókat elkergetni. Nem pénzügyi ellehetetlenítéssel nyilván, hanem egyszerűen az emberek akaratával. Ehhez csak össze kellene fogni.
Az emberek életszínvonala soha nem emelkedett jelentősen, pedig állítólag rohamosan fejlődik a technológia. Miért? Azért mert az a plusz, amiből az alsó réteg középréteggé emelkedhetne, azt elszívja a felső réteg. Ezt csak összefogással, tudatossággal tudnánk megállítani.
na látom neked is marketing a valami örödögtől való dolog, de magával a fogalommal sem vagy tisztában. A marketingnek csak egy része a reklám és az eladás.
"Ha valaki jó lenne valamiben, akkor azt felvennék. Nem kéne 60 ember közül válogatni 1 helyre.
"
De ki venné fel? És ki döntené el hogy ki a jobb? Manapság az AC-k korában azt mondod hogy a ki jó azt nem veszik fel?
"Ha egy termék jó lenne,"
Hohó, álljunk csak meg! Mi alapján állitanád elő a terméket? Vagy csak lőnél bele a vakvilágba egyszer gyártanál körömcsipeszt aztán meg szines lavórt egészen addig amig valamelyik jó nem lenne? Miből fedeznéd ezeknek a költségeit? Mi alapján határoznád meg hogy mi a jó?
"akkor kezdetben az ára lenne előállítási költség+valami jelképes összeg"
Az árazás marketing terület, szóval te nem határozhatod meg hogy mennyi legyen!
", és vinnék mint a cukrot. "
Honnan tudnának a termékről? Reklám nem lenne, eladószemélyzet szintén, csak egy termék lenne a polcon a többi, esetleg már ismert termék közt. Mi alapján vennék meg az emberek egy általuk ismert és szeretett termék helyett ha semmiféle promóciót nem tartalmaz - a csomagolás is marketing , vagyis csak az árat irhatja rá meg a főbb terméktulajdonságokat
"Ezután az ára felmenne, ha nagyobb rá az igény, mint amennyit elő tudnak állítani, így összejönne a pénz egy nagyobb gyárra/mégtöbb embert lehetne felvenni."
EZ ma nem így van?
"Nem kéne nagyon ravaszkodni a reklámokkal,"
Marketing nélkül reklám sincs, egyáltalán reklám se lenne
"meg a kis cégek felvásárlásával meg az ellehetetlenítésével, nem kéne alámenni a másiknak caskazért hogy azt ott tönkretedd, stb."
Ennek a marketinghez semmi köze. Ezt stratégiai menedzsmentnek nevezik, és tiltják is sok helyen ezt a fajtáját, mert etikátlan.
A mostani marketing arról szól, hogy a középréteget azon dolgoztatják hogy hogyan szívjanak el mégtöbb lét, ami persze aztán a felső réteghez megy.
Könyörgök, nézz már utána hogy mi is marketing,
Tehát minél drágábban eladni, minél kevesebb konkurencia ellen, minél olcsóbb munkerővel termelni, minél olcsóbb anyagokból.
Ez megint nem marketing. Ez stratégiai menedzsment és vállalatgazdaságtan, üzemgazdaságosság, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!