Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen világ lenne itt ha a...

Milyen világ lenne itt ha a következő választást a Jobbik nyerné kétharmados többséggel?

Figyelt kérdés
Ne csak annyit írjatok, hogy kúrv@ világ.Hanem miben lennének változások stb.Nagyon érdekel.Előre is köszönöm a válaszokat.
2011. jún. 10. 11:02
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
78%

"Amikor pedig a hazai gazdaság már erős talpakon áll és magyar kézben van, akkor lehetne kivágni a multikat. Nem vagyok jobbikos, de szerintem ők sem azt gondolják, hogy a megválasztásuk után 1 hétre rá már ki is zavarnák innen a Magyarország gazdaságát kitevő két tucat multicéget, ami nálunk van. Ezt ők is lassan képzelik el, nem egyből és drasztikusan."

Ők valószínűleg lassan. Ám megoldható lenne drasztikusan is. Ha holnap kivágnál 100multit holnapután 120 magyar cég termelne helyettük gőzerővel, emelt bérekkel.

2011. jún. 10. 12:58
 12/24 anonim ***** válasza:
34%
Ma 12 , 58 BUTASÁG!!!
2011. jún. 10. 13:11
 13/24 anonim ***** válasza:
74%

"Ha holnap kivágnál 100multit holnapután 120 magyar cég termelne helyettük gőzerővel, emelt bérekkel."

Két nap alatt nem lennénk képesek úgy létrehozni, megszervezni és működésbe állítani 120 magyar céget mindenestül, hogy pótolni tudják 100 hirtelen kicsapott multi helyét. Ehhez több idő kell. De lassan átalakítva megoldható.

2011. jún. 10. 13:11
 14/24 anonim ***** válasza:
45%

A "nyugati" életmódhoz szokott, modern fogyasztási cikkekre vágyó embereknek kínkeserves szenvedés lenne, valószínűleg, aki tehetné, elmenne innen.

A Jobbik világa nem lenne rosszabb, se jobb, hanem DÖBBENETESEN MÁS lenne.

Bizonyos értelemben visszatérés lenne egy fejletlenebb civilizációs szintre, mivel a nyugati gazdasági kapcsolataink elvágásával elapadnának azok a dolgok, amik onnan jönnek, így a kényelmes drága fogyasztási cikkek ára úgy felmenne, hogy nem lehetne beszerezni, csak külföldön őket.

DE! És most jön a nagyon nagy DE.

Egy olyan, háztáji mezőgazdaságon alapuló életmód alakulna ki, amely minden ember számára egy kiszámítható, stresszmentes, ugyanakkor nagyon fejletlen életet nyújtana. A baj ezzel csak az, hogy a mai fiatalokat ez nem elégíti ki, mert már senki nem akar lószart lapátolni. Aki egyszer belekóstolt a vonzó nyugati cuccokba, az nem nagyon tud lemondani róluk.

Akik azt vallják, hogy a belső nyugalom a fontos, és nem a high-tech világ, és hajlandóak lennének akár mezőgazdasági munkát is vállalni, nekik nagyon jó lenne.

Akik megszokták az iPhone-t, iPad-et, városi életet, szép autókra vágyakoznak, nekik hát végük lenne.

2011. jún. 10. 13:36
 15/24 A kérdező kommentje:

A válasz megírásának időpontja: ma 11:40

Egyetértek veled.

Tudom hogy a kétharmad túlzás,meg a sima kormányzás is,de nem komolyan kérdeztem.Hanem mi lenne ha...

A közbiztonság mindenképp javulna szerintem.A segélyeket lecsökkentenék és az ott megtakarított pénzt a közbiztonságra költenék vagy az egészségügyre.Támogatnák a magyar vállalkozókat.Szerintem is túl sok külföldi mezőgazdasági termék van Magyarországon pedig ez az ország is mezőgazdasági ország.Korlátozni kéne a külföldi dolgokat.De itt a zöldség,gyümölcsre gondolok.Meg ma egy multinacionális cég nagyon keveset adózik,szerintem ezt is megemelnék.

2011. jún. 10. 13:55
 16/24 anonim ***** válasza:
74%

Nem tudom, de a jelenlegi helyzetnél biztos nem lenne rosszabb.

Szeretném, ha úgy zajlana, ahogy Nameny mondta.

2011. jún. 10. 15:05
 17/24 anonim ***** válasza:
79%
Milyen világ lenne? Sokkal jobb, mint amilyen most van.
2011. jún. 10. 20:20
 18/24 anonim ***** válasza:
41%
Miért lenne jobb ha a jobbik lenne hatalmon? A kényszer lépéseket amit a mostani kormány tesz nekik is meg kellene tenni! Kűlönben a gazdaságnak annyi! Amúgy a politikához és egyben a ország egyedüli vezetéséhez, halvány fin...k sincsen!!! Ahogy ők elkébzelik az ország irányítását azt csak egy nagyon fiatal (16-20 éves) tapasztalatlan ,álmodozó fiatal "eszi meg" sajnos az olyanok nagyobbik része rájuk is szavaz! A programjuk kivitelezhetetlen , és butaság! Ezt minden komolyan gondolkodó politikus , közgazdász tudja!
2011. jún. 11. 07:41
 19/24 anonim ***** válasza:

Káosz és fejetlenség lenne.

De azt azért megnézném, ha legközelebb a FideszMMP+KDMP a Jobbikkal kormány koalícióra kényszerülne.

Egy ilyen helyzet, amúgy lehet:

FideszMMP+KDMP:30-43%

Jobbik: 15-25%

MSZP: 15-25%

Gurcsány párja: 10-30%

LMP 5-6%

2011. jún. 13. 15:54
 20/24 anonim ***** válasza:
22%

"Két nap alatt nem lennénk képesek úgy létrehozni, megszervezni és működésbe állítani 120 magyar céget mindenestül, hogy pótolni tudják 100 hirtelen kicsapott multi helyét."

Dehogynem kedvesem. Csak nem ismered a magyar ütőképességet.

2011. jún. 13. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!