Miért van ennyi zsidózás a politikában?
A zsidók mit így meg úgy?
Amúgy azért, mert maga a politika is tele van zsidókkal.
<covenant>-nak nagyjából igaza van.
Én inkább úgy fogalmaznék, ha nem látod át a történéseket, nincs információd, tudásod hozzá, vagy a mindennapi életben megkeseredett, a megélhetésért küzdő valaki vagy, akkor könnyebb ezekhez fordulni.
Ez mindig is így volt, és számos szociológus/szociálpszichológus/pszichológus empirikusan, tudományosan is ír erről.
> mert a zsidóknak nem lehetett földet művelni.
Te most csúfolkodsz velünk, keresztényekkel ?
Ismersz te egyáltalán egy zsidót is?
Én például igen, és 2 év ismerettség után derült ki, hogy zsidó. Attól függetlenül, hogy fontos neki a zsidó mint vallás (akár pl. a hívő keresztényeknek a sajátjuk), magyarnak érzi magát, hiszen a felmenői régóta itt éltek, ő maga is ide született. Ő Izraelben csak turista.
Ha a felszínes ugatáson túl többet tudnátok a zsidóságról, azt is tudnátok, hogy ők maguk is megosztottak. Vannak kifejezetten cionizmus-ellenesek (már a cionista gondolatok megjelenése óta), vannak, akiknek nem Izrael a haza, hanem az az ország, ahol ők és az elődeik születtek, éltek.
A kérdés hibás.
Javított verzió: Miért van ennyi zsidó a politikában? ha már mindenképp erről akarsz kérdezni, egyébként én nem nagyon hallok zsidózást, ezt nagyon tehetségesen beképzelik maguknak egyesek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!