Miért gondolkodnak egyes emberek úgy, hogy a Zeitgeist és hasonló "művek" több és valóságosabb tudást adnak, mint a felsőoktatásbeli közgáz és politológiai ismeretek?
17:41
"az egész arra épül, hogy az erőforrások korlátlanok, és a növekedés a végtelenségig folytatható?"
Nem volt még a te kezedben sem közgáz tankönyv, ugye?
18:06
"Fenntartható fejlődés nincsen. Nézd meg a kapitalista gazdaságot. Mindig van egy fellendülés aztán egy válság. Így működik a rendszer."
És ha még a "fellendülés" szó jelentését is tudnád, akkor azt is tudnád, hogy mi az ellentmondás a két állításod között :)))
"És ha még a "fellendülés" szó jelentését is tudnád, akkor azt is tudnád, hogy mi az ellentmondás a két állításod között :)))"
Kötekedhetsz ha akarsz. De tudtommal a fellendülés a gazdaságban azt jelenti, hogy felgyorsul a gazdasági növekedés. Ebben én nem látok ellentmondást.
De ha jobban tudod megtaníthatod nekem a másik jelentését is. Sőt szívesen venném.
"De tudtommal a fellendülés a gazdaságban azt jelenti, hogy felgyorsul a gazdasági növekedés."
Amikor ciklusokról beszélünk, a fellendülés az az időszak, amikor az előző csúcson túl fejlődik a gazdaság.
Az, hogy ciklusok vannak, nem jelenti, hogy nincs folyamatos fejlődés. Csak azt jelenti, hogy a fejlődés nem folyamatos.
ma 22:34
Mármint úgy értem, hogy folyamatos fejlődés _hosszú távon_ attól még van, hogy rövid távon nem folyamatos.
Igen a techológia fejlődése miatt megy felfelé ez a görbe.
De persze előbb utóbb ennek is vége. Attól az intervallumtól függ amiben vizsgáljuk.
"De persze előbb utóbb ennek is vége."
Hogyne, egyszer pl. majd kialszik a Nap is.
Viszont amikor a gazdaságról beszélnek a szakemberek, akkor rövid- és középtávon gondolkodnak, a hosszú táv is csak 20-30 évet jelent legfeljebb. Semmi jele annak, hogy hosszú távon megáll a fejlődés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!