". Temérdek elvégzetlen munka van Magyarországon" - közölte a kormányfő. Felsorolnátok néhányat segítségül Orbán Viktornak, hátha elfogadja?
A válasz írója 43%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 21:02
Ehh, te tényleg valami álomvilágban élsz -.-
Kolop a GYIK főálomszervezője. :)
Azt hiszi magáról, hogy milliárdos és mi mind neki dolgozunk milliós fizetésekért. :D
Mezőgazdaságban lenne sok munka. Több ezer román cigány jár dolgozni, mert sokszor nem találni munkaerőt. A jó szakmunkások is lassan "hiánycikkek" lesznek heteket kell várni, hogy egy jó ács, kőműves, lakatos stb... ráérjen megcsinálni dolgainkat. Szarból sajnos van elég. Nem kérdés, hogy sokaknak büdös a kétkezi munka, mert mindenki jólmenő, jólfizető és kényelmes állást szeretne, ahol keveset kell dolgozni. Ezért van az, hogy a bolognai rendszerrel termeljük a sok munkanélküli diplomást, mikor a szakiskolák és a szakmunkások emberhiánnyal küszködnek.
Styloo
Hol van itt temérdek munka?
Ja fűnyírás meg árok takarítás?
De abból hogy lesz fejlődés, hiszen ezeknek effektív haszna nincs,mivel nem termelő, értékteremtő munka.
Az az, csak bukó, hiszen gyakorlatilag fizetni kell bevétel nélkül az adóinkból. ööö a a aa akkor adó emelés lesz?
""Mezőgazdaságban lenne sok munka. Több ezer román cigány jár dolgozni, mert sokszor nem találni munkaerőt.
Meséld már el nekem hogy hol?
Apósom 30km re lakik a határtól, de ilyet nem tapasztalt mostanában. Pedig van földje és állatai is rendesen.
Neked gőzöd nincs hogy mi is folyik itt.
Megszűntek az olyan iparinövények mint a cukorrépa " amit 3× is meg kell kapálni, a napraforgó, a kukorica is felére esett, a burgonyáról nem is beszélve, ahogy a zöldségtermelést is megölte az EU, és még ahogy a monokultúrás termeléssel termelhető búza ami van. " de ahoz nem kell sok élő munka"
"""A jó szakmunkások is lassan "hiánycikkek" lesznek heteket kell várni, hogy egy jó ács, kőműves, lakatos stb... ráérjen megcsinálni dolgainkat.
Hogy ne lenne!
Csak tudod ha valaki úgy csinál meg valamit hogy azt még maga is 4-5 ös közzé értékeli, ahoz idő kell, és azt az időt itt ma Magyarországon senki nem akarja kifizetni.
Mikor hazajöttem elsőnek külföldről, én is beleestem ebbe a hibába. Igyekeztem azt a munkamorált gyakorolni amit kinn. Aztán csak csodálkoztam hogy nem keresek semmit.
Aztán nézegettem hogy mások hogy csinálják, és láttam hogy sokmindent elnagyolnak. Mire én! Én jobban dolgozom és ezt próbáltam érvényesíteni az áraimban is, ami katasztrófa volt, mert egyszerűen nem volt mit csinálnom.
Aztán én is szépen beálltam a sorba, és ha 3 as osztályzatot adok a munkámra már dícsérik is!
"""Szarból sajnos van elég. Nem kérdés, hogy sokaknak büdös a kétkezi munka, mert mindenki jólmenő, jólfizető és kényelmes állást szeretne, ahol keveset kell dolgozni.
Haver!
Jóhogy már le nem b@szod azt az ácsot aki nem akar 120e ért gerendát cipelni 20m magasba, miközben 10-15e kevesebbért portás is lehet, és nyitogatja ülve a sorompót!
Ezért van az, hogy a bolognai rendszerrel termeljük a sok munkanélküli diplomást, mikor a szakiskolák és a szakmunkások emberhiánnyal küszködnek.
Akkor most hogy is van ez?
Itt Bács-Kiskunban annyi román cigány dolgozik, hogy el sem mernéd képzelni. Legtöbbször szőlőmunkákra és erdészetekbe (télen). Van olyan, aki a tanyáján 15-20-at tart. Naponta megkeresik 4-5000 Ft-ot ingyen ebéddel és itallal.
120 ezerért nem hajlandó tetőre menni? Akkor viszont ne is sírjon, hogy nincs munkája, ha éppen lóf@sznak nem kell a portás.
Ez a történeted a munka minőségéről elég elszomorító. Ezért tartunk itt, mert a sz@rral is megelégszünk csak gyors és olcsó legyen.
A bolognai rendszerben a leghülyébbek is le tudnak diplomázni, főleg ha még pénzük is van az UV-ket kifizetni. Én magam is idén végzek Pénzügy és Számviteli közgazdászként, láttam mennyi buta ember tud érvényesülni ebben a felsőoktatási rendszerben, volt hogy estig tartottam korrepetálást olyanoknak, akik heti 3x mentek bulizni. Lassan eljön az idő, hogy egy egyszerű pék többet fog keresni, mint egy könyvelő, vagy marketing "szakember".
Egyelőre ennyi válasszal meg kell elégedned.
Styloo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!