Azt hallottam, hogy testi fogyatékkal élő ember nem lehet:bíro, politikus, tanár stb. akkor Szili Katalin miért lehet politikus?
Butaságot mondtak neked. A politikus nem olyan foglalkozás amihez engedély vagy iskolai végzettség kell. Politikus bárki lehet, legfeljebb nem lesz sikeres.
Egy bíró munkáját nem befolyásoló testi fogyatékosság, kizárt, hogy meghiúsítana egy bírói kinevezést.
Miért ne lehetne? A testi fogyatékosság nem szellemi fogyatékosság, tehát szellemi munkát nyugodtan végezhet. Lehet bíró, tanár, politikus......
Valószínű, hogy egy vájárnál már számít.
Kerekesszékes parlamenti képviselőnk is van jelenleg.
Viszont valóban úgy hallottam, hogy még az átkosban azért nem lehetett bíró egy jogot végzett, kerekesszékes úriember, mert a törvényben az áll, hogy a bíró állva hirdeti ki az ítéletet és az érintett felek állva hallgatják azt végig.
Hogy tényleg emiatt nem lehetett bíró, nem tudom, de a törvényben valóban ez áll, utánanéztem.
Azért, mert hülyeséget hallottál. Nem, csak Szili van ott, hanem egy kerekesszékes képviselői is. (legalábbis csak egyről tudok) Ugyanígy láttam már féllábú tanárt is.
Amúgy kíváncsi volnék, a "stb." mit takar...
Gyerekkorában valami bomba vagy lövedék vagy mi szétroncsolta az egyik kezét.
Asszem, ha jól tudom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!