2014-es választás lesz eddig a legérdekesebb?
A Fidesz most kétharmados, de nagyon sokal utálják és egyre népszerűtlenebb.
Az MSZP változatlanul népszerűtlen és a sok "demokratikus platform" alapítása után nem elég, hogy a megmaradt csekély erejéből is négyzetgyököt von, de egyre hiteltelenebb lesz a szavazók szemében.
Az LMP-nek és a Jobbiknak megvan a maguk kis álomvilágban élő különítményük, akik vagy a turbómagyarságban vagy a turbóhippiségben látják a jövőt.
A többi párt jelentősége olyan kicsi, mintha nem is léteznének.
Ilyen tények mellett vajon hogyan fognak alakulni a szavazási arányok?
A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:20
Én is ezt tartom valószínűnek sajnos.
Szerintem ha a Fidesz most nagyon cigánypárti lesz, és tartja magát ahhoz amit mondott pl: 200.000 romának ad munkahelyet, és ezt úgy éri el ha kirúgatnak uennyi magyart akkor elég nagy ellenszele lesz, sőt! Ha a cigókat tovább pumpolják a pénzünkkel (pl segély, szoc juttatás) akkor igencsak meg fog nőni a jobbikosok hátszele... szerintem---- bár én független vagyok :)
Amúgy végre KU_RVA JÓ LENNE ismét valamilyen programot látni a párttoktól, mert az előző választásoknál egyik párt sem ígért meg semmit!!!! Bár "a megvédjük a magánnyugdíjpénztárakat" ebben a ciklusban már nem jött be...
""kolopele
Előbb csak neked!
Én nem tudom milyen ember lehetsz, csak magamból tudok kiindúlni. Én mikor elmegyek vásárólni és a biffből ki kell vennem a pénzem sűrün, akkor mindíg úgy hajtom kettőbe a pénzt "amit kiveszek" hogy a nagy címletek belülre kerüljenek. Teszem ezt azért mert " bár nem 10lillek de van, és nem a hencegés, hanem a praktikum a célom. Az az, nem rejtegetem a pénzt, de a külső "apró" szakadhat, vagy sérűlhet, és alkudozni is könnyebb így.
Kapisgálod mire akarok kilyukadni?
A kérdésre!
A Fidesz a nagytőkének a feltételeit, és a felső középlehetőségeit akarja tágítani. Azt remélve, hogy ennek a hatására valami komparatív hatással lecsurog az alsóbb rétegekhez is valami jövedelem, vagy "és" uj munkahelyek jönnek létre. Szerintem elhibázott ez a felfogás, hiszen a felsőközép az importot fogja gyarapítani és nem a munkahelyeket, a multik és anagyok, meg ugyan úgy benyelnek mindent ahogy az eltelt 22 évben mindíg. De nem vagyok jós.
Az az,ha 3éven belüllesz jó hatása a kisemberekre,akkor nyerhet könnyen még szűk 2/3al is. De ha az a trend folytatódi vagy erősödik amima folyamatos, akko beláthatatlan következmények lehetnek. " Lehet hogy az MSZP sorsára jut! És igen, lehet hogy egy 35-40% os részvételü választásunk lesz, mert a két nagy a levesbe ment!
22:44
"Csak halkan megjegyzem, hogy a "60 és a halál köztiek" tábora nem csökken, hanem éppen ellenkezőleg nő, és velük együtt a nyugdíjasok aránya is."
De ezen belül az a generáció, amelyik a Kádár-rendszerben volt fiatal és ezért MSZP-s, csökken.
A 90-es évek elején a nagyon öregek még masszívan FKGP-szavazók voltak, mert ők meg Horthy idején voltak fiatalok.
Teljesen félreérted az életkor és szavazás összefüggését.
Az MSZP pedig nem "karol fel" senkit, ne röhögtess már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!