"Gyere vissza, Feri, segíteni kell! " Ti hogy értitek ezt a dalt?
Szerintem ez egy ötletes és fülbemászó nóta. Az előadásának pillanatától azt gondolom, hogy ezzel a dallal az előadó Kardos Horváth János hülyét akart csinálni a sajtószabadság-tüntetés szervezőiből. Nem tudom, csak sejtem. Mégis, a Facebookot elárasztották a hőbörgő (jobbos) posztok, mondván "milyen szánalmas ez a dal".
Szerintetek mi volt a célja Kardos Horváthnak ezzel a dallal? Miért mondja az előadás végén, hogy "Aztán okosan!"?
http://www.youtube.com/watch?v=z_S71K4V13g
"Az előadásának pillanatától azt gondolom, hogy ezzel a dallal az előadó Kardos Horváth János hülyét akart csinálni a sajtószabadság-tüntetés szervezőiből. "
A dallal leginkább saját magából csinál hülyét ez a homeless külsejű önjelölt Bobdylan :)
Szerintem fülbemászó dal. Ez is. Én vagyok a Kaukázus (Kafkaz) egyik legnagyobb rajongója, és szerintem ti is azok lesztek, ha meghallgatjátok a következő számokat a Kaukázustól:
Teszkó
Lift
21
Kicsiország
társadalom elmélet 24
celeb
Hol a rendőrség
Győr
Csak a legjobbak közül néhány.
Igen, kicsit (nagyon) ballib a gyerek, de a számai és az énektudása nagyon ott van. Mellesleg még véleménye is van a dolgokról (ha meghallgatjátok a számokat, ti is rájöttök), ami dicséretes.
Megjegyzem, szoktam Kárpátiát is hallgatni :)
" Az előadásának pillanatától azt gondolom, hogy ezzel a dallal az előadó Kardos Horváth János hülyét akart csinálni a sajtószabadság-tüntetés szervezőiből."
Hogy az előadó mit akart, azt akkor lehetne megmondani, ha el lehetne olvasni a gondolatait. A dal funkcióját viszont pontosan ki lehet értékelni.
A dal a szokásos duplafenekű értelmiségi beszéd jó példája.
A tapsikoló nyugdíjasoknak megadja, amit várnak (hűségnyilatkozat "Feri" mellett), a finnyogó értelmiségiek előtt pedig védhetővé teszi az akciót, hogy rá lehet mondani, hogy "csak vicc volt". Aztán mindenki higgye, amit akar.
Ez a fajta gerinctelen trükközés csak azoknak izgalmas, akik tegnap jöttek a 6:20-assal.
"Szerintetek mi volt a célja Kardos Horváthnak ezzel a dallal?"
Elköteleződni Gyurcsány mellett anélkül, hogy elzárna minden visszavonulási lehetőséget maga mögött.
Ha Gyurcsány újra pozícióba kerül, akkor tarthatja a markát, mert ő a legnehezebb időben is kiállt Feri mellett. Ezért kaphat egy 10-20 milliós állami megrendelést. Ha Gyurcsány végleg kiesik a politikából, akkor mondhatja azt, hogy viccelt.
Szerintetek ez gerinctelenség? Miért nem inkább provokatív, gondolkodásra ösztönző művészet? (Ezt nem a Kaukázus védelmében írom, továbbra sem ismerem őket, csak az érvekre vagyok kíváncsi.)
Én korábban nem hallottam se erről a Kaukázusról, se Kardos Horváthról, ellenben az egyik korábbi válaszoló által példaként említett Kárpátiával vagy Ákossal.
"Szerintetek ez gerinctelenség?"
Veled vagyok, de csak addig, amíg remélhetem, hogy nyersz és meghálálod; ha elbuksz, letagadom, hogy a híved voltam - ezt gerinctelenségnek hívják, igen.
"Miért nem inkább provokatív, gondolkodásra ösztönző művészet?"
Akinek (1) a Kaukázus művészet és akit (2) egy ilyen szintű "együttes" gondolkodásra késztet, az eléggé ingerszegény életet él, amin változtatnia kellene.
"Én korábban nem hallottam se erről a Kaukázusról, se Kardos Horváthról, ellenben az egyik korábbi válaszoló által példaként említett Kárpátiával vagy Ákossal."
Kárpátia = Ákos = Kaukázus = 0,00.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!