Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért az én adómból kell...

Miért az én adómból kell megsegíteni a sok devizahitelest?

Figyelt kérdés
Teljesen az önhibájukból vannak gondban. Tudták nagyon jól, hogy van kockázat, mégis vállalták az alacsonyabb részletért cserébe... Utána meg sírt a szájuk, most pedig már közösen segítjük meg őket. Ha én csinálok valami hülyeséget, az állam mikor segít meg?
2011. máj. 24. 11:33
1 2 3 4
 1/36 Jóska Pista Sanyi ***** válasza:
54%

Ez is jogos.

De ezen az alapon mért segítjük a munkanélkülieket, vagy miért van családi pótlék és a többi segély?

2011. máj. 24. 11:36
 2/36 A kérdező kommentje:
Igaz, de a régebb óta meglévő dolgokat hajlamosabb tolerálni az ember, de amikor még egy újat a nyakába varrni...
2011. máj. 24. 11:38
 3/36 anonim ***** válasza:
81%

Korrekció: nem csak a devizahiteleseket segítik most, hanem korábban az állami kamattámogatásokat is az adófizetők "segítették". Nem emlékszem akkor nagy hőbörgésre.

Ha most kapásból utcára kerül 100.000 ember, az senkinek sem használ. Nem vagyunk állatok, hogy a sebesült társunkat hagyjuk meghalni.

Nem szabad erősíteni ezt a mentalitást, ami "magyar mentalitás"-ként lett hírhedt.

2011. máj. 24. 11:43
 4/36 anonim ***** válasza:
68%
Az ilyen gyökerek miatt vagyunk ott, ahol vagyunk... 1. Nem mindegy neked, hogy az adóddal mit csinálnak? Befizeti 'mindenki', aztán csinálnak vele amit akarnak, ahhoz már SEMMI KÖZÖD! Miért nem tudtok erről a témáról leakadni és nem siránkozni? Még jó, hogy nem mindenki így gondolkodik mnt te. Szerinted aki autóbalesetet szenved, akkor nekik se segítsenek a mentősök? Vállalták a kockázatot, mikor autóba ültek.. Szánalmas és naív vagy kérdező
2011. máj. 24. 11:52
 5/36 anonim ***** válasza:
67%
Ezen én is elgondolkodtam. Nem én vettem fel svájci frank alapu hitelt szép új lakásra hanem más. En meg lakok egy régi vacakban viszont az én adómból is sgiteni kell nekik.
2011. máj. 24. 11:54
 6/36 A kérdező kommentje:

Fizetsz járulékot pont az ilyen esetekre. Egyébként kiszámlázzák az ellátásod költségét.

Meglehet, hogy azzal nem lennénk előrébb, ha 100.000 ember utcára kerülne, de azzal sokkal előrébb lennénk, ha nem lennének ilyen felelőtlen emberek. Akkor nem kellene még plusz forrásokat rájuk fordítani.

Igen, nekem is volt deviza hitelem... Úgy fél évig, utána amint tudtam előtörlesztettem (vállalva a szerződésmódosítás díját is), mert volt annyi eszem, hogy tudtam, bármikor egekbe szökhetnek. Ha valaki ezt nem tudja bekalkulálni, akkor minek veszi fel? Nem elég jó egy kislakás? Neki újabb kell?

2011. máj. 24. 12:03
 7/36 anonim ***** válasza:
45%
Senki sem segíti meg őket.
2011. máj. 24. 12:06
 8/36 anonim ***** válasza:
53%
És ha mondjuk a te hiteled felvétele után 1 hónappal emelkednek meg a törlesztők?
 9/36 anonim ***** válasza:
39%
Senki sem segíti meg őket és nem is érdemlik meg.
 10/36 anonim ***** válasza:
71%
Nem mindegy mire költik az adókat, segélyre, luxusutakra, reprezentációra stb. Aki 50 milliós házra vett fel annak úgyse segítenek de aki egy 5 milliós házat vett az nem luxus.
2011. máj. 24. 12:14
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!