Miért az én adómból kell megsegíteni a sok devizahitelest?

Ez is jogos.
De ezen az alapon mért segítjük a munkanélkülieket, vagy miért van családi pótlék és a többi segély?

Korrekció: nem csak a devizahiteleseket segítik most, hanem korábban az állami kamattámogatásokat is az adófizetők "segítették". Nem emlékszem akkor nagy hőbörgésre.
Ha most kapásból utcára kerül 100.000 ember, az senkinek sem használ. Nem vagyunk állatok, hogy a sebesült társunkat hagyjuk meghalni.
Nem szabad erősíteni ezt a mentalitást, ami "magyar mentalitás"-ként lett hírhedt.

Fizetsz járulékot pont az ilyen esetekre. Egyébként kiszámlázzák az ellátásod költségét.
Meglehet, hogy azzal nem lennénk előrébb, ha 100.000 ember utcára kerülne, de azzal sokkal előrébb lennénk, ha nem lennének ilyen felelőtlen emberek. Akkor nem kellene még plusz forrásokat rájuk fordítani.
Igen, nekem is volt deviza hitelem... Úgy fél évig, utána amint tudtam előtörlesztettem (vállalva a szerződésmódosítás díját is), mert volt annyi eszem, hogy tudtam, bármikor egekbe szökhetnek. Ha valaki ezt nem tudja bekalkulálni, akkor minek veszi fel? Nem elég jó egy kislakás? Neki újabb kell?

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!