Mit gondoltok a radikális, jobboldali, Kádár kedvelő szubkultúráról?
A gyakorikérdéseket és youtube-videó kommenteket olvasva (különösen 80-as évekbeli dalvideók kommenjei pl. KFT -Afrika, régi rajzfilmek pl. Dr. Bubó, meg valami 1930-as évekbeli svéd dokumentumfilm Budapestről) egyre jobban beigazolódik bennem a gyanú, hogy létezik egy eléggé paradoxonokra épülő úgynevezett szubkultúra Magyarországon.
Általában 15-30 éves fiatalokból áll, jellemző, hogy szélsőjobboldali, radikális, kereszténységtisztelő világnézettel rendelkeznek, de valami furcsa módon ragaszkodnak a Kádár-rendszerhez is és azon kívül, hogy nyomatják ezt a kereszténységtiszteletet, tök úgy élnek, mint az ateisták.
A gyerekeiket 50-es évekbeli értékrendre nevelik, általánban olyan neveket adnak nekik, mint a Csenge és a Hunor, nem engedik nekik, hogy Bakugant, Hannah Montanat és Spongyabobot nézzenek, csak Dr. Bubót, Kisvakondot meg Mézga Családot.
Mindenféle "Koppány-Klothes" "Viking" meg hasonló fantázianevű boltokban vásárolnak, hogy a "hazai ipart" támogassák, lépten nyomon szídják a multikat és a McDonald's-t.
Érdekes módon állandóan kommunistáznak, de az ő értékrendjük is eléggé kommunista (vagy inkább nemzeti kommunista) és rajonganak a Kádár-korszakért, meg valamiért összemossák a kommunizmust a zsidókkal és a !Kapitalizmussal!, amit "Judeo-bolse-kapitalizmusnak" neveznek, és valami ősközösség keverve nácizmussal-szerű társadalmi rendszerben látják a jövőt, amiben a kereszténység leple alatt az ősmagyar táltos rendszert tisztelik, vagy mi a fene.
Nagyon anti-liberálisok is, végig sem gondolván azt a tényt, hogy egy nem-liberális rendszerben nem is engedné az állam, hogy ilyen csoportok létezzenek.
05-17 23:13 vagyok
Ne az oktasson már ki személyeskedésből, aki egymás után 6 fikázódó hozzászólást írt, és olyan embereknek szólt be, akik láthatóan sokkal műveltebbek és tájékozottabbak nála.
"akik láthatóan sokkal műveltebbek és tájékozottabbak nála."
Azért, mert nem pocsékolom az időmet, hogy kisregényeket írjak ide, már műveletlen vagyok?
na mi van, igazam volt, 'oszt nem tetszik kisasszonyka? :)
Petronius:
Ha valamire nem tudsz érvekkel válaszolni, akkor abban a témában automatikusan igazad van?
Érdekes felfogás...
Én nem tudom, miről beszélsz, kedves kérdező. Egy ilyen embert sem ismerek, pedig 20 éves vagyok, elvileg az általad megjelölt korosztályból való. A mostani fiatalok nem is ismerik a Kádár-rendszert, ott kezdődik... én kb ott elakadtam, amit töriből tanultam annak idején, meg amit a szüleimtől hallottam, de ez kimerül kb 5 mondatban.
Amúgy meg igen, jobbikos vagyok, radikális, bár nem szélsőjobboldali nézeteket vallok. Mindig is kérdőjeleztem, a Jobbik miért szélsőjobboldali, aki olvasta a programjukat, tudja, hogy sok dolog sokkal inkább baloldali eszmékre vall. De lényegtelen...
A nevekről meg annyit, hogy mindenki azt a nevet adja a gyerekének, ami neki tetszik. Ja, és keresztény vagyok, tisztelem a saját vallásom, bár én csak Istenben hiszek, a keresztény egyház badarságaiban nem. Nem fogom házasságig őrizgetni a szüzességem, és nem fogok minden héten a templomban ülni, sőt gyónni sem voltam bérmálás óta, de nem ettől leszek jó vagy rossz ember. És egy korombelinek esze ágában sem lenne nagy keresztény módra nevelni a gyerekeit, a jobbikosok nézetei nem ebben merülnek ki.
Amúgy meg nem tudom, mit akadsz fenn másokon, törődj a saját életeddel. Mindenki úgy éli az életét, ahogy neki tetszik, persze a társadalmi normákon belül. Ezek, amiket felsoroltál, pedig nem sértenek semmit.
... a kommunizmus utrakonzervatív volt ... nálunk 1949-ben kulturális vissza rendeződés volt ... 1919-ban Oroszországban a fordulat idején sokkal régebbi állapotokból építkeztek.
.. Kádár barokk és Stalin barokk ...
Kádár neje cigány volt (nyilvános adat) ő töltötte fel cigányokkal a nyolckerben üresen marad volt főúri palotákat és németek után üresen maradt lakásokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!