Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarok hatoda elhagyná az...

A magyarok hatoda elhagyná az országot! Mit szóltok ehhez, mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

A rendszerváltás óta nem látott magasságra emelkedett a migrációt tervezők aránya. A Tárki legfrissebb kutatása szerint a felnőtt magyar lakosság hatoda gondolkodik külföldi munkavállaláson, vagy az ország végleges elhagyásán.

Sik Endre, a Tárki vezető kutatója, az intézet MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében hangsúlyozta: a magyar lakosság migrációs potenciálja, vagyis azok aránya, akik rövid vagy hosszú távú migrációt vagy kivándorlást terveznek, a 2000-es évek elejére nőtt meg a rendszerváltás idejéhez képest. A szakértő szerint azóta az ország határain túli munkavállalás szándéka ingadozik, ám a kivándorlást tervezők aránya lassan, de folyamatosan nő.

A Tárki vezető kutatója kiemeli: 2011 áprilisában a felnőtt lakosság 12 százaléka tervezte, hogy néhány hétre vagy hónapra külföldre megy dolgozni, míg 13 százaléka pár évi kint tartózkodásban gondolkozott, 7 százalékuk pedig végleg ki akart vándorolni. A migráció legkedveltebb célországai közé évek óta Németország és Ausztria tartozik, de az európai uniós csatlakozás hatására szabadabb munkavállalást biztosító Egyesült Királyságot is egyre többen választják.

Sik Endre nem tartja valószínűnek a külföldi munkavállalási kedv érdemleges változását amiatt, hogy május elsejétől Ausztriában és Németországban is szabadon vállalhatnak munkát az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott kelet-közép-európai országok állampolgárai, így a magyarok is.

[link]

2011. máj. 16. 17:02
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
54%

A magyarok hatoda, a fiatal orvosok 90 %-a, a fiatalok fele! Nem lehet itt egyáltalán megélni, évtizedekre előre kilátástalan minden. Én már 10 éve mondom, de úgy látszik, most a magyarok többsége is felismerte.

Egyébként volt már olyan a történelemben, a magyarban is, meg ma is van több más országban (Románia, Moldova, Ukrajna), hogy minden életképes, épkézláb ember, aki csak tud, mozdul. Ez az egyetlen logikus válasz a kilátástalan helyzetre. Aki nincs közel a politikai tűzhöz, azaz az emberek 95 %-a, az nem reménykedhet semmiben, csak az elnyomorodást kapja. Vagy komolyan gondolja valaki, hogy a tökkelütött Matolcsy "programja" majd kirántja az országot a bajból?

2011. máj. 16. 17:06
 2/16 anonim ***** válasza:
96%

.... és nem akarnak itt tengődni munka nélkül, nyomorogni segélyből? Nem értem miért, pedig itt nem lehet előre tervezni, nincs kilátás javulásra, az árak és a fizetések köszönő viszonyban sincsenek, és most tapossák sárba a dolgozókat minden szinten....

Érthetetlen, komolyan....

2011. máj. 16. 17:07
 3/16 anonim ***** válasza:
71%
Minden épeszű magyar menekül ebből az országból mielőtt a "kisebbség" és a politikai "elit" felőrli az emberek idegeit illetve anyagilag teljesen kiszipolyozzák.
2011. máj. 16. 17:08
 4/16 anonim ***** válasza:
16%
Annyit, hogy hazugság. Sosem hagyná el az országot egészséges és épelméjű ember. Mindig azok a rozzant trógerek mentek akik itthon már megélni sem tudtak, azután meg jöttek vissza, épp csak a két időpont közt alaposan lejáratták a magyarságot.
2011. máj. 16. 17:13
 5/16 A kérdező kommentje:
Ne támadjatok,mintha én nem érteném meg őket, tökéletesen egyet értek velük, 18 éves vagyok,és lehet,hogy én is külföldre megyek majd.
2011. máj. 16. 17:17
 6/16 A kérdező kommentje:
A cikkel inkább azoknak szól,akik még mindig nyomják ész nélkül,hogy itt milyen jó,és milyen jók vagyunk. Azért ez a szám elég árulkodó szerintem.
2011. máj. 16. 17:19
 7/16 anonim ***** válasza:
81%

Azt, hogy igazuk van. Sok szerencsét :)

17:13:

"Lucifer revíziót tart a pokolban, megfelelően gondoskodnak-e az ördögök a rájuk bízottakról.

Az első kondér alatt vígan lobog a tűz, a kondér mellett egy tábla:

NE MÁSSZ KI! Lucifer kérdésére az ördög így felel:

- Ezek itt a németek. Tüchtig nép, betartják a szabályokat.

A következő kondér is mintaszerű, ám tábla helyett itt egy géppisztolyos őr áll.

- Ezek itt az oroszok. Ha valamelyik megpróbál kimászni,

az őr a géppisztollyal visszakényszeríti.

A harmadik kondérnál is minden stimmel, de Lucifer felvonja szemöldökét:

- Nem látom az őrséget, és tábla sincs.

- Ide nem is kell, ezek a magyarok. Ha egy megpróbál kimászni a többi visszahúzza."

És ez sajnos igaz...

2011. máj. 16. 17:20
 8/16 anonim ***** válasza:
86%

Abba a hatodba tartozom. Könyvtárosnak készülök, és ha végzek, két lehetséges út áll előttem itthon: ha fölvesznek egy könyvtárba, ott dolgozni 80 ezerért, ha épp nincs hely, akkor elmenni pénztárosnak vagy valami hasonló munkakörbe.

Szép kilátások...

De szerencsére mindenhol írnak könyveket. És szinte mindenhol jobban megfizetik az embert, mint itthon. Plusz talán nem is nézik le úgy az embert, mint itt (itthon sokaknak nem fér bele a fejébe, hogy van olyan is, aki a szakma szeretete és nem a könnyű diplomaszerzés lehetősége miatt választja ezt a szakmát).

Szeretnék egy kis házat, gyerekeket. Ezt havi 80 ezerből képtelenség kivitelezni, főleg hogy a párom sem keres sokkal többet. Nagyon szeretem Magyarországot és ha lehet, itt szeretném leélni az életem.

De ha ellehetetlenítik, nem fogok azért itthon éhen pusztulni, inkább elmegyek oda, ahol boldogulni tudok.

2011. máj. 16. 17:26
 9/16 anonim ***** válasza:
85%

"Annyit, hogy hazugság. Sosem hagyná el az országot egészséges és épelméjű ember."

Így van. Azzal sokkal többet használ a hazának, ha a gazdagok kegyeiért méltóztatik éhen dögleni.

"Mindig azok a rozzant trógerek mentek akik itthon már megélni sem tudtak"

A politikusbűnözők persze nem rozzant trógerek, sőt, ők az árja-faj, akiknek mindent szabad.

"azután meg jöttek vissza, épp csak a két időpont közt alaposan lejáratták a magyarságot."

A magyarságot a f*szfej polikusok és a hozzád hasonló csőlátású f*szfejek járatják le.

Öcsém, te hány éves vagy? Milyen életkörülmények között élsz? Mennyit tanultál érte?

Mert szerintem egy pöffeszkedő, újgazdag gyökér vagy, aki még életében egy napot sem gürcölt.

2011. máj. 16. 17:26
 10/16 anonim ***** válasza:
58%

Az, hogy egyfelől jól jelzi a trendet, az elégedetlenséget, és azt a veszélyt, amit a társadalom képzett rétegének elvándorlása jelenthet - ezzel foglalkozni kell.

Másfelől ez egy olyan szám, amit nem kell teljesen komolyan venni. A magyarok még az országon belül se nagyon mozognak, majd pont az országot hagynák el ekkora(!) mértékben? Kétlem...

2011. máj. 16. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!