Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Érzel valamilyen közösséget...

Érzel valamilyen közösséget "Európával"?

Figyelt kérdés

Az EU miatt nagyon nyomatják ezt az "európai barátság", összetartás stb... témát, de én valahogy semmilyen közösséget, barátságot nem tudok felfedezni Magyarország és Nyugat-Európa országai között. Max. a szomszédos országokkal tudok valamilyen szintű közösséget érezni, még ha nem is feltétlenül barátságosat, esetleg a volt keleti-blokki országokkal, mert valamilyen szinten közös a kultúránk, Nyugat-Európában max. a németekkel, de mondjuk Spanyolország, Izland, Svédország, Franciaország, Anglia felőlem egy másik bolygón is lehetnének, hiába vagyunk mindannyian "Európában" semmi közös dolgot nem tudok felfedezni ezen népek és a magyarok között kultúrálisan.

A szomszédos országokkal és a volt keleti-blokki országokkal se azért érzek valamilyen szintű közösséget, mert "európaiak" vagyunk, hanem azért, mert a szomszédos országok mégiscsak itt vannak egy köpésre, a keleti-blokki országokkal pedig hasonló XX. századi történelmünk és kultúránk alakult ki.

Valaki érez még így?

2011. máj. 15. 10:31
1 2 3
 21/26 Sz1u ***** válasza:

11:09 és 11:19

Hát pont erről beszéltem 10:41-kor:

[link]

Nos?

2011. máj. 17. 00:10
 22/26 anonim ***** válasza:
Nem szabad egy véleményt úgy linkelni, mintha megcáfolhatatlan tény lenne.
2011. máj. 17. 14:12
 23/26 Sz1u ***** válasza:

14:12

"Nem szabad egy véleményt úgy linkelni, mintha megcáfolhatatlan tény lenne."

Nem is az volt a szándékomban, hogy megcáfolhatatlan tényként közöljem, hanem a Dalfesztivál szavazásakor nekem is pont azok a gondolatok jártak a fejemben (mint a cikkben leírtak): tehát eléggé (ha nem egyre jobban) elszigetelődtünk (mondjuk morálisan) a többi országtól.

Hála elsősorban pl. a Vezírünknek (I. Viktor), a (szélső)jobbosoknak, nagymagyarkodóknak...

Lehet nem is a megfelelő szót használtam az elszigetelődéssel, hanem inkább a kiközösítés volna a találóbb... asszem'...

2011. máj. 17. 14:34
 24/26 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség, már ne is haragudj. Orbán egy éve miniszterelnök, és az első euróvízión az ő kormányzása alatt bejutottunk a döntőbe, szóval tényleg miatta vagyunk kiközösítve. Az átlag mondjuk belga szavazót pedig aztán rohadtul az érdekli miközben szavaz, hogy ez az Orbán micsoda különcködő idióta.
2011. máj. 17. 15:07
 25/26 Sz1u ***** válasza:

15:07

"Ez hülyeség, már ne is haragudj. Orbán egy éve miniszterelnök, és az első euróvízión az ő kormányzása alatt bejutottunk a döntőbe, szóval tényleg miatta vagyunk kiközösítve."

Bocs, ha félreérthető voltam! Én a kiközösítést nem erre az idétlen Euroviziós Dalfesztiválra akartam érteni, hanem annál sokkal mélyrehatóbban. Jelesül a nemzetek közötti kiközösítésre!!!

"Az átlag mondjuk belga szavazót pedig aztán rohadtul az érdekli miközben szavaz, hogy ez az Orbán micsoda különcködő idióta."

Lehet, hogy a belga leszarja a különcködő idiótát, de pl. a német (akiknek Viktor beszólt, ugye) már nem feltétlen!

Szinte az összes ország körbeszavazta a vele szomszédos országokat, mi azért eléggé magunkra maradtunk. Talán ez elég jelzésértékű lehet... Hangsúlyozom: szerintem ez jóval túlmutat a Dalfesztiválon.

2011. máj. 17. 19:22
 26/26 anonim ***** válasza:
Hát persze, mert nem vagyunk túl népszerűek a szomszédok körében. De attól még nem közösít ki minket egész Európa.
2011. máj. 17. 19:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!