Érzel valamilyen közösséget "Európával"?
Az EU miatt nagyon nyomatják ezt az "európai barátság", összetartás stb... témát, de én valahogy semmilyen közösséget, barátságot nem tudok felfedezni Magyarország és Nyugat-Európa országai között. Max. a szomszédos országokkal tudok valamilyen szintű közösséget érezni, még ha nem is feltétlenül barátságosat, esetleg a volt keleti-blokki országokkal, mert valamilyen szinten közös a kultúránk, Nyugat-Európában max. a németekkel, de mondjuk Spanyolország, Izland, Svédország, Franciaország, Anglia felőlem egy másik bolygón is lehetnének, hiába vagyunk mindannyian "Európában" semmi közös dolgot nem tudok felfedezni ezen népek és a magyarok között kultúrálisan.
A szomszédos országokkal és a volt keleti-blokki országokkal se azért érzek valamilyen szintű közösséget, mert "európaiak" vagyunk, hanem azért, mert a szomszédos országok mégiscsak itt vannak egy köpésre, a keleti-blokki országokkal pedig hasonló XX. századi történelmünk és kultúránk alakult ki.
Valaki érez még így?
14:12
"Nem szabad egy véleményt úgy linkelni, mintha megcáfolhatatlan tény lenne."
Nem is az volt a szándékomban, hogy megcáfolhatatlan tényként közöljem, hanem a Dalfesztivál szavazásakor nekem is pont azok a gondolatok jártak a fejemben (mint a cikkben leírtak): tehát eléggé (ha nem egyre jobban) elszigetelődtünk (mondjuk morálisan) a többi országtól.
Hála elsősorban pl. a Vezírünknek (I. Viktor), a (szélső)jobbosoknak, nagymagyarkodóknak...
Lehet nem is a megfelelő szót használtam az elszigetelődéssel, hanem inkább a kiközösítés volna a találóbb... asszem'...
15:07
"Ez hülyeség, már ne is haragudj. Orbán egy éve miniszterelnök, és az első euróvízión az ő kormányzása alatt bejutottunk a döntőbe, szóval tényleg miatta vagyunk kiközösítve."
Bocs, ha félreérthető voltam! Én a kiközösítést nem erre az idétlen Euroviziós Dalfesztiválra akartam érteni, hanem annál sokkal mélyrehatóbban. Jelesül a nemzetek közötti kiközösítésre!!!
"Az átlag mondjuk belga szavazót pedig aztán rohadtul az érdekli miközben szavaz, hogy ez az Orbán micsoda különcködő idióta."
Lehet, hogy a belga leszarja a különcködő idiótát, de pl. a német (akiknek Viktor beszólt, ugye) már nem feltétlen!
Szinte az összes ország körbeszavazta a vele szomszédos országokat, mi azért eléggé magunkra maradtunk. Talán ez elég jelzésértékű lehet... Hangsúlyozom: szerintem ez jóval túlmutat a Dalfesztiválon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!