Miket lenne célszerű államosítani?
Figyelt kérdés
Szerintem kb. mindent ami az alapvető életkörülményeket biztosítja (tehát kénének pl. állam által vezetett boltok is, ahol állami cégek által termelt dolgokat lehetne vásárolni)
Mindenféle "luxus" dolog pedig maradhat kereskedelmi.
2011. máj. 12. 15:38
1/9 anonim válasza:
Szerintem is az lenne célszerű, ahogy mondod.
3/9 anonim válasza:
Ami állami,azt az adónkból kellene működtetni is! Állami cégek pedig nincsenek. Ahogy az alavető élelmiszereket sem képes az ország megtermelni,úgy mást sem.
Ami állami,az pedig veszteséges.
4/9 anonim válasza:
"Ami állami,az pedig veszteséges."
Nálunk. Máshol nem.
5/9 anonim válasza:
A közműveket mindenképpen, az élelmiszer már szerintem egy fokkal neccesebb, de állami részesedés és beleszólás oda is kell
6/9 anonim válasza:
Azokat az intézményeket amik az alapvető szükségletek kielégítésére szolgálnak.
7/9 tetris válasza:
A stratégiai fontosságú közmúveket: víz, villany, gáz, csatorna, telefon. A színesfém átvevő helyeket. Az összes autópályát, autóutat.
8/9 anonim válasza:
Mindent, ami a létfenntartáshoz szűkséges. És persze kiemelten ügyelni, hogy felelős emberek kezeljék ezeket az intézményeket.
9/9 anonim válasza:
Először az összes bankot!!(3-4van magyar kézben , ha nem számolunk a pénzvilág "irányításával!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!