Ingyen földet és oktatást is felajánlottak a helyi cigányoknak, mégsem lehetett őket munkára bírni. Fajvedok, na akkor most mi is van?
"Akik védik őket azok még életükben nem láttak cigányt. :)"
Ezzel én is így vagyok. Viszonylag keveset találkozok velük, mert azokon a településeken ahol lakom és dolgozom ott nincsenek, ezért nem annyira mozgat meg a cigány kérdés, de amikor néha sétálok a körúton a végére már a látványtól is agresszív leszek.
Nem vagyok fajvédő,de az semmit nem ér,ha ingyen földet ajánlanak fel nekik,vagy akárki másnak.
Ez csak egy piár ötlet,semmi más.
Ahhoz,hogy bárki termelni tudjon valamit,nem elég a föld.
Kellenek szerszámok,nagyobb területen gépek. Kell trágya,vetőmag,növényvédőszerek seb. Ez mind elég sok pénzbe kerül.
Kell a területen öntözési lehetőség: kút,öntözőcső stb.
Ha mindez meg is van,kell valaki,aki ért a növénytermesztéshez és állandóan tanácsokat ad.
Nem mindegy,hogy mit hova vetsz, a letermett növény helyre mit teszel,stb. Ehhez szakértelem kell,amit nem lehet egy-két nap alatt megszerezni,hanem évek kellenek hozzá.
Csak egy plda: egy ismerősöm vásárolt egy kertet. Felásta,bevetette,locsolta és várta,hogy a magok kikeljenek. Kikeltek,de vele együtt a gaz is. Elkezdte kapálni,mikor az egyik szomszéd átment hozzá valamiért. Kiderült,hogy a szerencsétlen a vaddohányt nézte kulturnövénynek,a sárgarépát pedig gaznak. Természetesen az utóbbit kapálta ki.
Csak az hiszi,hogy elég a föld,aki még soha nem művelt kertet.
furcsa, de bnőm anyja képes egy kapával megművelni a földet. Évente egyszer felszántatják traktorral, ennyi a gép meló rajta.
És megterem a kukorica, bab, paradicsom, répa, patiszon, sütőtök, stb...
aki akar az tud, de ugye nemakarásnak nyögés a vége.
A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:40
Persze fel is kell ásni nekik, megkapálni learatni és a végén a pénzt a zsebükbe adni. Ez történik most! Ebből már nagyon elegünk van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!