Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ki fog itt adót fizetni, ha a...

Ki fog itt adót fizetni, ha a fiatalok és az aktív munkavállalók zöme elhagyja az országot, a magyar fiatalok pedig nem vállalnak majd gyereket?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 16. 13:53
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

"""A válasz írója 57%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 15:53" Nem szerencse kérdése ez csupán, hanem tudás kérdése is. Még mindig fejleszteni tudom azt amit jó tíz éve elkezdtem, és ami a legfontosabb hogy szabadalmaztatott eljárásaim vannak, amit senki nem csinálhat utánam. Foglalkoztatok több mint 100 embert már, nettó 300 ezer feletti fizetéssel

Látod hogy csak megtudunk valahol eggyezni.

Te a magas hozzáadott értékü inováció és " gyártás" pályáját választottad, mert volt eszed és nem kevés szerencséd. De a te példádra jut hozzád hasonló végzettséggel másik 1000 akinek nem ennyire rózsás a helyzete. Arról nem bezélve hogy te nem igazán egy átlagos vállalkozást vezetsz. Egy társadalom boldogulását meg a szürkék, akik nem lógnak ki csak éppen hogy esetleg a sorból, kell a hátukon elcipelni. Amíg ők nem élnem meg, a pék szkmunkástól a tescó pénztárosig a jövedelmükből úgy hogy lehessenek más szolgáltatással kapcsolatban is megfizethető igényeik és legyen lehetőségü előre látni, tervezni, gondolkodni, addig nincs lehetőség ebben az országban. Ugyanis a " hangya" emberek a társadalom alapjai, akikre a kereskedelem a szolgáltatás, a hazai fogyasztású termelés épülhetne.

Pontosan ezeket az embereket húzgálja most a Fidesz, és ez végzetes.

2011. ápr. 16. 22:16
 22/22 anonim ***** válasza:
Igazat adok neked végtére is sok mindenben, az átlag emberek mellett sok középosztályba tartozó vállalkozó is visszaadta a vállalkozását, mert ugye csak egy lábon állt, és az mindig veszélyes. Látod én még pár éve Magyarországnak is gyártottam, és ha nem tudtam volna a külföldi partnert magam mellett, most kétszer annyit kellene dolgoznom, hogy fenntartsam az üzemet, ráadásul az üzlet szerzés is egyedül rám hárult volna, ami valljuk be nem lett volna egyszerű. De hidd el, a munkahelyek megteremtéséhez támogatni kell a nagyvállalatokat, ellenkező esetben még ennyien sem fognak dolgozni mint most. Az a baj hogy sok cég akkor is csak a minimálbért adja, ha megtehetné hogy akár a dupláját fizesse, ezen változtatni pedig nem igazán lehet, mivel a minimálbérnél senki nem köteles többet fizetni, még ha tudna is. Szemlélet váltás kellene, de azt még a Fidesz sem tud csinálni, próbálkoznak ugyan, de nem sok sikerrel egyenlőre. Nehéz lesz ezt az országot talpra állítani, de nem lehetetlen. Csak az a baj, hogy ez még legalább 10 év, ha nem több. Van egy barátom, aki az ország legjobb gyerek ortopéd sebésze, üzleti kapcsolatunk is volt, kap havi 170 ezer nettó fizetést! Csoda hogy elfogadja a hálapénzt? Nem az orvos a hibás ezért, nekik kellene annyit keresniük mint a politikusok többsége. Nem kellene a sok semmirekellőnek milliókat fizetni, jobban át kellene vizsgálni a luxusban élő minimálbéres vállalkozókat, átvizsgálni a leszázalékoltak jogosultságát(köztük is van bőven csaló), és hát fényt deríteni az offshore pénzekre. Ha mindez megvalósulhatna, lehetne itt a helyzeten hamar javítani. Csak az a baj hogy a nagyhalak mindent megúsznak, mert a politikusoknak is az az érdeke, hogy megússzák. Már nem vagyok olyan elvakult Fideszes mint voltam, de az adótörvény a mi cégünknél jól sült el, ahogy a társasági adó is. Nekem is, a dolgozóknak is. És tudod, én csak magamért, a családomért, és az embereimért felelek, azt meg eddig kiválóan teljesítem. Jó lenne ha minden embernek lenne munkája aki akar dolgozni, még ha 100 ezer körül is lenne a minimálbér, mert akkor nyugodtabb lenne mindenki. De valljuk be, ez nem csak nálunk, más országokban is lehetetlen. Annyi a különbség hogy kint egy komoly szakmunkás nagyon jól keres ellentétben nálunk, de munkanélküli mindenhol van.
2011. ápr. 16. 22:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!