Ha holnap lenne megint egy választás?
A % hogyan állnának?
A Fidesz megint elérné a kétharmadot vagy a Jobbik nyerne és az MSZP lenne a második?Vagy megint 4 év Szocializmus vagy esetleg a LMP tudna meglepetést okozni?
Szerintem lehet csalódott az is, aki nem a fideszre szavazott, mint pl én. 90%-ban biztos voltam hogy gyökeres változás nem lesz az mszp-hez képest. Viszont valamennyi optimizmus volt bennem, hogy hátha mégis lesz valami jobb. De nem lett.
Ha most lenne megint választás, nagyon szoros lenne szerintem, a fidesz szavazói közül sokan elbizonytalanodtak, vagy akikkel kitoltak és a múltkor nem szavazott, most elmenne és másra voksolna. Ugyanígy a kiábrándultak és tanácstalanok nem szavaznának most. A jobbik valamennyire erősödne az biztos és az lmp ha a sarkára állna kb 10%-ot érhetne el most. Szerintem.
Szerintem a FIDESZ-KDNP most is nyerne de nem 2/3al, mert sokat venne el tőlük a Jobbik.Az MSZP kb ugyanott van ahol volt.Kiismerték már az emberek a taktikájukat;szociális alapú mértéktelen osztogatás,sokat saját zsebre visszajuttató nagyberuházások ,drasztikus megszorítások,hitelfelvételek amiket az unkáink is fognak látni és fizetni.Köszönik szépen de az utóbbi 8 évben épp elég volt ebből.Csak a megrögzött nosztalgikus káderek és néhány általuk megtévesztett fiatal van még mellettük.Mert kezdik már felfogni már az emberek, h kapni csak onnan lehet ahol van és ahhoz, h ott legyen valamennyi ,másnak be kell azt oda fizetnie adók járulékok egyéb sarcok formájában.
Az LMP nem fog bejutni többet.10 év múlva senki se fog emlékezni rájuk.Lesz helyette 2 farkú kutya vagy valami ilyesmi botorság.
Az én környezetemben meg az Mszp egy szitok szó.Aki emlegeti azt szidja a többi:))pl:Ó hogy az emeszpén (de főleg Oszkón) múljon a jövedelmed!Ó hogy az emeszpé kelljen (Horngyula) gondoskodjon rólad! Ó hogy az emeszpé de (főleg Gyurcsány) tanítson magyarságtudatra! De a legjobb:Bárcsak Bajnaiban kelljen megbízz! stb
;)
"En arra vagyok kivancsi,miert olyan csalodottak sokan?Ill. azok az emberek mit vartak,mi fog olyan gyokeresen valtozni 1 ev alatt?"
Bár én hallgattam a szívemre és nem szavaztam a Fideszre, azt azért vártam: hogy nem rakat ki közintézményekben Viktor mindenféle nyilatkozatot, hogy ő mekkora forradalmat csinált; azért valamilyen szinten független köztársasági elnököt jelöl, aki mondjuk látta már az Alkotmányt és/vagy tud olvasni (mert ha le tudja írni a nevét az elég, csak ne keljen utána írni, hogy államfő), ha alkotmányossági vétóra kerülne sor (politikai vétó az biztos nem lesz); nem szavaznak meg biztosan alkotmányellenes törvényeket (az által, hogy az AB már nem vizsgálhatja (hatáskörszűkítést se vártam - ugye Bokros-csomagnál se volt ilyen), de előtte míg tehette visszaküldte és ugyanazt a törvényt elfogadják, még nem lesz alkotmányos); nem kormánypártok csinálnak alkotmányt (ezt még Horn Gyula se vállalta be, pedig lehet róla rosszat mondani); írhatnám még a médiatörvényt, dehát az érthető, alig van jogász a csapatban (irónia), így nem tudják összevetni az EU joggal, ha már olyan szervet akarnak, amiben minden tag Fideszes.
Ha már az előbbiek nem fognak megvalósulni, azt vártam, hogy javulni fog a gazdaság, ami kedvezően hat majd a lakosságra.
Huh de jó a 16%-os egykulcsos adó, csak éppen, akiken kéne azokon nem segít (vagy negatívan hat rájuk), és közben elég sok milliárd kiadással jár, ha jól tudom.
Akkor jöjjön a munkanélküliség: Magyarországon, ha minden igaz 15 hónap alatt lehet munkát találni átlag, és 12% körül van a munkanélküliség. Ez nem valami jó, de legalább akinek nem sikerülne munkát találni 3 hónap alatt, azt küldjük ki közmunkára 30 ezer forintért (amiből vígan megél egy család -most nem akarok belemenni, hogy a minimálbér miért annyi és miért munkáért jár). Oké, csak az még senkinek nem tűnt fel, hogy a közmunka 0 profitot termel, sőt kiadással jár?
Még tudnám sorolni egy ideig csak már ideges lettem.
Tehát ha holnap lenne választás, mint fentebb láttam addig fogok x-elni becsukott szemmel, amíg nem a Fidesz jön ki, annál még a sáskajárás is jobb.
Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!
Kellemes húsvétot kedves 17.56!
Nem tudom miért vagy ideges , de szerintem nem indulatból és érzelmekre alapozva kellene megközelítsd ezeket a dolgokat amiket leírtál.
Valószínű ezért is zavart téged az a nyilatkozat amit Fidesz kitetetett az önkormányzatokra.
Csak jelzem Sólyom László sem az Mszp jelölje volt és mindig is , bár az óvatosan a Fidesz pártján állt.
Az AB hatáskörét azért kellet szűkíteni mert egyébként nem lehetett volna megakadályozni az irreálisan magas végkielégítéseket a továbbiakban.Vagy szerinted igazságos, h némelyek több 10millókat vágnak zsebre végkielégítésként , veszteséges állami intézményektől és volt olyan , h tovább dolgoztak ugyanott és ugyanúgy.
Avval, h az MSZP nem óhajtott most részt venni az alkotmányozásban ,törvényen kívül helyezkedett.Ha pedig az Mszp-s képviselők nem ismerik el és nem esküsznek fel az új alkotmányra ,akkor annak további jogi következményei lesznek.
A 16% adó azért jó mert igazságos, ha valaki többet keres ne legyen büntetve avval, h %ban többet vesznek el tőle.Mert nem a véletlen műve az, h ki mennyit keres és, h van e munkája vagy nincs.Mindenkinek adott az esélye , h olyat és annyit tanuljon, és utána dolgozzon amiből meg tud élni.Akik elmulasztják a tanulást vagy olyan szakokra mennek amelyek nem keresettek(tudni valóan)azok magukra vessenek , de ne mástól várják a saját jólétüket elősegítő intézkedéseket.
Azt pedig rendkívül igazságtalannak tartom, h amíg sokaknak keményen ,meg kell dolgozni minden egyes forintért ,addig mások alanyi jogon a semmire is kaphatnak pénzt segély formájában.A segély összegét le kell dolgoztatni, hasznos munkával, átlagos órabérrel.
Csak a véleményemet mondom , nem személyeskedni akartam.
Kedves Sándor 417!
Úgy gondolom világnézeti különbség van kettőnk vélekedése mögött és tudom, hogy a további vita valószínűleg csak még jobban eltávolítana minket a valós megoldástól, mégis engedtessék meg nekem, hogy reagáljak.
Az bánt, hogy én nem vártam sokat mégse teljesült. Úgy annyira ideges nem vagyok, hogy megyek a tévészékházhoz és mindent felgyújtok, ami az utamba kerül.
A nyilatkozat azért zavar, mert eddig még nem volt olyan állat (rajta kívül csak '98-ban még nem tartott itt) Magyarországon akinek eszébe jutott volna választási győzelme után még kitetetni nem csak önkormányzatokban, hanem minden állami szervben (kivéve bíróság, ügyészség az ugye független), ha jól tudom, hogy ő milyen király forradalmat csinált. "...két zavaros évtizede után Magyarország visszaszerezte az önrendelkezés jogát és képességét." Ebben a zavaros 2 évtizedben valami Orbán Viktor nevű miniszterelnök is volt, de biztos keverem valakivel. Amúgy az egész hülyeség. "A magyar nemzet 2010 tavaszán még egyszer összegyűjtötte maradék életerejét és a szavazófülkékben sikeres forradalmat vitt véghez." -azt választásnak hívják és nem kell hozzá ez a balladai stílus.
Igen Sólyom a Fidesz jelöltje volt, de nézd meg a mostani nyilatkozatait. Nem is maradhatott, mert volt önállósága, ami ugyebár hátrány a köztársasági elnöknek. (Jah és Sólyom tudott írni is meg alkotmányjogász, egyetemi tanár, tehát nekem megfelelt, sőt a mostanihoz képest egy Don Quijote).
"Az AB hatáskörét azért kellet szűkíteni mert egyébként nem lehetett volna megakadályozni az irreálisan magas végkielégítéseket a továbbiakban." Huh akkor jó már azt hittem marad ez a hatáskörszűkítés, amíg az államadósság 50% alá nem megy (ugyebár nyugdíjpénztár se vizsgálható), akkor jó ha csak ezért kellett. Erre írtam a Bokros-csomagot, hogy annak több pontját is megsemmisítette az AB, de Hornék 2/3-dal nem csinálták meg ezt.
"Avval, h az MSZP nem óhajtott most részt venni az alkotmányozásban ,törvényen kívül helyezkedett.Ha pedig az Mszp-s képviselők nem ismerik el és nem esküsznek fel az új alkotmányra ,akkor annak további jogi következményei lesznek."- ez hogy jön ide, amúgy nem ők döntik el, hogy akarnak-e szavazni róla? Nézd meg Szili Katalint, ugye írhattam volna, mint Sólyom mellett még ő volt jelölt, de hozzáteszem akkor az MSZP volt többségben és nem szavazták meg vagy az SZDSZ szavazott másra nem tudom titkos a szavazás. Szóval Szili annyira részt vett az alkotmányozásban, hogy az hihetetlen: amit kiküldtek ugye nemzeti konzultáció én elolvastam azon mit gondol, részt vett, támogatta, javaslatokat tett, csinált tervezetet. Nem hiszem, hogy gondolta volna, hogy ennyire le se fogják sz@rni... Végül nemmel szavazott, mivel semmi nem valósult meg a javaslataiból (függetlenül attól, hogy voltak benne jó pontok). Na az MSZP-sek nem (LMP-se se) voltak ennyire optimisták, mint Szili.
"Mert nem a véletlen műve az, h ki mennyit keres és, h van e munkája vagy nincs.Mindenkinek adott az esélye , h olyat és annyit tanuljon, és utána dolgozzon amiből meg tud élni.Akik elmulasztják a tanulást vagy olyan szakokra mennek amelyek nem keresettek(tudni valóan)azok magukra vessenek , de ne mástól várják a saját jólétüket elősegítő intézkedéseket." Na ez nem igaz. Most nem nézem meg a legutóbbi HVG Diploma című számát, de annyira emlékszem, hogy a jog és a gazdaság elől van, mint átlag fizetés a szférában (olyan 400-500 ezer). Na ha mindenki tanul jogot és közgázt, hogy jól megéljen, akkor a társadalomban igen sokan fognak érteni a jogviták rendezéséhez és a gazdasághoz, de kitől fogom megvenni a kenyeret és melyik közgazdászhoz vagy jogászhoz vigyem a gyerekem taníttatni? De írhatnám azt is, hogy ki fogja kiásni a csatornát. Tehát valakinek a sz@r munkát is el kell végezni nem lehet mindenki a felső tízezer tagja. De ha megint találkozok azzal a most végzett töri szakos tanárral, aki kijár kapálni a cigányokkal majd azzal nyugtatom amit írtál, hogy nem tanult eleget, nem azt amit szeretett volna, amúgyis rossz szakot választott és még dolgozni se akar...
Nekem ez a véleményem, nem baj ha másnak más, de szerintem közel jár az igazsághoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!